Όλη η Ευρώπη είναι… ΟΑΚΑ

Όλη η Ευρώπη είναι… ΟΑΚΑ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το βράδυ που ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, αποδεικνύοντας πως παντού είναι… ΟΑΚΑ.

Euroleague, πράξη 11η και ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει σε όλους πως δεν είναι ένα από τα φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα και μία από τις ομάδας που θα κυνηγήσουν με κάτι περισσότερο από απλές… αξιώσεις την πρόκρισή τους στο Final-4 και την διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη αδυναμία. Μια.. χτυπητή αδυναμία. Δε μπορούσε να βγάλει στα εκτός έδρας παιχνίδια του την ενέργεια, την συγκέντρωση και τις… αρετές που παρουσίαζε σε όλα τα μας που λάμβαναν χώρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» τελείωσαν την regular season έχοντας 14 νίκες εντός (με μόνο μία απώλεια) και 5 νίκες εκτός. Από τη μία ποσοστό που αγγίζει το 1005 επιτυχία στην Σπύρου Λούη και από την άλλη ποσοστό που ίσα ξεπερνάει το 30%, όποτε ο Παναθηναϊκός έμπαινε στο αεροπλάνο.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στις 10 πρώτες αγωνιστικές μετρούν ήδη 7 νίκες. Έχουν το απόλυτο στην έδρα τους, με το ΟΑΚΑ να είναι η μόνη αήττητη έδρα στην διοργάνωση, ενώ μετρούν και δύο εκτός έδρας νίκες. Που θα μπορούσαν να είναι και τρεις αν δεν υπήρχε η πεντακάθαρη κλοπή στην Βιτόρια. Τα άλλα δύο ματς είναι ήττες… εντός προγράμματος. Από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, όπου ο Παναθηναϊκός δεν.. .κατέβηκε και από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός έχει διορθώσει την αδυναμία του. Έχει βρει το… κουμπί του για να μπορεί να λειτουργεί εξίσου καλά με το ΟΑΚΑ και αύριο το βράδυ έχει μια ακόμα ευκαιρία να το αποδείξει. Στο Κάουνας, απέναντι στην Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το «τριφύλλι» έχει μια μοναδική ευκαιρία. Από την μία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό σερί των 5 νικών και από την άλλη να πάρει την τρίτη του εκτός έδρας νίκη και να στείλει μήνυμα πως αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε… οπουδήποτε. Με διπλό στην Λιθουανία γίνονται πιο εύκολα τα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν σε Βελιγράδι και Βαλένθια για τους «πράσινους». Ειδικά από τη στιγμή που στο… ενδιάμεσο υπάρχουν δύο εντός έδρας ματς με Αρμάνι και Μακάμπι.

Το σημαντικότερο βήμα για να «κλείσει» ο Παναθηναϊκός με… ονειρεμένο τρόπο τον πρώτο γύρο της regular season είναι το αυριανό. Η Ζαλγκίρις και ο Σάρας είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις. Έχουν να αποδείξουν πολλά και θέλουν κάθε εβδομάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο πολυπόθητο διπλό θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από την άμυνά του. Οι Λιθουανοί πηγαίνουν το παιχνίδι σε υψηλό τέμπο και σε υψηλό σκορ, κάτι που φαίνεται και από τον μέσο όρο πόντων τους. Η ομάδα του Κάουνας πετυχαίνει κάτι περισσότερο από 80 πόντους ανά ματς και αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη θα πρέπει να ρίξει τις επιθετικές επιδόσεις των παικτών του Σάρας. Με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά… βραδιά, ο Παούλιος Γιανκούνας αποτελεί εγγύηση για τη Ζαλγκίρις, ενώ ο Κέβιν Πάνκος με 12 πόντους και πάν ω από 5 ασίστ, «οργανώνει» και «εκτελεί» το ίδιο καλά. Ο Ουλανόβας είναι… κολώνα για τους Λιθουανούς και αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους, με τους «πράσινους» να πρέπει να κάνουν το προφανές. Να ελέγχουν την… εναέρια κυκλοφορία, να δώσουν λιγότερες από 11 ευκαιρίες (όσα είναι τα επιθετικά τους) στους γηπεδούχους να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους και να «διαβάσουν» σωστά στην επίθεση. Σε κάθε 24άρι ο Παναθηναϊκός πρέπει να «χτυπήσει» στοχευμένα…

ΥΓ1: Ράντονιτς, Πατέρνικο, Ρομάνο οι διαιτητές…
ΥΓ2: Μέσα και ο Ίαν… Σε καλύτερη κατάσταση σήμερα και στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι αύριο θα είναι ακόμα καλύτερα και θα μπορέσει να βοηθήσει.
ΥΓ3: Ισπανική «έρευνα» έχρισε κορυφαίο τεχνικό της Euroleague τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ισπανική… έρευνα. Έχει χαθεί ο ορισμός των λέξεων και των μεταφράσεων. Για να μην μπερδεύεστε πρόκειται για υποκειμενική γνώμη ισπανού δημοσιογράφου. Παιδιά, άλλο έρευνα, άλλο γνώμη… Οι γνώμες ξέρετε σαν τι είναι… Όλοι έχουν από μία. Άλλο έρευνα, άλλο γνώμη… Γελάνε και τα πληκτρολόγια…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved