Αυτός είναι αλλουνού Παππα..ς ευαγγέλιο

Αυτός είναι αλλουνού Παππα..ς ευαγγέλιο

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για μια πραγματική αγωνιστική μεταμόρφωση που αλλάζει τελείως την ιστορία του Νίκου με ενορχηστρωτή τον προπονητή

Καμιά φορά είναι όπως μάθεις ή όπως σε μάθουν από την πρώτη μέρα που ξεμυτίζεις και κάνεις την εμφάνιση σου στα μπασκετικά δρώμενα. Τα χαρακτηριστικά του Νίκου Παππά είναι λίγο- πολύ γνωστά ή καλύτερα ΗΤΑΝ γνωστά καθώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό από τον Έλληνα γκαρντ.

Αγωνιστικά, λοιπόν, έχουμε αφήσει στην άκρη την ατίθαση καλαθομηχανή που αν δεν έβαζε δεν μπορούσε να βρει άλλη διέξοδο αγωνιστικής …διάκρισης και βλέπουμε έναν αθλητή που μπορεί να παρελάσει με άνεση σε κάθε μορφή του παιχνιδιού. Έναν παίκτη που χρησιμοποιεί τα γοργά του πόδια πρωτίστως στην άμυνα, μπαίνει σε όλες τις μάχες για την ΟΜΑΔΑ, ορμάει στα ριμπάουντ και βάζει πάνω απ’ όλα το «εμείς».

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Νίκου που δε διακρίνεται από τους 30 πόντους αλλά ξεπροβάλλει μέσα από τη διαδικασία της ομάδας. Είναι η πρώτη φορά που ένας προπονητής αποφασίζει να του δείξει αυτό τον δρόμο και είναι και η πρώτη φορά που ο ίδιος είναι πανέτοιμος να το δεχτεί.

Αφήστε κατά μέρος τη στατιστική και τους πόντους, αυτά είναι για να είσαι «πρώτος στο χωριό» και απλά δείτε πόσα παιχνίδια που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού ο Πασκουάλ τα τελειώνει με τον Παππά στην πεντάδα. Γιατί στο μπάσκετ δεν έχει καμία σημασία ποιος ξεκινά έναν αγώνα αλλά ποιος τον τελειώνει.

Πλέον, κοιτάζοντας στον πάγκο δεν βλέπει κανείς έναν παίκτη που μπορεί να μπει ΜΟΝΟ για ν’ αλλάξει τον ρυθμό στην επίθεση αλλά βλέπει έναν τύπο πανέτοιμο να μπει και να δώσει το 101% στην άμυνα (παλιά έβγαζε σπυράκια με την αμυντική διαδικασία ίσως επειδή είχε στο μυαλό του τον αιφνιδιασμό), να …σκοτωθεί για κάθε μπάλα, να βουτήξει και να σώσει το τομάρι της ομάδας (όπως έκανε με το Καζάν στη χαρακτηριστική φωτογραφία που βλέπετε).

Αυτή η αλλαγή δεν μετριέται με πόντους, προσπάθειες και φύλλα στατιστικής αλλά μετριέται με τα κέρδη που αποκομίζει η ομάδα μέσα από αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε, σε αυτό το επίπεδο η ΟΜΑΔΑ είναι ο μόνος τρόπος διάκρισης. Επαναλαμβάνω σε αυτό το επίπεδο γιατί στα χαμηλότερα στρώματα η ευτυχία πηγάζει από 30αρες και 40αρες.

Αν και εφόσον συνεχίσει έτσι ο Παππάς θα έρθει η στιγμή που θα σταθεροποιηθεί σε υψηλότατα στάνταρ απόδοσης έχοντας ως μεγάλο όπλο και πλεονέκτημα το δεδομένο επιθετικό του ταλέντο (ελάχιστοι Έλληνες το έχουν). Σκεφτείτε έναν συνδυασμό του παλιού με τον νέο Παππά; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση που μοιάζει με μονόδρομο. Λιώσιμο στην προπόνηση και τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα και τα καλύτερα θα έρθουν μόνο μέσα από αυτό. Και ξέρετε και κάτι ακόμη; Η Εθνική ομάδα δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved