Δύο εκρήξεις έγιναν χθες, η μία «θάφτηκε»…

Δύο εκρήξεις έγιναν χθες, η μία «θάφτηκε»…

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν συμπαθώ τον Λουκά Παπαδήμο. Ούτε ξεχνώ τι έγινε στην Ελλάδα επί των ημερών Πρωθυπουργίας του.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα χειροκροτήσω την προσπάθεια κάποιων να τον σκοτώσουν. Πολύ περισσότερο να πω «κρίμα που δεν τον έφαγαν», όπως γράφεται κατά κόρον στα social media από χθες το βράδυ. Να είμαστε άνθρωποι.

Ούτε φυσικά πως θα ξεχάσω ότι η μεγαλύτερη τρομοκρατία που έχει υποστεί ο Έλληνας είναι από τις κυβερνήσεις του. Μεταξύ αυτών και την κυβέρνηση Παπαδήμου, που τοποθετήθηκε εκεί για όσο χρειαζόταν, ώστε να κάνει τη δουλειά και μετά να αποχωρήσει. Όπως ακριβώς τα είπε- με τον δικό του τρόπο βέβαια-ο Κώστας Σημίτης. Ναι, αυτός που βγαίνει από την ντουλάπα κάθε φορά που πρέπει να «φάμε» ένα μνημόνιο στη μούρη. Μην παραξενευτείτε, μάλιστα, αν τον δείτε να πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη, τις επόμενες μέρες… Ο Τσίπρας και ο Καμμένος, άλλωστε, πέρασαν τέτοια μνημονιάρα που αν είχαν σκεφτεί να τη φέρουν στη Βουλή οι Σαμαροβενιζέλοι, θα καίγαμε την Αθήνα πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Σαν αντιβίωση.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Είναι η έκρηξη της βόμβας στο αυτοκίνητο του Παπαδήμου, που έγινε πρώτο θέμα στα κανάλια, τα site, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Που ανάγκασε σχεδόν όλη τη Βουλή να περάσει από τον «Ευαγγελισμό»- με την ευκαιρία να συστηθούμε –Ευαγγελισμέ, από εδώ οι πολιτικοί μας! – Πολιτικοί, από εδώ ο Ευαγγελισμός σας!- για να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράσταση της στον Λουκά Παπαδήμο και να καταδικάσει την τρομοκρατία. Α... Μην το ξεχάσω. Ακόμη περιμένουμε από κάποιον να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Παπαδήμος ήταν στόχος των τρομοκρατών από καιρό και εν τέλει γλίτωσε απλά λόγω τύχης… Όπως φυσικά και για το ότι τα τρομογράμματα, περνάνε «μπάι» από την Ελλάδα και αν εντοπιστούν, εντοπίζονται σε καμιά Γερμανία κλπ. Εδώ… Δημόσιο for ever!

Χθες όμως έγινε και μια ακόμη έκρηξη. Στον Ασπρόπυργο. Σε ένα εργοστάσιο φιαλών υγραερίου. Και τραυματίστηκαν, οι δύο από αυτούς σοβαρά, τρία εργατάκια. Ο πρώτος ήταν τυχερός και μπήκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Αττικό». Ο άλλος όχι και τόσο οπότε χρειάστηκε να κάνει ένα «τουρ» για να βρει νοσοκομείο… Αυτή η έκρηξη «θάφτηκε». Δεν ήταν βλέπεις… τρομοκρατική ενέργεια. Κι ας δούλευαν αυτοί οι φουκαράδες για 3 και 60 από το πρωί μέχρι το βράδυ... Στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι κακομοίρηδες, δεν θα δεις πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις, ούτε κάμερες και δημοσιογράφους. Κι εδώ που τα λέμε γιατί να πάνε από εκεί οι πολιτικοί. Να καταδικάσουν τι; Αυτή η «τρομοκρατία» δεν καταδικάζεται… Βαφτίζεται μόνο… Μέχρι και ανάπτυξη την είπαν οι τελευταίοι για να την περάσουν. Πιο πριν την είχαν πει ελπίδα…

Τελικά οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους… Τι; Όχι; Δηλαδή Έλληνα άμα σε ρωτήσω ξέρεις με σιγουριά να μου πεις τι σημαίνει «τρομοκράτης»;

Χλωμό…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved