Μπασκετικός χωρίς …τρέλες

Μπασκετικός χωρίς …τρέλες

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το πρώτο δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού Superfoods μετά την απραξία που προηγήθηκε.

Η ομάδα που είδαμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ είχε αρκετές διαφορές με όσα βλέπαμε πριν τον αποκλεισμό από τη Φενέρ και τις 17 ημέρες που μεσολάβησαν χωρίς καμία αγωνιστική υποχρέωση. Ήταν ολοφάνερο στην πρώτη νίκη στα δίχτυα της ΑΕΚ πως η δουλειά που είχε τη δυνατότητα να κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ έπιασε τόπο. Πως μεταφράστηκε αυτό; Καταρχήν, σε μια μέρα με κάκιστα ποσοστά στα τρίποντα (1/15) η ομάδα σκόραρε 80 πόντους και δεν αναλώθηκε σε τραβηγμένες προσπάθειες.

Αυτές περιορίστηκαν σε σημεία που έπρεπε (σε λήξεις δεκαλέπτων για παράδειγμα όπου λογικά ο Τζέιμς πήρε φόρα), ενώ υπήρχε μεγάλη λογική σε ότι βλέπαμε πάνω στο παρκέ. Ο Καλάθης να πηγαίνει κοντά στο καλάθι και να χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα του πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με 23 πόντους, πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. Φάσεις μέσα από τις προπονήσεις που προηγήθηκαν, έναν Μπουρούση με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ, έναν πολύ καλό Σίνγκλεντον (14π., 7ρ.) και έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ Χαραλαμπόπουλο που βοήθησε τα μέγιστα και είχε ολοκάθαρο ρόλο.

Αυτά, λοιπόν, ήταν κάποια από τα στοιχεία που βγήκαν μέσα από τις δύο εβδομάδες των προπονήσεων και έδειξαν μια καλύτερη αντίδραση από αυτή που εγώ προσωπικά περίμενα. Επιτέλους, είδαμε ένα μπασκετικό χαλινάρι στις αποφάσεις και μια λογική. Εδώ, όμως, πρέπει να σημειώσουμε πως η χρησιμοποίηση αλλά και η απόδοση του Καλάθη οδηγούν πάντα σε καλύτερα μονοπάτια.

Το 1-0 γράφτηκε απέναντι σε μια ομάδα που είχε στόχο και φιλοσοφία για να χτυπήσει το ματς αλλά δεν της βγήκαν σημαντικά κομμάτια που περίμενε πάνω στο παρκέ. Η ΑΕΚ την Κυριακή θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική και θα επιχειρήσει να φέρει το …ματς στα ίσια. Γι’ αυτό θέλει από τους «πράσινους» ακριβώς το ίδιο μοτίβο.

ΥΓ: Οι 3000 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είναι ένας απόλυτα λογικός αριθμός. Τι θέλουμε δηλαδή; Ο κόσμος να μην αντιδρά μετά τα όσα έχουν προηγηθεί και την εικόνα με τη Φενέρ;

ΥΓ2: Ο Πασκουάλ είναι ένας προπονητής που θέλει να δουλεύει και να στήνει τις ομάδες του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε δυνατότητα να δουλέψει με όλους χωρίς αγώνες και ταξίδια καθώς δεν έχει κάνει προετοιμασία.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved