Ένας τελικός και τα πολλά, πολλά λόγια!

Ένας τελικός και τα πολλά, πολλά λόγια!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το σαρωτικό πέρασμα στον τελικό και τα …τούρκικα λόγια τα μεγάλα

Από την πρώτη φάση του τέταρτου αγώνα της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ φάνηκε πως οι «πράσινοι» θα «πνίξουν» την αντίπαλο τους. Χωρίς ανάσα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν επέτρεψαν ούτε δευτερόλεπτο στους «κιτρινόμαυρους» να βγουν κάτω από το …νερό! Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς της Ένωσης ήρθε από τον Ουκιτς 2.16 πριν το φινάλε της περιόδου όταν και γράφτηκε το 5-18! Από εκεί και πέρα τι να λέμε για την εικόνα του αγώνα. Το 67-105 μιλάει από μόνο του.

Ο Νικ Καλάθης οργίασε πάνω στο παρκέ λες και το κίτρινο είναι το χρώμα που τον τρελαίνει πραγματοποιώντας μια ασύλληπτη εμφάνιση ξανά κόντρα στην ΑΕΚ. Από κοντά οι εξαιρετικοί  Μπουρούσης και Σίνγκλεντον, ενώ όποιος και αν μπήκε στον αγώνα έδειχνε έτοιμος πνευματικά για μια νίκη – μήνυμα πριν τους τελικούς. Άλλωστε, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η λογική λέει πως σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι «πράσινοι» θ’ αναμετρηθούν με τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας.

Εδώ θα πρέπει να πούμε δύο πραγματάκια κυρίως γι’ αυτά που ειπώθηκαν μετά τη λήξη του τελικού της Πόλης. Ακούμε, ακούμε, ακούμε αλλά θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα.

Πρώτον, όταν  μιλάς για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και της 10ετιας θα πρέπει να συνυπολογίσεις ένα στοιχείο. Καταρχήν, συμφωνούμε πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει υπέρβαση και σπουδαία πορεία; Ναι, απλά είναι μια ομάδα που σε τρεις τελικούς το 2010, το 2015 και το 2017 έχει χάσει με 20αρα στο μεγάλο ραντεβού. Εκτός και αν δεν μετράει ο προορισμός αλλά μόνο το ταξίδι; Εκτός και αν μετράμε τους ημιτελικούς;

Επίσης, δεν μπορείς ν’ αναπροσδιορίζεσαι ως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης όταν έχεις μαζί με τη Μακάμπι (έξι) τους περισσότερους χαμένους τελικούς (πέντε). Τι να πει ο Παναθηναϊκός με 6/7;
Πάμε παρακάτω. Δεν μπορεί όποτε χάνεις να φταίει κάτι. Μία ο Ματσιούλις και ο Ρούντι, μία οι εξέδρες, μία ο Βασιλακόπουλος, μία δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν μπορεί ποτέ να μην φταίει ο αντίπαλος που ήταν απλά καλύτερος. Όσο για το εκτός έδρας φάιναλ φορ; Ναι, είναι δύσκολο όπως τότε στη Μπολόνια, ενώ τις τρεις φορές που έγινε στην Ελλάδα (ΣΕΦ, Πυλαία, ΟΑΚΑ) ο Ολυμπιακός δεν είχε προκριθεί.

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ερυθρόλευκων. Όλοι! Απλά, θα πρέπει να δεχθούμε πως όταν πας τις περισσότερες φορές ως αουτσάιντερ και όχι για να πάρεις την κούπα δεν είσαι η καλύτερη ομάδα. Είσαι μια καλή ομάδα που ξεπερνά τον εαυτό της στον ημιτελικό και ξεφουσκώνει στον τελικό.

Αυτή είναι η διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πήγαιναν πάντα να το πάρουν και όταν δεν ήταν φαβορί (το 2002) πάλι το πήραν! Αυτά.

ΥΓ: Οι «πράσινοι» πάρα πολλές φορές έβγαλαν καλοδουλεμένες φάσεις με εξαιρετική κυκλοφορία και έξτρα πάσα.

ΥΓ2: Ο Ελονού πρέπει να κάνει τα πιο φτηνά φάουλ στην Α1.

ΥΓ3: Επίσης είναι πάρα πολύ άδικο να τα βάζουμε με τον Σλούκα, ένα από τα καλύτερα παιδιά των γηπέδων ανεξαρτήτως φανέλας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σίνγκλετον: «Θα πάρουμε ψυχολογία»

Σίνγκλετον: «Θα πάρουμε ψυχολογία»

Πασκουάλ: «Θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα»

Πασκουάλ: «Θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved