Βρήκε το… φάρμακό του με μαγική εμφάνιση

Βρήκε το… φάρμακό του με μαγική εμφάνιση

Την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και καιρό στα ευρωπαϊκά Κύπελλα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στην βραδιά που ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε για μία ακόμα φορά την απόλυτη αποθέωση από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάστηκαν λες και… είχαν τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το στήσιμο και το κοουτσάρισμα του Τάκη Λεμονή περνάει σε δεύτερη… μοίρα. Τουναντίον! Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να παρέταξε την ομάδα του με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και με τα… τρικ των Κώστα Φορτούνη στην επίθεση και του Ντιόγο Φιγκέιρας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο η ομάδα του έδειξε απίστευτη ψυχή και καρδιά, απέναντι ίσως στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης αυτή την στιγμή.

Το «συγκρότημα» του Πειραιά είχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα αυτά που δεν είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σφυγμό και θέληση για το θετικό αποτέλεσμα. Σ’ ένα βράδυ που κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν υστέρησε, ούτε καν ο Μεχντί Καρσελά που η αλήθεια είναι πως δεν έχει κερδίσει πολλούς στο Λιμάνι με τις εμφανίσεις του από την αρχή της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως διαθέτουν την ποιότητα και το υλικό προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Το βράδυ της Τρίτης (31/10) οι Πρωταθλητές Ελλάδας αποφάσισαν να… φορέσουν και πάλι το καλό τους ευρωπαϊκό «κοστούμι» απέναντι σ’ έναν πανίσχυρο αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει… μάθει να μην παίρνει αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να… κρατήσει την Μπαρτσελόνα στο 0, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια σε φάση ομίλων, αποτελεί ένα σημαντικό «παράσημο» και δίνει ελπίδες και για την συνέχεια.

OlympiakosMesaTeliko

Το ευχάριστο, αλλά όχι το κάλλιστο για τους Πειραιώτες ήταν πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν πήρε το «τρίποντο» κόντρα στην Γιουβέντους, μένοντας στο 1-1 και η τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League είναι ακόμα ανοικτή, αλλά όχι ορθάνοικτη. Για να μπορέσει να ελπίζει ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο το «διπλό» στην Λισαβόνα στην επόμενη αγωνιστική, καθώς σε διαφορετικό αποτέλεσμα, οι Πορτογάλοι θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και το νέο έτος και οι παίκτες του Τάκη Λεμονή θα πρέπει να περιοριστεί στις υποχρεώσεις τους εντός των τειχών.

Όμως, σ’ αυτή την καμπή που βρίσκεται η σεζόν για τους «ερυθρόλευκους» η «λευκή» ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα ίσως αποδειχθεί και το καλύτερο… φάρμακο για την συνέχεια, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Πρωταθλητής είναι κατάλληλο για να τον φέρει πιο ψηλά στην βαθμολογία και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και με τα ανάλογα αποτελέσματα, να περάσει επικεφαλής της Super League.

Το σημαντικό για τον Τάκη Λεμονή και τους παίκτες του είναι να κρατήσουν το «πρόσωπο» που έδειξαν απέναντι στους «μπλαουγκράνα» και να αρχίσουν να… χτίζουν πάνω σ’ αυτό. Αρχής γενομένης από την Κυριακή (5/11) κόντρα στον Πλατανιά για το πρωτάθλημα όπου το «τρίποντο» αποτελεί… μονόδρομος, ούτως ώστε να μην χαθεί κι άλλο… έδαφος στην «μάχη» για τον τίτλο.

ValverdeMesa

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο από την «μάχη» με την Μπαρτσελόνα ήταν η αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός πρόσφερε πολλά στους Πειραιώτες και αυτό δεν το ξέχασε κανένας απ’ αυτούς που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (31/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για μία ακόμα φορά, ο «τσινγκούρι» γνώρισε την αποθέωση και ελπίδα όλων είναι να… επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0: Όρθιος στη βραδιά του Βαλβέρδε

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0: Όρθιος στη βραδιά του Βαλβέρδε

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 0-0: Την κράτησε στο μηδέν μετά από πέντε χρόνια!

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 0-0: Την κράτησε στο μηδέν μετά από πέντε χρόνια!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved