Το μεγάλο στοίχημα και κάτι… άσχετο

Το μεγάλο στοίχημα και κάτι… άσχετο

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την πρεμιέρα του ΟΑΚΑ στην Euroleague και με αφορμή τα πούλμαν στο «Καμπ Νου» το γυρνάει λίγο και στην… μπάλα.

Πρώτα θα ασχολούμαστε με τα του Παναθηναϊκού και μετά με όλα τα άλλα. Οπότε, πάμε αρχικά μπασκετικά και μετά θα σχολιάσουμε και κάτι… λίγα αναφορικά με την μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη. Όπως σημειώνουν με… υπερηφάνεια οι περισσότεροι «αντικειμενικοί» του αθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός απόψε ανοίγει το… σπίτι του, για πρώτη φορά φέτος, στην Euroleague και θέλει κόντρα στην Μπάμπεργκ και το αποτέλεσμα να πάρει και το μήνυμα να… στείλει. Ο μεγάλος στόχος της regular season για τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει ανέπαφη την έδρα του. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» καταφέρουν να κάνουν το 15 στα 15 στο ΟΑΚΑ τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα για την πρόκρισή τους και το τελικό τους πλασάρισμα στην επόμενη φάση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρσι το «τριφύλλι» κέρδισε τους 14 από τους 15 αγώνες στο ΟΑΚΑ, είχε συνολικά 19 νίκες τερματίζοντας τρίτος και ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό σε όλους πως σε περίπτωση που το ΟΑΚΑ αποδειχθεί και φέτος απόρθητο.. κάστρο, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι στον σωστό δρόμο.

Γι’ αυτό απόψε ο Παναθηναϊκός θέλει αρχικά να πάρει την νίκη και να κάνει το 1-1, μετά το… ναυάγιο στην Βαρκελώνη και ακολούθως να στείλει το μήνυμά του σε όλη την Ευρώπη. Πως, όποιος έρχεται στο ΟΑΚΑ δεν θα περνάει καθόλου καλά. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Να παίξει με τα… μυαλά της

Απόψε οι «πράσινοι» είναι το φαβορί και είναι το απόλυτο αφεντικό. Και από άποψη δυναμικής και προϊστορίας. Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να δει τους παίκτες του να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους. Πως θα γίνει αυτό; Μα με το να «μπλοκάρουν» τους Ζήση και Χάκετ που είναι τα… μυαλά του Τρινκιέρι στο παρκέ. Αν η περιφέρεια των πρωταθλητών καταφέρει να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει βάλει τις βάσεις για την νίκη.

ΥΓ: Πάμε και στο… άσχετο. Πανηγυρίζουν άπαντες από χθες για την νέα μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Σαφώς και είναι επίτευγμα να μην φάει… 7 στο «Καμπ Νόου» αλλά παιδιά μην το παρακάνουμε. Μην αποθεώνετε την μπάλα και την στρατηγική του Λεμονή. Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε αμυντικά, με αντεπιθέσεις και έπαιρνε διπλά, οι… ειδικοί το είχαν βαφτίσει… τσούκου τσούκου μπολ. Τώρα είναι πλάνο. Είναι πλάνο να παίζεις με σέντερ φορ… αμυντικό χαφ. Σύστημα 4-6-0, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε ποτέ. Δυο φορές στο «Καμπ Νόου» ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. Με τους επιθετικούς του… Αυτά για να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved