Panathinaikos στην Βαρκελώνη

Panathinaikos στην Βαρκελώνη

Η πραγματική Euroleague ξεκινάει απόψε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την μεγάλη πρόκληση των «πράσινων».

Μετά τη δεύτερη ημέρα του Δεκεμβρίου του 2016, η αποψινή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Τσάβι Πασκουάλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την… αγαπημένη του Μπαρτσελόνα μέσα στο «σπίτι» της. Μέσα στο… «σπίτι» του. Μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Τότε όλα είχαν πάει στραβά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος ήταν εμφανώς… όμηρος των συναισθημάτων του, ενώ παράλληλα δεν είχε προλάβει να προετοιμάσει όπως θα ήθελε μια ξένη ομάδα. Μια ομάδα που δεν ήταν δική του, όντας πολύ.. φρέσκος στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Απόψε, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ναι μεν μιλάμε για μια… πρεμιέρα (και τις περισσότερες φορές σε τέτοιους αγώνες σε αυτό το επίπεδο δε ξέρεις τι να περιμένεις), αλλά από την άλλη μιλάμε και για έναν τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ. Έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή που ετοιμάζεται να κοντραριστεί με την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Σίτο Αλόνσο με τη μεγάλη φόρα από το διπλό στο ΣΕΦ.

Χειρουργική… αφαίρεση

Και αυτός ίσως κρύβει μια τεράστια… παγίδα. Ο Καταλανός τεχνικός προσπάθησε όλη την εβδομάδα να διαχειριστεί την νίκη της ομάδας του μέσα στον Πειραιά. Να κρατήσει τα θετικά, να δουλέψει στα αρνητικά και κατά τη διάρκεια των ημερών να αφαιρέσει… χειρουργικά από το κεφάλι των παικτών του όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ντέρμπι…ολκής

Το αποψινό βράδυ δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι… Μπασκόνια και το «Παλάου Μπλαουγκράνα» δεν είναι τα… «Δύο Αοράκια». Απόψε στην πολύπαθη, το τελευταίο διάστημα, πρωτεύουσα της Καταλονίας, θα ξεκινήσει η πραγματική Euroleague. Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός σε ένα ματς που ίσως είναι το κλασικότερο ντέρμπι της διοργάνωσης και που θα τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Panathinaikos να δείξει τον δρόμο

Η αποστολή των «πράσινων» είναι πολύ δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός έχει πάει στην Βαρκελώνη για να πάρει το «διπλό» και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στην διοργάνωση. Όμως και εδώ είναι όλο το ζουμί. Σε περίπτωση ήττας ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα. Αρκεί να παίξει σαν Panathinaikos. Και ας χάσει… Όχι όπως πέρσι. Το άγχος είναι στην πλευρά της Μπαρτσελόνα που παίζει στο γήπεδό της και δε θέλει απώλειες. Και μάλιστα από την πρεμιέρα. Μια ήττα στην Βαρκελώνη, για όλες τις ομάδες, είναι στο… πρόγραμμα. Ένα διπλό στην Καταλονία, όμως, λίγοι θα το κάνουν. Και αυτό που ευελπιστούν στον Παναθηναϊκό είναι να είναι οι πρώτοι που θα το πετύχουν.

ΥΓ1: Απόψε θα κάνει το ντεμπούτο του και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Μετά από δύο μήνες αποχής λόγω του τραυματισμού του επιστρέφει και θα δώσει τεράστιες λύσεις στον προπονητή του. Όμως, σιγά-σιγά… Μην περιμένουμε από τον Λιθουανό… θαύματα από απόψε. Ας βρει ρυθμό και τα συζητάμε όλα.

ΥΓ2: Ιδανικό ξεκίνημα στη Ρόδο, ηδονική συνέχεια στον Πειραιά, απόλυτο τελείωμα στις πρεμιέρες του Παναθηναϊκού απόψε στην Βαρκελώνη. Για να δούμε….

ΥΓ3: Περίπατο η Ρεάλ στην Εφές, νίκη η ΤΣΣΚΑ κόντρα στην… έκπληξη Αρμάνι. Απογοήτευση η Μπάμπεργκ, απέναντι στην πολύ καλή Μακάμπι και «βόμβα» στη Μάλαγα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηττήθηκαν στην πόλη της Ισπανίας και απέδειξαν με το «καλημέρα» ότι έχουμε πολλά να δούμε στον Μαραθώνιο. Ακόμα είναι πρώτη αγωνιστική…

ΥΓ4: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο χθες το βράδυ στην Κρήτη. Μετά το τέλος του αγώνα, δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Παναθηναϊκό και την διαιτησία…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved