Θαλασσοταραχή και ναυάγιο

Θαλασσοταραχή και ναυάγιο

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον τρόπο που κατάφερε να χάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στο Κάουνας

Στο Κάουνας καταφέραμε να δούμε δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Το 19-31 του πρώτου μέρους και το 45-27 του δεύτερου! Μιλάμε, για τρομερή θαλασσοταραχή από σημαντικούς παίκτες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Με απόδοση κάτω του μηδενός και λάθη χαλαρά και χωρίς μυαλό οδήγησαν το βαπόρι στη ξέρα του Κάουνας. Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο συνοδεύτηκε από μια μπασκετική τραγωδία που μπλέκει την ομάδα. Όχι, δεν θα κινδυνέψει αλλά σίγουρα θα αγχωθεί καθώς πλέον υπάρχουν συγκάτοικοι δύο ταχυτήτων με το δεύτερο γκρουπ να έχει απόλυτη ισορροπία στο 14-11.

Οι 19 πόντοι παθητικό, λοιπόν, στο πρώτο ημίχρονο λένε και τη μεγαλύτερη αλήθεια για το 20λεπτο που οι «πράσινοι» τα έκαναν σχεδόν όλα τέλεια σε τακτικό επίπεδο «διαβάζοντας» εξαιρετικά το ματς. Αν εξαιρέσουμε δύο ανούσιες απερισκεψίες του Τζέιμς στο τελευταίο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου που η Ζαλγκίρις επιχείρησε να γυρίσει το τσιπάκι όλα τ’ άλλα λειτούργησαν άψογα. Η αστοχία ήταν μεγάλη πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (1/10) ωστόσο η άμυνα δούλευε σαν ελβετικό ρολόι.

Η αρχική πεντάδα επιτέλους δεν είχε όρεξη για αστεία με τον Νίκολς να παίρνει τη θέση του Τζεντίλε και να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα και τον Παππά να κάνει τη διαφορά. Από την άλλη, ο Σάρας προσπαθούσε ν’ αλλάξει τα πάντα με διαρκείς αλλαγές, ωστόσο, ο Τσάβι τον ανάγκασε να μπει σ’ ένα δρόμο που δεν του αρέσει ψηλώνοντας τα σχήματα του. Ούτως ή άλλως, η Ζαλγκίρις έχει εμφανές πρόβλημα απέναντι σε αθλητικούς αντιπάλους. Κάπως έτσι γράφτηκε το στόρι του πρώτο μισού στη «Ζαλγκίριο Αρένα».

Εκεί, όμως, τελείωσαν όλα! Η κάκιστη εικόνα των άσων του «τριφυλλιού» σε συνάρτηση με τη ψυχολογία που άρχισε ν’ ανακτά η Ζαλγκίρις άλλαξαν άρδην την εικόνα του δεύτερου μέρους. Οι «πράσινοι» ήταν σοκαριστικά κακοί στο δεύτερο μισό και γνώρισαν μια ήττα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Από τους δύο «άσους» που ήταν αλλού (Καλάθης, Τζέιμς) μέχρι τα παιδικά λάθη παικτών – κλειδιά (Σίνγκλεντον) στα κρίσιμα. Ειλικρινά, όταν χάνεις 45-27 από τους αξιόμαχους Λιθουανούς τι να συζητάμε. Μιλάμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια.

Τώρα; Τώρα, τετραπλή ισοβαθμία κατά πάσα πιθανότητα από την Παρασκευή το βράδυ και όλα ανοικτά. Επαναλαμβάνω, πως η πρόκριση δεν θα χαθεί αλλά το άγχος πλέον είναι μεγάλο και βαραίνει τους πάντες.

ΥΓ: 120 τρελοί, παλαβοί, πιστοί βρέθηκαν στη Λιθουανία! Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Καλά το τσάρτερ οι άλλοι μισοί;
ΥΓ2: 100 χρόνια μπροστά οι Λιθουανοί σε όλα μ’ ένα γήπεδο που όμοιο του βρίσκεις μόνο στο ΝΒΑ.
ΥΓ3: Με το σκορ στο 27-36 όλο το γήπεδο σηκώθηκε και φώναζε στον Πάνκος να πάει σε γρήγορη επίθεση. Ο Σάρας είχε αντίθετη άποψη και έκανε νεύμα σε όλους τους φιλάθλους να είναι ήρεμοι και να σκέφτονται με χαρακτηριστικές κινήσεις. Όλοι θα παίζουν όπως θέλει αυτός!
ΥΓ4: Επίσης ο Σάρας έδωσε εντολή να μην εκδηλωθεί η τελευταία επίθεση παρά το γεγονός πως στο πρώτο ματς οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει με οκτώ.
ΥΓ5: Ο Πασκουάλ αναγκάστηκε να παίξει χωρίς κανέναν άσο στη πεντάδα με τον Παππά και τον Φελντέιν μέσα μπας και σώσει την πατρίδα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved