Ο Τσάβι και ο …Τσάβι

Ο Τσάβι και ο …Τσάβι

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον μονόδρομο επανόδου του Παναθηναϊκού Superfoods μετά από μια πραγματικά σκληρή δοκιμασία

Θέλετε να συμφωνήσουμε πως το θέμα του αποκλεισμού από το φάιναλ φορ εξαντλήθηκε και δεν οδηγεί πουθενά η συνεχής επανάληψη του; Όσο σκληρό και αν ήταν, όσο και αν η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, όσο και αν ακόμη και μετά από την επιστροφή υπάρχουν κρούσματα μη συναίσθησης, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την ομάδα στους τελικούς και παράλληλα εκείνος που θα κληθεί να χτίσει την επόμενη μέρα της. Ο Καταλανός μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία που βιώνουμε σημειώνει στο μπλοκάκι του ώστε να είναι πανέτοιμος να φτιάξει κάτι δικό του αξιολογώντας τους πάντες και τα πάντα.

Εξάλλου, η μεγάλη διαφορά που είχαν οι «πράσινοι» με τις τέσσερις ομάδες που πήγαν στο φάιναλ φορ ήταν η ομοιογένεια. Εκεί, όπου το μικρότερο διάστημα που μετρούσε προπονητής σε πάγκο ήταν τα τρία χρόνια. Εκεί, που βρέθηκαν παίκτες να βγουν ένα βήμα πιο μπροστά για να τραβήξουν το κάρο. Γιουλ, Μπογκντάνοβιτς, Ντε Κολό, Σπανούλης ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, θα πρέπει να πορευτούν με μεγάλη υπομονή ώστε να «χτίσουν» κάτι πάνω σε στέρεες βάσεις. Κάτι που ξεκινά από τη σιγουριά και τη φιλοσοφία του προπονητή. Το πιο εύκολο είναι να κάνεις κριτική όταν το πράγμα στραβώνει, ωστόσο, στο δικό μου μυαλό ο Πασκουάλ είναι καλύτερος προπονητής από τον Σφαιρόπουλο και τον Λάσο για παράδειγμα, αλλά υπολείπεται σε χημεία και μέταλλο ομάδας.

Το Πρωτάθλημα θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για να βγάλει ο Παναθηναϊκός μια αντίδραση, όμως το καλοκαίρι θα είναι δύο φορές πιο σημαντικό για να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Σαφώς και είναι βαρύ αλλά η επόμενη Ευρωλίγκα θα είναι μια διοργάνωση που οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν πολύ πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουν την είσοδο τους στο φάιναλ φορ (ίσως να είχαν πάει και φέτος αν δεν έπεφταν πάνω στη Φενέρ) από τη στιγμή που ο Πασκουάλ ήδη σκέφτεται πως θα πορευτεί στο μέλλον.

ΥΓ: Άσχετο. Δοξάστε τους Πάνους από τα ριάλιτι! Μπράβο! Ειδικά με τη σημαία του Ολυμπιακού μια μούρλια ήταν. Ήμαρτον ρε παιδιά. Όσο για το μπλουζάκι; Πρέπει να φοράει το ίδιο εδώ και τρεις μήνες.

ΥΓ2: Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα φρένο στη μορφή κοινωνικής δικτύωσης όπως την έχουμε στο μυαλό μας στην Ελλάδα. Μιλάμε για την απέραντη ασυδοσία (και από τις δύο πλευρές).

ΥΓ3: Η Φενέρ είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Έχει ένα 30% να ράψει το πρώτο της αστέρι.

ΥΓ4: Μετά το φάιναλ φορ θα έχουμε μεγάλο γαϊτανάκι στους πάγκους. Δεν θα μας εκπλήξει αν δούμε προπονητή μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας να σκέφτεται το ΝΒΑ και να προκαλεί «ντόμινο» ενώ Μπαρτσελόνα και Μακάμπι θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν και αν θα προσπαθήσουν να …επαναπατρίσουν την παλιά τους αγάπη!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved