ΟΑΚΑ και… συνέπεια

ΟΑΚΑ και… συνέπεια

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα όσα έχει προηγηθεί στην Euroleague και για όσα έρχονται για τον Παναθηναϊκό που αγγίζει την… τελειότητα.

Ο πρώτος γύρος της regular season φτάνει στο τέλος του και ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μια ιδανική παρουσία. Έχοντας μέχρι στιγμής 10 νίκες και 4 ήττες στις έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει κάθε λόγο να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Οι «πράσινοι» έχουν διατηρήσει… αήττητο το ΟΑΚΑ (η μόνη έδρα στην διοργάνωση που δεν έχει «σπάσει») και μετρούν 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ εκτός έδρας μετρούν 3 νίκες σε 7 ματς και ευελπιστούν την Πέμπτη το βράδυ στην Βαλένθια να τις κάνουν 4. Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν ο Πουκλ και οι… συνεργάτες του δεν ΕΚΛΕΒΑΝ την νίκη στην Μπασκόνια τότε ο Παναθηναϊκός θα ήταν ακόμα πιο… ψηλά.

Η κλοπή στην χώρα των Βάσκων έγινε και πλέον ο Παναθηναϊκός είναι στο 10-4, με μεγάλες πιθανότητες να το πάει στο 11-4. Και να αγγίξει την… τελειότητα. Και αυτό το λέμε γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει το πόσο δύσκολο ήταν το πρόγραμμα… ορισμός του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν. Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Χίμκι συνέθεταν την πρώτη εφτάδα αγώνων, με τον Παναθηναϊκό να τα πηγαίνει… περίφημα και να παίρνει τέσσερις νίκες. Η δυναμική αυτή του έδωσε έξτρα… ώθηση και κατάφερε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

Στην έδρα του και στο.. χέρι του

Το μεγάλο «όπλο» λοιπόν του Παναθηναϊκού και φέτος δεν είναι άλλο από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν από το «σπίτι» τους και η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου τους… ευνοεί απόλυτα. Οι «πράσινοι» έχουν να αντιμετωπίσουν στην έδρα τους την Εφές, την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ζαλγκίρις, την Μπασκόνια, τον Ολυμπιακό, τον Ερυθρό Αστέρα και την Βαλένθια και είναι στο χέρι τους να πετύχουν την όσο δυνατόν καλύτερη συγκομιδή νικών έτσι ώστε να μπορέσουν να τερματίσουν όσο πιο… ψηλά μπορούν στον πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης.

Ουδείς αναντικατάστατος

Το ΟΑΚΑ όμως δεν φτάνει. Οι πρωταθλητές πρέπει να φανούν και… συνεπείς μακριά από την έδρα τους για να μπορέσουν να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο που δεν είναι άλλος από την τετράδα της κατάταξης. Μια συνέπεια την οποία η αλήθεια είναι πως έχουν ήδη επιδείξει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρκετοί βιάστηκαν να… τελειώσουν τον Παναθηναϊκό όταν ο Νικ Καλάθης έφευγε τραυματίας από τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι «πράσινοι» όμως συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα (χωρίς τον Νικ) με τον Πασκουάλ να βγάζει από το… μανίκι του τους Λεκαβίτσιους και Ντένμον. Ο πρώτος βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει από την σκια του Νικ και να πάρει χρόνο και… ψυχολογία, ενώ ο δεύτερος βρήκε τον χώρο που ήθελε για… αποδείξει. Τώρα απομένει να δείξουν και οι δύο αγωνιστική συνέπεια και ο Παναθηναϊκός να αποδείξει για μία ακόμα φορά πως… ουδείς αναντικατάστατος.

ΥΓ1: Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο «5». Όμως, αυτό απέχει… έτη φωτός από την «νηφάλια» προσέγγιση «πρόεδρε διώξε τους και πάρε άλλους». Ο «Λέκα» ανέβηκε, ο Ντένμνον δείχνει στοιχεία και αυτό πρέπει να περιμένουμε και από τους Βουγιούκα και Όγκαστ. Τον Ίαν τον ξέρουμε, θα… ανέβει, όσο για τον Όγκαστ δεν είναι διατεθειμένος να διαψεύσει κανέναν.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved