Ντροπή και… γιατρειά

Ντροπή και… γιατρειά

Ο Παναθηναϊκός πήρε ότι άξιζε στον ημιτελικό με την ΑΕΚ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το ηλεκτροσόκ που υπέστη η ομάδα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Καμία ομάδα δεν έχει πετύχει αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 13 χρόνια. Ισάριθμες φορές βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και πανηγυρίζει, σχεδόν… συνέχεια. Ουδείς έχει υπογράψει…. σύμβαση παρουσίας στους τελικούς. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, πήρε μια δικαιότατη νίκη και κάνει… όνειρα. Από την άλλη οι «πράσινοι» πρέπει να… συνέλθουν. Άμεσα. Τώρα. Χθες… Και το ντροπή στον τίτλο δεν έχει να κάνει με την ήττα, αλλά με την εμφάνιση.

Η ήττα μπορεί να είναι στο πρόγραμμα, η εμφάνιση όμως σαν και αυτή απαγορεύεται να είναι στο πρόγραμμα. Οι «πράσινοι» σε νοκ άουτ αγώνα στην έδρα τους (μη… γελιόμαστε) σκόραραν 18 πόντους στην πρώτη περίοδο, 10 στην δεύτερη, 16 στην τρίτη και στην τέταρτη και καθοριστικότερη όλων, μπορεί να πέτυχαν 25 αλλά δέχθηκαν…. 31. Ανώμαλα και αδιανόητα πράγματα. Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε τα… τραγικά ποσοστά ευστοχίας. Οι παίκτες του Πασκουάλ σούταραν για δύο πόντους με ποσοστό 41%, από τα 6.75 μόλις με 26%, ενώ από τις βολές για μία ακόμα φορά ήταν… απαράδεκτοι. Ποσοστό που μετά βίας ξεπέρασε το 65% σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις βολές. Σε έναν αγώνα που η ΑΕΚ ήταν πιο… ψύχραιμη από ποτέ, την ώρα που οι παίκτες του Πασκουάλ συνέχιζαν να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων ελεύθερους πόντους. Πόντους που τελικώς έκαναν την διαφορά.

Ο Πασκουάλ πρέπει να βγει μπροστά

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Αυτή η στιγμή είναι η πιο… εύθραυστη για να χαθεί η εμπιστοσύνη. Και αυτό είναι το μόνο που δεν πρέπει να γίνει. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο άνθρωπος που πρέπει να βγει μπροστά, να κρατήσει την ομάδα και να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Ακόμα είναι πολύ νωρίς στην σεζόν. Πάρα πολύ νωρίς. Το Κύπελλο χάθηκε, το πρωτάθλημα (σε θεωρητικό επίπεδο) είναι στα χέρια των «πράσινων» λόγω της… καβάτζας που έχουν από την νίκη στο Φάληρο και στην Euroleague ο Παναθηναϊκός θα τον βρει τον δρόμο του.

Ούτε… κεφάλια, ούτε απελάσεις, ούτε τίποτα…

Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν καταφέρει να βγάλει στο παρκέ αυτά που μπορεί. Και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην Ευρώπη δεν του έχει επιτρέψει να…κερδίσει χρόνο. Οι νίκες είναι αυτές που δίνουν χρόνο και… περιθώρια. Αυτό πλέον είναι απαγορευτικό για τον Παναθηναϊκό. Μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πάει στο ΣΕΦ και εκεί είναι που πρέπει να κάνει την ανατροπή. Την υπέρβαση, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Αν οι «πράσινοι» μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή βρουν τον… εαυτό τους, τότε έχουν τις ελπίδες τους, αλλιώς θα κάνουν την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved