Ένα δεκάλεπτο …μονό ή μόνο!

Ένα δεκάλεπτο …μονό ή μόνο!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods απέναντι στον Άρη που έμοιαζε μ’ ένα μονό!

Αν προσπαθήσουμε ν’ αποτυπώσουμε το στόρι του αγώνα τότε θα σταθούμε στο …μονό της δεύτερης περιόδου.

Διότι, το 90% του δεκαλέπτου …παίχτηκε επί της ουσίας στη μία μπασκέτα του ΟΑΚΑ! Οι «πράσινοι» με μια πεντάδα που έτρεχε Χ2 αποτελούμενη από τους Τζέιμς, Παππά, Ρίβερς, Γκάμπριελ και Σίνγκλεντον «κλείδωσαν» τον Άρη που είχε μπει καλά στο παιχνίδι (5-14) και μετέτρεψαν το 20-20 του πρώτου δεκαλέπτου σε 44-23.

Κάπως έτσι όλο το …ψωμί του συγκεκριμένου …κομματιού γράφτηκε στο ένα καλάθι του γηπέδου και η υπόθεση νίκη πήρε πράσινη σάρκα και οστά. Για να μην αδικούμε πάντως και άλλους δύο παράγοντες του πρώτου δεκαλέπτου θα πρέπει να τονίσουμε πως Καλάθης (μετά έπεσε κατακόρυφα η απόδοση του) και Φώτσης ήταν αυτοί που απάντησαν στο αρχικό σερί των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κόπωση των παικτών του Πασκουάλ. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Άρη πραγματοποιήθηκε πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από τον αγώνα στην Πόλη με τη Νταρουσάφακα. Αυτός, πάντως, δεν …φρέναρε τον Τσάβι Πασκουάλ από το να χώσει απίστευτα γκάζια σους παίκτες με το σκορ στο +16 (44-28), δείγμα της εγρήγορσης που απαιτεί ο Καταλανός πριν από την κρίσιμη μάχη με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Εγρήγορση που δεν είδε, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και όσο και αν δεν κινδύνεψαν οι «πράσινοι» τόσο κακό ήταν το …πιάτο που σέρβιραν. Τα …υλικά δεν τους πέτυχαν και η απίστευτη αστοχία τους έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να μειώσει (55-51). Είναι ενδεικτικό στοιχείο τα 0/15 τρίποντα που μετρούσαν στα 18 λεπτά και το 1/19 που ολοκλήρωσαν το δεύτερο μέρος! Αριθμός που αποτελεί το φετινό τους αρνητικό ρεκόρ! Παρόλα αυτά, το 70-54 επισφράγισε την προσπάθεια των δύο ομάδων σ’ έναν αγώνα που ίσως και να έχουμε ξεχάσει ήδη και ο Μάικ Τζέιμς ολοκλήρωσε σκοράροντας 19 πόντους εκ των οποίων οι 13 στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Εν κατακλείδι, όλη η ιστορία του αγώνα βρίσκεται σ’ ένα δεκάλεπτο …μονό ή μόνο αν προτιμάτε.

ΥΓ: Στο Κάουνας σφραγίζει την πρόκριση.

ΥΓ2: Το ρότεισον ίσως αρχίζει να …σφίγγει φτάνοντας στα κρίσιμα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved