Η λογική πρωτιά, η... θλίψη και το μεγάλο... πρόβλημα

Η λογική πρωτιά, η... θλίψη και το μεγάλο... πρόβλημα

Η 8η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκός, τον Άρη του… παρελθόντος και τον «πονοκέφαλο» του Σφαιρόπουλου με τον Σπανούλη

Ας το πάρουμε ανάποδα. Πρώτα απ’ όσα έγιναν στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής και εν συνεχεία όσα προηγήθηκαν στο Αλεξάνδρειο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα (μετά από αυτήν από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ) από την ΑΕΚ και πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του είναι σε πολύ άσχημη θέση.

Χωρίς υπερβολή είναι στο… καναβάτσο. Με δύο ήττες σε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα (και με το ντέρμπι «αιωνίων» του δεύτερου γύρου να είναι στο ΟΑΚΑ) γίνεται αντιληπτό πως η ομάδα του Πειραιά πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες για να καταλάβει την πρώτη θέση της βαθμολογίας στη regular season που θα της έδινε το πλεονέκτημα της έδρας. Γιατί, ουσιαστικά το όλο θέμα είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού. Να κάνει τις νίκες που πρέπει, έχει το μαξιλαράκι… ασφαλείας του ΣΕΦ και να τελειώσει πρώτος χωρίς να ιδρώσει. Και στην κανονική διάρκεια και στα play off. Και αυτό το λέμε γιατί στους τελικούς οι εκπλήξεις γίνονται στο ΣΕΦ. Όχι στο ΟΑΚΑ.

Πλέον ο Σφαιρόπουλος έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο rotation έχει γεμίσει επιπλέον «πονοκεφάλους» τον τεχνικό του Ολυμπιακού ο οποίος δεν ξέρει πώς να την διαχειριστεί. Προσπαθεί να τον ενσωματώσει στην ομάδα λίγο-λίγο, αλλά αυτό δεν είναι μόνο δική του απόφαση. Είναι και του… αρχηγού του και εκείνος έχει άλλη γνώμη. Αλλιώς απόψε δεν θα ήταν στην πεντάδα στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Ολυμπιακός θα… γλίτωνε από το ένας λάθος μετά το άλλο που έκανε ο Λαρισαίος. Ο Σπανούλης πλέον θα «κλέβει» χρόνο από τους Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Μάντζαρη και είναι δεδομένο πως η γκρίνια που υπάρχει τώρα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός επούλωσε σε χρόνο dt τις πληγές του από την ήττα και την πολύ κακή του εμφάνιση στο Κάουνας και έκανε… παρέλαση στον Λευκό Πύργο. Ο Άρης έμοιαζε… παιχνιδάκι μπροστά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προκαλεί.. θλίψη με τις τελευταίες της εμφανίσεις. Και για να είμαστε δίκαιοι όσοι αγαπούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης μάλλον θα πρέπει να κόψουν την… καραμέλα του «Αυτοκράτορα» και να κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα για χάρη της λαμπρής ιστορίας που έχει ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό και φέτος στο πρωτάθλημα και… κακά τα ψέματα, αυτός θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να κάθεται και του χρόνου στον θρόνο του πρωταθλητή.

ΥΓ1: Για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος ο Όγκαστ έδειξε ότι ανεβαίνει και τουλάχιστον στην Basket League αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει λύσεις και ανάσες.
ΥΓ2: Οι 36 βολές της Παρασκευής δεν έφτασαν και για σήμερα… Ήθελε άλλες 4 για παράταση…
ΥΓ3: Τον έχει κερδίσει στο ΣΕΦ για την Euroleague, τον έχει κερδίσει στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, χίλιες φορές να έπαιζε μαζί του στον Πειραιά και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου… Μόνο όπου δεν βρίσκει μπροστά του τον Παναθηναϊκό προσπαθεί να κάνει κάτι… Μια λέξη μόνο περιγράφει αυτήν την κατάσταση…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved