Ποια… δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να παίζεις με την υγεία των παιδιών μας;

Ποια… δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να παίζεις με την υγεία των παιδιών μας;

Άλλοι για να δέσουν μια συμφωνία, πρέπει να υπογράψουν συμβόλαια, χαρτιά, ρήτρες κλπ. Όσο αυξάνεται το «κωλομπαριλίκι», τόσο αυξάνονται και τα χαρτιά ώστε μια συμφωνία να θεωρείται δεδομένη.

Κάποτε αρκούσε μια χειραψία. Προσωπικά μου αρκεί ακόμη. Ο Λόγος των αντρών. Κι όσο μεγαλώνουν οι κόρες μου, τόσο ΘΕΛΩ να κρατάω τον Λόγο μου, πάση θυσία. Προφανώς και αυτοί που κυβερνούν εδώ και αιώνες την Ελλάδα δεν έχουν Λόγο. Είναι ψεύτες. Προφανώς οι συμβασιούχοι που μάζευαν τα σκουπίδια, έφαγαν παππά από τους διάφορους… Σκουρλέτηδες. Όπως τόσοι άλλοι στο παρελθόν και τόσοι άλλοι στο μέλλον.

Όμως για στάσου. Ναι, σου είπαν ψέματα ότι θα σε μονιμοποιήσουν σε ένα Δημόσιο που θα έπρεπε να είχε «ψοφήσει» από καιρό. Ναι, έχουν βάλει από το παράθυρο διάφορους χαρτογιακάδες που τρώνε (κι αυτοί όπως και οι προηγούμενοι) με χρυσά κουτάλια. Ναι, ενδεχομένως φίλε να φοβάσαι να ξαναβγείς στην ανεργία… Και ναι, κανονικά θα έπρεπε να έχεις δουλειά για να μπορέσεις να ζεις…

Αλλά για στάσου ρε φίλε… Πώς μπορείς εσύ να βάζεις σε κίνδυνο την υγεία του κοσμάκη; Με ποιο δικαίωμα παίζεις με την υγεία του παιδιού μου; Τι σόι κινητοποίηση είναι αυτή που αφήνει εκτεθειμένη μια ολόκληρη κοινωνία στον κίνδυνο να αρρωστήσει;

Σκέφτομαι επίσης ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό… Και σεβαστό. Κι ας ήξερε αυτός που τώρα δηλώνει εξαπατημένος ότι η σύμβαση του είναι για ορισμένο χρόνο και όχι γα πάντα… Φαντάζομαι όμως ότι δεν υπέγραψε μαζί μου κάποιος, κάτι… Πως δεν έδωσα σε κάποιον το χέρι και δεν τήρησα τον Λόγο μου. Πως δεν είπε το παιδί μου ή αυτό του γείτονα στον συμβασιούχο ότι θα τον κρατήσει στη δουλειά και μετά τη λήξη της σύμβασης…

Η μόνη σχέση που είχα με τον τύπο που έχει κατεβάσει ρολά και αφήνει τα σκουπίδια στον δρόμο είναι ότι για όσο δούλεψε τον πλήρωνα. Εγώ και οι υπόλοιποι μαλάκες που συνεχίζουμε να συντηρούμε το Δημόσιο, με τις κρατήσεις από τον μισθό μας και από την εφορία που πληρώνουμε κάθε χρόνο, για να έχουν οι πολιτικάντηδες να πληρώνουν τους… ψηφοφόρους τους.

Ένα Δημόσιο που πια δεν παρέχει τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε Παιδεία, ούτε Υγεία, ούτε ασφάλεια… Ένα Δημόσιο που δεν μπορεί καν να μαζέψει τα σκουπίδια… Ένα Δημόσιο που το μόνο που προσφέρει με συνέπεια και συνέχεια στους πολίτες του είναι ψέματα και κούφιες υποσχέσεις. Α… Και ευθύνη μηδέν!

Αν ο Τσίπρας καταφέρει και βρει λύση με τους συμβασιούχους, ο Σκουρλέτης πρέπει να παραιτηθεί… χθες! Γιατί θα είναι πια και με τη βούλα ανίκανος. Αν πάλι δεν βρεθεί λύση και τα σκουπίδια σκεπάσουν την Αθήνα, όλοι αυτοί που στο όνομα της… δημοκρατίας, κατάργησαν με ένα νόμο (σου θυμίζει κάτι;) την πολιτική επιστράτευση, θα πρέπει να φύγουν… χθες.

Γιατί με την ιδεοληψία τους, βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Και να με συμπαθάνε οι… δημοκράτες αλλά ουδείς μπορεί να παίζει με την υγεία των παιδιών μας, των ηλικιωμένων και των αδυνάμων. Όλων αυτών που αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν… Κυριολεκτικά. Όχι στα λόγια.

Για να τελειώνουμε: Δεν μπορεί ένα ολόκληρο Κράτος, απλά να παρακολουθεί μια τον έναν να κλείνει τους δρόμους, μια τον άλλον να αφήνει τα σκουπίδια να μας πνίγουν και μια τον τρίτον να καίει τη μισή Αθήνα στο όνομα της… δημοκρατίας. Γιατί αυτό πια δεν λέγεται δημοκρατία. Είναι ασυδοσία. Και αυτή την ασυδοσία υπάρχει κόσμος που την πληρώνει ακόμη και με τη ζωή του…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved