Αυτά φέρνει ο Θανάσης…

Αυτά φέρνει ο Θανάσης…

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την έλευση του Θανάση Αντετοκούνμπο και τα στοιχεία που δίνει στον Τσάβι.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε μια σημαντική του εκκρεμότητα μ’ ένα ακόμη απόλυτα στοχευμένο χτύπημα που του ενισχύει και την αχίλλειο πτέρνα του, που δεν είναι άλλη από τον ελληνικό κορμό. Η απόκτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο έρχεται να προστεθεί σε αυτές τον Ίαν Βουγιούκα και Ζακ Όγκαστ αυξάνοντας τον αριθμό των Ελλήνων της ομάδας και βάζοντας κάποια στοιχεία που έλειπαν από αυτό το κομμάτι (π.χ. η αθλητικότητα).

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Θανάση δίνει στον Τσάβι συγκεκριμένα πράγματα και ένα απίστευτο «υλικό» για να δουλέψει μαζί του. Μιλάμε για τρομερά αθλητικά προσόντα, έκρηξη, άλμα (επιθετικό ριμπάουντ), ενέργεια και δυνατότητα πολλαπλών αλλαγών στα μαρκαρίσματα σχεδόν σε όλες τις θέσεις στην άμυνα. Ο Πασκουάλ είχε σημειώσει εδώ και μήνες το όνομα του Αντετοκούνμπο που έκανε το ευρωπαϊκό του ξεπέταγμα στην Ισπανία και είχε ξεκαθαρίσει πως τον θέλει στην ομάδα καθώς θα του δώσει κάποια πράγματα που του έλειπαν.

Θεωρούμε δεδομένο πως θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής στα δεδομένα της Ευρωλίγκας και στην τακτική του Παναθηναϊκού αλλά στη συνέχεια θα προσφέρει πάρα πολλά στους τομείς που προαναφέραμε. Είναι ένας αθλητής με αδιανόητα υψηλό κίνητρο συγκεκριμένα προτερήματα και αδυναμίες. Το σουτ του χρειάζεται δουλειά, ωστόσο, σε γενικές γραμμές τα συν υπερκαλύπτουν τα πλην στη συζήτηση για να φορέσει τα πράσινα. Επίσης, όλος ο τρόπος που ζει το παιχνίδι θα «κολλήσει» απίστευτα με το ΟΑΚΑ και θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Το κυριότερο, όμως, είναι πως ο προπονητής βλέπει τα στοιχεία που θέλει να «παντρέψει» με τις υπόλοιπες επιλογές του.

Από εκεί και πέρα, όλο το βάρος πέφτει εκ νέου στη θέση «2». Εκεί, που τα πράγματα δεν είναι εύκολα με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει σκόρερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για τον Λάνγκφορντ θα διαβάσατε και στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ πως τα εκατομμύρια των Κινέζων τον παίρνουν στη δική τους αγκαλιά. Πάντως, τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι περιπτώσεις των παικτών που ταξιδεύουν στην Ασία καθώς μιλάμε για μια αγορά που προσφέρει μυθικά συμβόλαια. Αυτό σε συνάρτηση με τον χώρο που έχει ανοίξει στο ΝΒΑ μειώνουν τις περιπτώσεις παικτών που επιλέγουν την Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό του Τζάκσον που επέλεξε Κίνα αντί για Ευρωλίγκα. Ένας Αμερικάνος με ευρωπαϊκό στυλ (για τον Λάνγκφορντ είναι πιο λογικό να πάει) έκλεισε τα μάτια στην Ευρωλίγκα και πήγε στην Κίνα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πρέπει ν’ απασχολήσει έντονα τη λίγκα που χάνει πολλούς παίκτες από αγορές με πολλαπλάσια έσοδα.

ΥΓ: Θα το βρει αυτό που θέλει ο Τσάβι στο «2».


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved