Τελικά δεν την διέλυσαν, την έκαναν καλύτερη

Τελικά δεν την διέλυσαν, την έκαναν καλύτερη

Η πρώτη φάση των «παράθυρων» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει τους «στρατιώτες» της Εθνικής ομάδας

Δεν είναι ορθό να σχολιάζουμε με… συλλογική ματιά μετά το τέλος αγώνων της Εθνικής ομάδας, αλλά δεν είναι επιλογή μας. Ο «πόλεμος» που μαίνεται στα… χαρακώματα μεταξύ της Euroleague και της FIBA έχει φέρει παίκτες και ομάδες σε… πρωτόγνωρες καταστάσεις και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να προασπίσουν τα συμφέροντα και την αίγλη του μπάσκετ που αγαπάνε. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα, κυρίως, σε όλους εκείνους που οι οποίοι είναι ανίκανοι να βγάλουν τα οπαδικά τους γυαλιά και να δουν πως μπορεί να σωθεί η παρτίδα. Και πάνω απ’ όλα, κόντρα σε όλους εκείνους που παίζουν «παιχνίδια» στην πλάτη της Εθνικής.

Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό πως ο Ντίνος Μήτογλου θα ενισχύσει τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πως Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας θα βρεθούν στην διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου αμέσως μετά το ματς με την Ρεάλ, άπαντες έπεσαν να… φάνε τους «πράσινους». Να τους φάνε γιατί οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα παίξουν μόνο ένα ματς. Είναι οι ίδιοι που… αποθέωναν τους «ερυθρόλευκους» παίκτες οι οποίοι αποφάσισαν να μην παίξουν με την Εθνική γιατί το θεώρησαν… αντιεπαγγελματικό. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας θα δημιουργήσουν προβλήματα στην Εθνική με την παρουσία τους.

Τελικά όχι μόνο προβλήματα δεν δημιούργησαν, αλλά η Εθνική τα πήγε περίφημα στο ματς με το Ισραήλ. Όπως και κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία. Οι διεθνείς ανταπεξήλθαν εντυπωσιακή δεδομένων των συνθηκών, σε ένα ματς που δεν είχε… προηγούμενο. Οι διεθνείς την Παρασκευή «ζεστάθηκαν» και σήμερα την προσθήκη ποιότητας, εμπειρίες και «δίψας» των διεθνών του Παναθηναϊκού…. χόρτασαν μπάσκετ τους Κρητικούς και τους Ισραηλινούς.

Η Εθνική είναι ομάδα παρά τα… ζιζάνια. Και φαίνεται από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΚΟΤΑ: «Από αύριο θα καταλαβαίνουμε αυτή την εμπειρία και θα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η Εθνική. Έχουμε ένα έξτρα χρέος να σώσουμε μια γενιά».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ: «Είναι δικαίωση και τιμή για μένα. Θα τα δίνουμε όλα για την Εθνική».

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι χαρούμενος για όλα τα παιδιά. Αποδεικνύουν πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την εθνική Ομάδα».

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: Κάθε φορά που φοράω τη φανέλα αυτή και εκπροσωπώ τη χώρα μου είναι μια τιμή και θέλω να το κάνω όσο περισσότερο μπορώ».

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα-Ισραήλ 82-61: Πατημένο το γκάζι για το «2x2»


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved