Money Talks

Money Talks

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί και τα ποσά που ακούγονται δείχνουν ξεκάθαρα ότι πλέον σημασία στο ποδόσφαιρο δεν έχει το όνομα και η ιστορία μιας ομάδας, παρά μόνο το χρήμα.

222 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανήσει η Παρί μόνο για να σπάσει την ρήτρα του ποδοσφαιριστή. Η Μπαρτσελόνα ναι μεν θα πάρει αυτά τα χρήματα, όμως μέσα από αυτή την υπόθεση βλέπει την εικόνα της να «τσαλακώνεται».

Μην ξεχνάτε ότι πριν λίγους μήνες η Παρί ήταν ο λόγος που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αποθέωνε την ομάδα της Καταλονίας. Η επική ανατροπή της στα νοκ άουτ παιχνίδια, όταν κέρδισε με σκορ 6-1 τους Παριζιάνους για να προκριθεί έπειτα από το εις βάρος της 4-0 στη Γαλλία, είχε δημιουργήσει την εικόνα της άτρωτης ομάδας που μπορεί να ξεπεράσει κάθε σκόπελο, ενώ παράλληλα «φωτογράφιζε» τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Λίγους μήνες μετά, η Παρί παίρνει την εκδίκησή της, αποκτώντας τον δεύτερο καλύτερο ποδοσφαιριστή της Μπάρτσα. Ο Νεϊμάρ δεν θα γινόταν ποτέ Μέσι στην ισπανική πόλη. Είναι δεδομένο ότι όσο υπάρχει ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των Καταλανών, κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να ονειρεύεται ότι θα είναι ο «βασιλιάς» της ομάδας.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που οι «μπλαουγκράνα» τελικά θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της μεταγραφής και δεν θα την μπλοκάρουν όπως γραφόταν τις προηγούμενες ημέρες.  

Ο Νεϊμάρ λοιπόν μπορεί να μην είναι ο Μέσι, όμως είναι ο άνθρωπος που είχε τα πιο ενεργά social media από όλους τους συμπαίκτες του και αποτελεί μια πηγή χρήματος για όποια ομάδα τον έχει στις τάξεις της. Πέρα από τη δεδομένη ποδοσφαιρική του αξία, υπάρχει και η χρηματιστηριακή του και εκεί ο Βραζιλιάνος τα πάει εξαιρετικά, αφού ότι πιάνει γίνεται χρυσάφι.

Οι σπόνσορες τον λατρεύουν για την εικόνα του και ο ίδιος το εκμεταλλεύεται όσο καλύτερα μπορεί, πηγαίνοντας ταξίδια σε κάθε πιθανό σημείο του πλανήτη και κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Αυτό το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον η Παρί, η οποία σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί άριστα. Για αυτό τον λόγο λέγεται ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει την μεταγραφή, η οποία συνολικά θα της στοιχίσει περίπου 600 εκατομμύρια (αυτό το ποσό γράφει τις τελευταίες μέρες η L’ Equipe).

Οι ιθύνοντες της Γαλλικής ομάδας ξέρουν ότι τα χρήματα αυτά θα της επιστραφούν σε χρόνο ρεκόρ από τα διαφημιστικά έσοδα που μπορεί να της προσφέρει ο Νεϊμάρ, οπότε δεν κωλώνουν πουθενά και είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση του Νεϊμάρ λοιπόν, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι στην εποχή μας όταν μιλάει το χρήμα, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Τόσο πολύ, που μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να αφήσει μια ιστορική ομάδα για μια νεόπλουτη μεν, χωρίς «βαριά» φανέλα δε.

Γιατί όσα χρήματα και να έρθουν από το Κατάρ, η ιστορία και η δόξα δεν αγοράζονται. Ή μήπως βρισκόμαστε και κοντά σε αυτό; Το μέλλον θα δείξει…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώνεται το deal του αιώνα - Στο Παρίσι σήμερα ο Νεϊμάρ

Ολοκληρώνεται το deal του αιώνα - Στο Παρίσι σήμερα ο Νεϊμάρ

Το ιδιαίτερο «αντίο» του Μέσι στον Νεϊμάρ! (vid)

Το ιδιαίτερο «αντίο» του Μέσι στον Νεϊμάρ! (vid)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved