6-3 και 6-1

6-3 και 6-1

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη δίκαιη επικράτηση της Φενέρ στη φετινή Ευρωλίγκα και τον (ξανά) φιναλίστ Ολυμπιακό

Η Φενέρ πήρε εύκολα το πρώτο της Ευρωπαϊκό για τον απλούστατο λόγο πως από τα πλέι οφ και έπειτα ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Ορμώμενη από την απίστευτη της άμυνα η Φενέρ εξαφάνισε από το παρκέ τα περισσότερα κλειδιά του Ολυμπιακού στον τελικό. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν …αγωνίστηκε στον τελικό βλέποντας κάθε του προσπάθεια να βρίσκει «τοίχο» (Γιούντο ή Βέσελι), ο Γιώργος Πρίντεζης βγήκε παντελώς εκτός ρυθμού και έτσι έμεινε ο Μιλουτίνοφ και ο Μπίρτς να σκοράρουν, αλλά από παίκτες όπως ο Καναδός δεν χάνεις. Αυτό είναι νόμος.

Απλά, κάποιες φορές θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα και να μην ασχολούμαστε με …πολιτικές. Δηλαδή; Ακόμη και με την ΤΣΣΚΑ όλη τη δόξα την έδωσαν στον Θεσσαλό τη στιγμή που ο Γκριν και ο Μάντζαρης (ακόμη και ο Αγραβάνης) ήταν τα κλειδιά. Κόντρα στη Φενέρ μια από τα ίδια με τον Σφαιρόπουλο να μην δίνει ουσιαστική ευκαιρία στον Γκριν όταν το ματς ήταν «ζωντανό».

Από την άλλη ο Ζοτς έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο με μικρό ροτέισον με τον Γιούντο να είναι το απόλυτο κλειδί σε όλους τους τομείς, τον Μπογκντάνοβιτς «δολοφόνο» που παίζει και άμυνα όμως. Επίσης, αν ψάξουμε για τον παίκτη που έδωσε το κάτι παραπάνω σε όλα τα κρίσιμα για τους Τούρκους αυτός δίχως αμφιβολία ήταν ο Κάλινιτς. Ο Σέρβος ήταν αυτός που κανείς δεν περίμενε όταν ξεκινούσε η χρονιά, ωστόσο, αποδείχθηκε ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Σε κάθε περίπτωση η Φενέρ εκμεταλλεύτηκε το αβαντάζ της έδρας της και δίκαια έφτασε στην πρώτη κούπα της. Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρέμεινε στα τρία χάνοντας δεύτερο τελικό σε τρία χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο και διαφορά.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πραγματικά μεγάλες πορείες το 2015 και το 2017 στην Ευρωλίγκα αλλά στους δύο τελικούς έχει δεχθεί 20αρα. Γιατί πρέπει να τα θυμόμαστε όλα όταν μιλάμε για «κορυφαίες» ομάδες. Σε κάθε περίπτωση όμως του αξίζουν συγχαρητήρια για το ταξίδι.

ΥΓ2: Καμία ήττα δεν χρυσώνει το χάπι της αποτυχίας. Η αντεπίθεση από τώρα πρέπει ν’ αρχίσει.

ΥΓ3: Ότι και αν κάνουν οι Τούρκοι ποτέ δεν θα γίνουν μπασκετική δυναστεία, γιατί απλά είναι Τούρκοι και δεν έχουν καμία ουσιαστική σύνδεση με το άθλημα.

ΥΓ4: Αποδείχθηκε ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός είχε τη χειρότερη διασταύρωση στα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως παρουσίασε ένα απαράδεκτο πρόσωπο.

ΥΓ5: Στην Ελλάδα θέλουμε να ακούμε μόνο αυτό που γουστάρουμε και μας χαλάει όταν δεν ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Μιλάμε για μοναδικό νταβατζηλίκι.

ΥΓ6: Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει την άποψη και τη γνώμη του χωρίς να σκέφτεται τους …δικαστές των social media.

ΥΓ7: Ο Γιούντο είναι από άλλο πλανήτη.

ΥΓ8 Και επειδή μας ζαλίσατε 6-3 με τον Ολυμπιακό και 6-1 με τη Φενέρ. Άντε και καλό βράδυ.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved