Όσο χάνει τόσο… κερδίζει!

Όσο χάνει τόσο… κερδίζει!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την χρησιμότητα των κίτρινων φύλλων και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη

Ότι ακριβώς ίσχυε στο προχθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ούνικς Καζάν, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το αποψινό. Ο Παναθηναϊκός είτε κέρδιζε με 20, είτε έχανε με 20 πόντους θα ήταν το ίδιο και το… αυτό. Για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του (και για όλους τους σοβαρούς προπονητές) δεν παίζει κανέναν μα κανέναν απολύτως ρόλο το τελικό σκορ στα παιχνίδια που γίνονται μέχρι το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου. Από εκεί και έπειτα, η σελίδα αλλάζει, τα «θέλω» αλλάζουν, τα δεδομένα αλλάζουν.

Στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια και την απαραίτητα διάθεση για να διαχειριστεί με τον σωστό τρόπο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πολλά λάθη στην άμυνα, πολλά κενά στην ρακέτα και πολλές λάθος συνεργασίες στην επίθεση. Μάλιστα τα λάθη στην επίθεση επέφεραν πολλές φορές πολλές κακές επιστροφές με αποτέλεσμα οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να βρουν πολλάκις τον δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού στο… ανοιχτό γήπεδο.  Απουσίες είχαν και οι δύο ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ είχε εφτά και ο Παναθηναϊκός τέσσερις. Του Παναθηναϊκού όμως ήταν… κομβικότερες. Και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αποτελεί… πραγματικότητα.

Βλέπετε, τον Παναθηναϊκό δεν θα τον δούμε ποτέ στη σεζόν χωρίς Καλάθη και Λεκαβίτσιους. Χωρίς τους δύο «καθαρούς»… άσσους του. Αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση και την δημιουργία. Λογικό. Όμως το πρόβλημα αυτό κλήθηκε να το… ελαττώσει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και τα… κατάφερε. Ο μικρός ήταν εξαιρετικός κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και έδειξε ότι αν συνεχίσει τα να έχει τα πόδια του στο παρκέ και το μυαλό του στο… κεφάλι του, τότε έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Άλλωστε, με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Όλα αυτά τα χρόνια ο Καταλανός έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τέτοιες πρώτες… ύλες.

Εν κατακλείδι. Όλα αυτά τα λάθη μόνο καλό κάνουν στον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα λάθη θα αποτελέσουν «οδηγό» για τον Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, ώστε να σχεδιαστεί η συνέχεια της προετοιμασίας. Τα λάθη είναι για να… διορθώνονται.

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός θα είναι τελείως διαφορετικός και με την προσθήκη των Καλάθη, Παππά και Αντετοκούνμπο. Και φυσικά του Λεκαβίτσιους.
ΥΓ2: Ωραίο και απόψε το ΟΑΚΑ…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved