Φτιαγμένος και έτοιμος για τα δύσκολα

Φτιαγμένος και έτοιμος για τα δύσκολα

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την επίσημη πρώτη και το πρώτο σοκ με Λεκαβίτσιους με το «καλημέρα»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε χθες (Τετάρτη 23/7) στις επίσημες ράγες της προετοιμασίας του και όποιος βρέθηκε στην «πρώτη» εισέπνευσε μια ανάσα από την υγεία και το κλίμα που επικρατεί σε αυτή τη νέα προσπάθεια της ομάδας. Βέβαια το χαμόγελο ικανοποίησης του Τσάβι Πασκουάλ για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό και την υπέρβαση αυτού (Λοτζέσκι) ήρθε να παγώσει η είδηση του τραυματισμού του Λούκας Λεκαβίτσιους στο φιλικό της Εθνικής Λιθουανίας. Ο «Λέκα» σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Λιθουανών έχει υποστεί ένα κάταγμα στο πόδι το οποίο όμως δεν μοιάζει ικανό να τον κρατήσει εκτός δράσης περισσότερες από οκτώ εβδομάδες. Αν και εφόσον ισχύσει αυτό το σενάριο τότε μιλάμε για ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά όχι για μια καταστροφική συνέπεια για τη συνέχεια με δεδομένο πως οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σαφώς και ο Λιθουανός γκάρντ θα χάσει ένα βασικό κομμάτι του αγωνιστικού του ρυθμού (όχι τόσο της προετοιμασίας διότι θα ήταν στο Ευρωμπάσκετ) και ίσως τα πρώτα ματς, ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα πρόβλημα απαγορευτικό για τη συνέχεια. Άρα, υπό αυτή την έννοια τα νέα είναι καλύτερα από αυτά που μπορεί να περιμέναμε αν και αναμένουμε και τις εκτιμήσεις των γιατρών του Παναθηναϊκού όταν θα δουν και εκείνοι με τα δικά τους μάτια τον τραυματισμό. 

Αυτή η κακή παρένθεση λοιπόν …πάγωσε για λίγο το κλίμα ευφορίας αλλά όλα αυτά είναι μέσα στη «ζωή» μιας ομάδας. Ειδικά, οι «πράσινοι» έχουν ένα συννεφάκι από πάνω τους όσο αναφορά τα γκαρντ τους τα τελευταία χρόνια (π.χ. τραυματισμός Μποχωρίδη το 2015 και Τζέιμς το 2016 στα ξεκινήματα της χρονιάς). Τα δύσκολα, όμως, είναι για τους δυνατούς και στον Παναθηναϊκό έχουν αποδείξει πως ξέρουν τον τρόπο να επιβιώνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αν τώρα ψάξουμε να βρούμε κάποια ξεχωριστά σημεία από την «πρώτη» μας γεύση τότε θα σταθούμε πρωτίστως στην εικόνα του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικάνος λύσσαξε το καλοκαίρι και θέλησε να επιστρέψει στην κατάσταση προ τραυματισμού δουλεύοντας σκληρά καθημερινά. Οι καλοκαιρινές προπονήσεις κάνουν μπαμ στο κορμί του Γκιστ που ήξερε πως έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω στην περίοδο των διακοπών για να …επιστρέψει. Σε τρομερή κατάσταση είναι και ο Κέι Σι Ρίβερς που θέλει να οδηγήσει μαζί με τους συμπαίκτες του την ομάδα ένα βήμα παραπέρα.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα καινούργια πρόσωπα ο Μάρκους Ντένμον έχει εκπλήξει τους πάντες με τον επαγγελματισμό και τη νοοτροπία του από την πρώτη μέρα δείχνοντας πως θα «δέσει» πολύ γρήγορα με την ομάδα και τα «θέλω» της. Από την πλευρά του ο Ζακ Όγκαστ είναι ένα απόλυτα αθλητικό και εκρηκτικό πεντάρι (πολύ μακρύς όπως λένε οι προπονητές) με τον Πασκουάλ να βλέπει μια τρομερή πρώτη ύλη που μπορεί να την εκτοξεύσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Για τον Λοτζέσκι και τον Βουγιούκα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά υπό την έννοια πως ο κόσμος τους ξέρει και οι ίδιοι είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες ως προς την προετοιμασία και τη σοβαρότητα τους. Πάντως, ο Ματ έχει αρχίσει να βλέπει τη διαφορά.

ΥΓ: Η χρονιά θα είναι άκρως απαιτητική και δύσκολη. Δεδομένα θα υπάρξουν πολλές ανατροπές και δυσκολίες αλλά ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος για αυτές. Απλά, θα πρέπει να σκεφτείτε όλοι πως τίποτε δεν τελειώνει τον Οκτώβρη, τον Δεκέμβρη ακόμη και τον Γενάρη. Το ταμείο θα γίνει τον Μάιο. Καλή αρχή!

ΥΓ2: Τα λόγια του Μάνου για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να ηχήσουν ως καμπανάκι διότι η Αμερική και η Κίνα θα μας περάσουν από πάνω.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved