Ο Πάνου, ο Ζαμάνης κι ένας αντρικός κώδικας που είναι ζόρικος για τους πολλούς

Ο Πάνου, ο Ζαμάνης κι ένας αντρικός κώδικας που είναι ζόρικος για τους πολλούς

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, δηλαδή στις 7 Απρίλη του 2000, έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος άντρας. Ένας αυθεντικός μάγκας. Ονομαζόταν Άκης Πάνου και είχε έναν διαφορετικό κώδικα ηθικής. Ζόρικο για να τον αποδεχτείς και ακόμη πιο ζόρικο για να τον ακολουθήσεις και να ζεις με αυτόν. Ανάμεσα στα τραγούδια που έγραψε ήταν το «Η ζωή μου όλη» του Καζαντζίδη. Μέταλλο.

Ο Πάνου μπήκε στη φυλακή επειδή σκότωσε τον σύντροφο της 19αχρονης κόρης του. Όταν πήγε στο Δικαστήριο δεν είπε τίποτα. Δεν προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του. Δεν επιχείρησε να «κωλομπαρέψει» τίποτα και κανέναν. Δέχτηκε την ενοχή του, ανέλαβε την ευθύνη του και πέρασε την καγκελόπορτα. Θα πέθαινε στη φυλακή, αν δεν τον χτυπούσε ο καρκίνος. Βγήκε για να πεθάνει… Μια από τις πιο αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πάνου ήταν «στο δικαστήριο θα πάω μόνο ως κατηγορούμενος». Η δικαιοσύνη για τον Πάνου δεν θα ήταν ποτέ στα χέρια κανενός δικαστή, παρά μόνο στα δικά του. Έτσι πίστευε, έτσι έκανε και το πλήρωσε με την ελευθερία του. Έμεινε όμως πιστός στον δικό του κώδικα ηθικής. Μέχρι τέλους. Δεν ξέρω που τον έχει στείλει ο Θεός, σε ποια πλευρά. Βαθιά μέσα μου, ελπίζω ο τύπος εκεί ψηλά να έχει κρίνει σωστά. Κι έτσι θα είναι.

Πάμε παρακάτω. Διαβάζω από χθες, κατεβατά, για τον Ζαμάνη και ότι δεν έδωσε το χέρι στον Ουζουνίδη, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού πέρασε από μπροστά του πριν τη σέντρα. Τον Ζαμάνη δεν τον ήξερα ούτε στην όψη. Τον είδα στις φωτογραφίες από χθες. Ακούω ότι είναι τύπος της νύχτας. Βαρύς.

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Ουζουνίδη. Λένε πως ο Ζαμάνης κρατάει μανιάτικο στον Μαρίνο, ότι το περασμένο καλοκαίρι αν και είχαν δώσει τα χέρια μεταξύ τους για να μείνει ο Έλληνας κόουτς στον Πανιώνιο, όταν έπαιξε το θέμα Ολυμπιακός, ο Ουζουνίδης πήγε και συζήτησε με τον Μαρινάκη. Αν έχει γίνει όντως έτσι, ο Ζαμάνης καλά έκανε και δεν του έδωσε το χέρι. Δεν το επέτρεπε ο κώδικας ηθικής του. Ξέρω, κάποιοι θα πουν ότι ζούμε στην εποχή του επαγγελματισμού, των συμβολαίων κλπ. Δεκτό. Κάποιοι όμως επιμένουν να θεωρούν ακόμη πως μια χειραψία είναι πολύ πιο δυνατή από κάθε συμβόλαιο. Αν ο Ζαμάνης είναι ένας απ’αυτούς τον σέβομαι και τον τιμώ. Δεν είναι λάθος του Ζαμάνη που δεν έδωσε το χέρι στον Μαρίνο αλλά λάθος του Μαρίνου. Θα έπρεπε να το ξέρει, ότι τύποι σαν τον Ζαμάνη δεν παίζουν με τέτοια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που το έχουν μεταξύ τους. Οπότε εμείς περισσεύουμε. Απλά βαρέθηκα να διαβάζω χαζομάρες…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved