Φωτιά και λάβα για το F4

Φωτιά και λάβα για το F4

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την προτελευταία στροφή του θανάτου με Πασκουάλ, Ομπράντοβιτς, Ιτούδη και Λάσο να …εμπλέκονται στον δρόμο για την Πόλη!

Τον φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά! Πότε γράφαμε για το ξεκίνημα του μαραθωνίου και πότε παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα ένα μοναδικό φινάλε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Η καρδιά των φίλων του «τριφυλλιού» χτυπά ξανά σε ρυθμούς final 4 καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια «ΜΕΓΑΛΗ» Παρασκευή. Μια ημέρα που θα μας δείξει αν οι «πράσινοι» θα έχουν πάρει την κατάσταση στα δικά τους χέρια ένα βήμα πριν τον τερματισμό.

Πριν πούμε οτιδήποτε για το μεγάλο ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε, αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας, αν δεν έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη Φενέρ του Ζοτς.

Οι Καστιγιάνοι με 12-1 στην έδρα τους και οι «πράσινοι» με 13-1 δείχνουν πως τα «φρούρια» (το ίδιο ρεκόρ έχει και η ΤΣΣΚΑ) τους μπορούν να ορίσουν τα πλεονεκτήματα στα πλέι οφ. Από την άλλη, όταν ο Ομπράντοβιτς παίζει τα ρέστα του για πλεονέκτημα έδρας δεν μπορείς να τον υποτιμάς. Θα τον βρει τον τρόπο για να πάρει το μέγιστο δυνατό από τους παίκτες του, ενώ ενδεχόμενη επιστροφή του Σλούκα στη Μαδρίτη θα του δώσει ακόμη μια λύση. Αν, λοιπόν, η Φενέρ κερδίσει τότε θα είναι αυτή που θα πάρει το τέταρτο διαβατήριο του πλεονεκτήματος, περιμένοντας την τελευταία αγωνιστική τη Μπαρτσελόνα στην ασιατική πλευρά της Πόλης για την επικύρωση.

Αν όχι, τότε το ΟΑΚΑ θα πάρει «φωτιά»! Σε περίπτωση ήττας των Τούρκων, ο Παναθηναϊκός ακόμη και αν δεν κερδίσει θα είναι τέταρτος αρκεί να έχει νικήσει νωρίτερα η Μπασκόνια (θα πάνε όλοι στο 17-12) τη Γαλατά στην Πόλη. Αν οι Βάσκοι ηττηθούν τότε οι «πράσινοι» θα είναι τέταρτοι ΜΟΝΟ με νίκη καθώς θα έχει αποφευχθεί η τριπλή ισοβαθμία (Παναθηναϊκός, Μπασκόνια,. Φενέρ) που τους ευνοεί (μπορεί σε αυτή τη ισοβαθμία να εμπλακεί και η Εφές αλλά δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό).

Αν χάσει η Φενέρ και κερδίσει το «τριφύλλι» τότε θα είναι καθαρά στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 18-11 και θα πρέπει να κερδίσει τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ την τελευταία αγωνιστική ώστε να μην μπλέξει σε κανένα σενάριο.

ΥΓ: Όσο κοντά και αν είμαστε τόσο προσεκτικοί πρέπει να φανούμε στα σενάρια των πλέι οφ και για το αν θα ζήσουμε ζευγαρώματα Παναθηναϊκός – Μπασκόνια και Ολυμπιακός – Φενέρ ή Φενέρ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Μπασκόνια ή Εφές.
ΥΓ2: Τι να πει κανείς για την καλοδουλεμένη μηχανή που έχει φτιάξει ο Δημήτρης Ιτούδης στη Μόσχα; Μαζί με τους Μαδριλένους αποτελούν τα μεγάλα φαβορί για την κούπα.
ΥΓ3: ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ θα παλέψουν με λύσσα για την πρώτη θέση για δύο λόγους. Πρώτον στα πλέι οφ θα βρουν έναν εκ των Ερυθρού Αστέρα ή Νταρουσάφακα και δεύτερον βλέποντας λίγο πιο μακριά. Ως την Πόλη για παράδειγμα.
ΥΓ4: Το πρόγραμμα της Πέμπτης έχει επί της ουσίας δύο αδιάφορα ματς (Εφές – Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα – Μακάμπι) και ένα με μονόπλευρο ενδιαφέρον (Μπάμπεργκ – Νταρουσάφακα) στο οποίο αν κερδίσουν οι Τούρκοι ίσως πετάξουν τον Ερ. Αστέρα την τελευταία αγωνιστική εκτός οκτάδας.
ΥΓ5: Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Πασκουάλ και Λάσο «μπλεγμένοι» σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε – ροντέο στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved