Γιατί μπορείς να το λες εσύ και όχι ο Σαββίδης;

Γιατί μπορείς να το λες εσύ και όχι ο Σαββίδης;

Στην Ελλάδα, όσο περνάει ο καιρός, τόσο γινόμαστε δέσμιοι του «καθώς πρέπει». Και σε αυτή την παγίδα, πέφτουμε σιγά-σιγά όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Θυσιάζοντας συνήθως βασικά χαρακτηριστικά του άνδρα. Τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια. Με τον γιο του Σαββίδη δεν έχω ανταλλάξει ούτε «καλησπέρα».

Παρακολουθώ κι εγώ την «πορεία» του, στο βαθμό που επιτρέπει, μέσω των social media. Την προηγούμενη φορά τράβηξαν ζόρι μαζί του οι Παναθηναϊκοί γιατί κάτι έγραψε ή κάτι ανέβασε. Τώρα τον κράζουν οι Ολυμπιακοί και οι ΑΕΚτζήδες επειδή ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Παρτιζάν και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εν όψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν. Δεν ξέρω γιατί σε ένα θέμα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικά, πρέπει σώνει και καλά να είμαι με την ελληνική ομάδα όταν παίζει με μια ξένη. Άντε να παίζει με Τούρκους να το καταλάβω… Λες και είναι ζήτημα εθνικής σημασίας αν θα περάσει ο Ολυμπιακός την Παρτιζάν, η ΑΕΚ τους Ρώσους, ο ΠΑΟΚ την Ντόνετσκ κοκ.

Σπορ είναι και μάλιστα σε συλλογικό επίπεδο, όπου οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ πχ δεν θα κάνουν καζούρα σε αυτούς του ΠΑΟΚ, αν πχ. αποκλείσουν οι Ρώσοι την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βγει εκτός από τους Ουκρανούς. Αντίθετα ο ΑΕΚτζής, θα… γλεντάει μέχρι αύριο τον ΠΑΟΚτσή! Και αυτό είναι η ομορφιά της οπαδικής προτίμησης-καζούρας, όσο αυτή μένει στο επίπεδο του πειράγματος και δεν καταλήγει σε μαχαιριές.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram

Κάπως έτσι φαντάζομαι σκέφτεται και ο γιος του Σαββίδης και πόσταρε ότι πόσταρε. Άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί έχει δικαίωμα ο ΤΑΚΗΣ 21 και ο ΜΗΝΑΣ 4 το δικαίωμα να υποστηρίξει την ξένη ομάδα έναντι της ελληνικής και όχι ο γιος του Σαββίδη; Ή μάλλον καταλαβαίνω. Γιατί πρέπει να είναι «καθώς πρέπει». Αυτός που θα εύχεται πχ Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό ακόμη κι αν στην πραγματικότητα θέλει με όλη του την καρδιά το αντίθετο!

Για να τελειώνουμε: Από τη στιγμή που ο γιος του Σαββίδη ή ο ίδιος ο Σαββίδης νιώθει μέσα του ότι γουστάρει να περάσει η Παρτιζάν, η ΤΣΣΚΑ ή η Καμπάλα καλά κάνει και το λέει… Αρκεί να μην το κάνει επειδή το νιώθει αυτός αλλά απλά για… λαϊκή κατανάλωση. Με δυο λόγια αρκεί να είναι αυθεντικός. Η Ελλάδα πλήρωσε τη δηθενιά σε όλα τα επίπεδα, όλα αυτά τα χρόνια… Τον «καθωσπρεπισμό». Ας μην περιμένουμε πια από τον άλλον να μας πει τίποτα αν δεν το πιστεύει και κυρίως ας είμαστε ειλικρινείς. Ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας. Κυρίως απέναντι στον εαυτό μας.

A… Κι αν είναι να ενωθούμε οι Έλληνες, ας ενωθούμε στα σοβαρά. Όχι στη μπάλα! Εκεί, μας παίρνει ακόμη, να κάνουμε πλάκα ή καζούρα ο ένας στον άλλον… Στα άλλα, στα σοβαρά, που μας γλεντάνε οι ξένοι, είναι ήδη αργά! Πολύ αργά…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved