Γυρίζει… το κουμπί

Γυρίζει… το κουμπί

Ο Τάκης Λεμονής έκανε τα… απλά, ο Δημήτρης Νικολάου… εξέθεσε τον Μπέσνικ Χάσι και ο Ολυμπιακός έφυγε από το Τορίνο με την ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Οι μέρες ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι ώρες που είχε ο Τάκης Λεμονής στην διάθεσή του για να δουλέψει με την ομάδα πριν την αναμέτρηση με την Γιουβέντους δεν του έδινε καμία ευκαιρία να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο Έλληνας τεχνικός έκανε όμως αυτό που προσπάθησε μόλις ΜΙΑ φορά ο προκάτοχός του. Στο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τι ήταν αυτό; Να παρουσιάσει την ομάδα του με τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καριέρα, όποια καριέρα κι αν είναι αυτή, στην φυσική τους θέση. Ο Αλεξί Ρομαό επέστρεψε επιτέλους στην μεσαία γραμμή, δείχνοντας τον λόγο που ήταν από τα βασικά στελέχη στην Μαρσέιγ και γιατί οι Πειραιώτες προχώρησαν την περσινή σεζόν στην απόκτησή του και φέτος το καλοκαίρι στην απόφαση να παραμείνει στο ρόστερ.

Στα αριστερά πήγε ο Λεονάρντο Κούτρης που μπορεί να μην έχει τις παραστάσεις και την εμπειρία για ματς Champions League, αλλά μόνο αν παίξει σε τέτοια παιχνίδια θα δείξει αν μπορεί να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο και στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε ένα νεαρό παιδί, ο Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος εξέθεσε… πανηγυρικά τον Μπέσνικ Χάσι για την επιμονή του να μην του δίνει ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο του σε κρίσιμους αγώνες, ενεργώντας σε βάρος της ίδιας του της ομάδας.

NikolaoyMesa

Με την απόφαση του πρώην, πλέον, κόουτς των Πρωταθλητών Ελλάδας να μην τον βάζει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπιορν Ένγκελς και να προτιμά τον Αλεξί Ρομαό, στερούσε έναν ποιοτικότατο ποδοσφαιριστή από την μεσαία γραμμή, που τις περισσότερες φορές είναι αυτή που κρίνει και τις «μάχες» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Διότι και τέσσερα μπακ να έχεις που να είναι… σκυλιά, αν δέχονται επί 90 λεπτά πίεση από την αντίπαλη ομάδα, κάποια στιγμή θα λυγίσουν και θα δώσουν την ευκαιρία για τη δημιουργία κάποιου ρήγματος.

Αντίθετα, ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να μην… κοιτάξει τα χρόνια και την εμπειρία που κουβαλούσε ο Δημήτρης Νικολάου και τον έριξε στον… λάκκο των λεόντων, δίνοντάς του και την ευκαιρία να γράψει την πρώτη του συμμετοχή. Μάλιστα, αν στα τελευταία λεπτά δεν είχε… πανικοβληθεί στην περιοχή του Μπουφόν, όταν έμεινε αμαρκάριστος στην φάση του τραυματισμού Κιελίνι και Ένγκελς και είχε πιάσει καλύτερα το σουτ, ίσως να μιλούσαμε για το ιδανικότερο ντεμπούτο και σε λίγες εβδομάδες να άρχιζαν οι… παρελάσεις στον Πειραιά από ομάδες του εξωτερικού.

Μπορεί να «ακούγομαι» λίγο… υπερβολικός, ωστόσο, η κρίση μου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την εκτίμηση που έχω στις δυνατότητες του νεαρού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αν δουλέψει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια, έχει το κεφάλι του στην… θέση του και δεν θεωρήσει πως τα… κατάφερε, τότε θεωρώ πως θα έχει την ευκαιρία να κάνει σημαντικά… βήματα στην καριέρα του.

Το σωστό πλάνο και ο… Ιγκουαΐν

Με τις κινήσεις του Τάκη Λεμονή στην… σκακιέρα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας όλα τα ατού της «Γηραιάς Κυρίας» και το σημαντικότερο ήταν πως όσο περνούσε η ώρα, έβαζε μεγαλύτερη πίεση στο… μυαλό του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και των παικτών του.

Διότι το πλάνο του Ιταλού κόουτς να αφήσει στον πάγκο τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν αποδείχθηκε λανθασμένο. Ο Ντιμπάλα δεν μπορούσε να πάρει… ανάσα στην μεσαία γραμμή με τον Ζντιέλαρ να κάνει εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπισή του και το μοναδικό πλάνο που είχαν οι Πρωταθλητές Ιταλίας ήταν να απειλήσουν από τα πλάγια. Από την στιγμή που στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν και οι Πάρντο και Σεμπά, με στόχο να βοηθούν τους Φιγκέιρας και Κούτρη, αντίστοιχα, τότε τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Παράλληλα, οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί των Πειραιωτών πρόσφεραν σημαντικές βοήθειες και στον Εμάνουελ Εμενίκε. Εν αντιθέσει με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, ο Νιγηριανός «ένιωσε» πως είχε παίκτες να στηριχθεί όποτε έπαιρνε την μπάλα, κάτι που του έδινε άλλο… αέρα στο παιχνίδι του. Θυμηθείτε στο πρώτο μέρος, όταν έφυγε στα πλάγια και βρήκε τον Σεμπά που ερχόταν από τα αριστερά, αλλά και στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Πρωταθλητών Ελλάδας στο πρώτο μέρος, που δεν… έγραψε και τελική, όταν έφυγε ο Αφρικανός στην κόντρα και δεν κατάφερε να κάνει την σωστή πάσα στα δεξιά που ερχόταν ο Κολομβιανός.

InguainMesa

Όμως, λίγο πριν αρχίσουν τα φίδια να… ζώνουν τους γηπεδούχους, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν εμφανίστηκε ως… από μηχανής «θεός». Ο Αργεντίνος πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή, ότι και να σημαίνει αυτό για τις λύσεις που υπάρχουν στις δύο ομάδες και έπειτα από εννέα λεπτά αργότερα, πριν καταφέρει ο Τάκης Λεμονής και αντιδράσει από τον πάγκο, κατάφερε να σκοράρει, στην μοναδική φάση - μέχρι εκείνο το σημείο - όπου ο Φιγκέιρας ξέχασε να καλύψει τα… νώτα του.

Η συνέχεια ήταν… γνωστή, καθώς ο Ολυμπιακός θέλησε να βγει στην επίθεση, με τις αλλαγές Μπεν και Φορτούνη, αφήνοντας μερικούς χώρους στην άμυνά του, χωρίς να σημαίνει πως είχαν ανέβει όλοι στο κέντρο, όπως είχε γίνει μετά το πρώτο γκολ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα. Και μία… κάθετη από τον Ιγκουαΐν και η… τύχη του Μάντζουκιτς, που βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, όταν… έπεφτε στο έδαφος, διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 που έδωσε το «τρίποντο» στην Γιουβέντους.

Αναμφίβολα το ματς στο Τορίνο δεν ήταν μέσα σ’ αυτά που υπολόγιζαν από την αρχή οι Πειραιώτες. Όμως, η εικόνα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» αφήνει πολλές ελπίδες για την επόμενη… μέρα. Όχι τόσο στο Champions League, όπου ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε - πρώτο στο «Καμπ Νου» και το δεύτερο στο φαληρικό γήπεδο - αλλά κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει κατά πόσο έχει πληγωθεί ο εγωισμός του και αν διαθέτει ακόμα το… μέταλλο του πρωταθλητή.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved