Αυτό δεν είναι… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτό δεν είναι… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το… ναυάγιο της Βαρκελώνης και υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη της άμεσης επαναφοράς στην πραγματικότητα

Τα πρώτα… αρνητικά δείγματα φάνηκαν από το πρώτο ημίχρονο. Όμως, ο Παναθηναϊκός πάλεψε και έδειξε να έχει τον τρόπο να μείνει κοντά στο σκορ, κοντά στην Μπαρτσελόνα και να μπορέσει να την κάνει να τον.. αισθανθεί και να την απειλήσει. Όμως το σκηνικό αυτό κράτησε για 20 λεπτά.

Γιατί, για τα επόμενα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» την χειρότερη του εμφάνιση της σεζόν. Ναι. Δεν κάνουμε λάθος. Αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση του «τριφυλλιού» για φέτος. Ότι και να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018 δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να παρουσιαστεί… χειρότερη. Ειδικά η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν… τραγική.

Ένας Παναθηναϊκός ασύνδετος, ένας Παναθηναϊκός χωρίς… καθοδήγηση, με μεγάλο πρόβλημα στο «ζωγραφιστό» κλήθηκε να τραβήξει το χαλινάρι της νέας και ατίθασης Μπαρτσελόνα. Όμως, οι «πράσινοι», όχι απλά δεν το κατάφεραν αλλά βρέθηκαν σε ρόλο.. κομπάρσου. Η εικόνα αυτή δεν ήταν εικόνα Παναθηναϊκού. Τίποτα, με μοναδική εξαίρεση τον Νίκο Παππά (και τον Νικ Καλάθη), δεν θύμιζε… Παναθηναϊκό.

Άμυνα… αγνοείται

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Οι αριθμοί λένε τα… πάντα. Με 24 πόντους στην πρώτη περίοδο, 25 στην τρίτη και τον… σοκαριστικό αριθμό 33 (σύνολο 98), στην τελευταία δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα. Και να ήταν μόνο αυτό; Ο Σεραφέν έκανε πάρτυ έχοντας 24 πόντους σε 24 λεπτά και 9 ριμπάουντ, μη μπορώντας κανείς από τους σέντερ του Παναθηναϊκού να τον κοιτάξει στα.. μάτια. Ο Μόερμαν έκανε το ματς της… ζωής του (σαφέστατα με ευθύνη του Παναθηναϊκού) με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Ερτέλ ακόμα μοιράζει… ασίστ.

Και επίθεση… αγνοείται

Την ίδια ώρα και στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον πραγματικό του εαυτό. Και πώς να τον βρει, από την στιγμή παίκτες «κλειδιά» της ομάδας ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Σίνγκλετον είχε 7 πόντους 1/8 σουτ και 5/12 βολές, ο Ρίβερς είχε 10 πόντους χωρίς να… φανεί, ο Γκιστ έμεινε… προσγειωμένος με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα ουδείς μπόρεσε να κάνει κάτι για το οποίο θα τον… θυμούνται για την φετινή πρεμιέρα της Euroleague.

Η ζωή συνεχίζεται, η εικόνα δεν επαναλαμβάνεται

Για να είμαστε σωστοί, όμως, πρέπει να πούμε κάτι. Η ήττα σαν… ήττα δεν είναι τίποτα το φοβερό. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Βαρκελώνη (σε μια ήττα που ουσιαστικά θεωρείται εντός προγράμματος) και έχει μπροστά του 29 αγωνιστικές για να πετύχει τον στόχο του. Το θέμα και μάλιστα το.. μεγάλο θέμα είναι η εικόνα. Η εμφάνιση. Η παράδοση άνευ όρων. Αυτό το στοιχείο δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό και δεν θυμίζει… Παναθηναϊκό. Ο Πακσουάλ οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του, να κάνει την κριτική των παικτών του και να τους επαναφέρει σε… τάξη μιας και η ζωή συνεχίζεται και το πρόγραμμα είναι πολύ-πολύ δύσκολο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός Superfoods 98-71: Δεν εμφανίστηκε στο παρκέ… (pics)

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός Superfoods 98-71: Δεν εμφανίστηκε στο παρκέ… (pics)

Τρομερά «γκάζια» Πασκουάλ!

Τρομερά «γκάζια» Πασκουάλ!

Αρνητική επίδοση στη Βαρκελώνη για Παναθηναϊκό

Αρνητική επίδοση στη Βαρκελώνη για Παναθηναϊκό

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved