Όχι άλλο σχόλιο για τη διαιτησία...

Όχι άλλο σχόλιο για τη διαιτησία...

Αν κάποιος θέλει να κάψει το κεφάλι του στην Ελλάδα υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος. Να ξεκινήσει να παρακολουθεί συστηματικά Super League.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας με τη διαιτησία. Έχει καταφέρει να κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής πίτας. Όλοι λατρεύουν να την μισούν, όλοι έχουν να πουν κάτι εναντίον της και όλοι μα όλοι την απαξιούν συστηματικά.

Από τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό, μέχρι την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος θα ακούσεις ένα παράπονο για τον «άρχων» ενός αγώνα. Χωρίς καμία εξαίρεση όμως.

Χθες έγινε ένα εντελώς «άνοστο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Από αυτά που υπό κανονικές συνθήκες βγάζουν νικητή το βράδυ που γίνονται και δεν τα βλέπεις ποτέ σε αφιερώματα τις επόμενες χρονιές.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ισχυριστούν ότι άφησαν ικανοποιημένους τους φιλάθλους τους με τα όσα τους παρουσίασαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Οκ, οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν δύο καλούς λόγους για να χαρούν και να πανηγυρίσουν. Ο πρώτος αφορά τη νίκη και τους βαθμούς. Ο δεύτερος το γεγονός ότι από τότε που η ομάδα ανέβηκε ξανά στην Super League, έχει καταφέρει να κάνει μόνο νίκες στην έδρα της απέναντι στον Ολυμπιακό που πλην του γεγονότος ότι είναι σχεδόν μόνιμος πρωταθλητής, τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που τον κερδίζουν εντός συνόρων είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ε λοιπόν, η ΑΕΚ είναι και η μόνη που το κάνει συνέχεια όταν τον πετυχαίνει μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στην Ένωση.

Από εκεί και πέρα τα όσα ακολούθησαν δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική λογική. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει έναν κακό χαμό για τη διαιτησία. Μια διαιτησία που τόσα και τόσα χρόνια γίνεται ύμνος στα χείλη των αντιπάλων του επειδή δεν μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Μάλιστα η ατάκα «ας κοιτάξουν να φτιάξουν ομάδα κι ας μιλήσουν μετά για τη διαιτησία» είναι τόσο χιλιοπαιγμένη στον Πειραιά, όσο ήταν οι ταινίες του Στάθη Ψάλτη όταν υπήρχε ακόμα το ALTER και μας σέρβιρε κάθε μέρα δύο από αυτές.

Από χθες το βράδυ λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου ξεσπάσματος των παραγόντων του Ολυμπιακού που καταγγέλλουν τον Μάνταλο και τις επαφές που είχε στα αποδυτήρια των διαιτητών με ανθρώπους της ΑΕΚ. Και σήμερα, το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο. Ο Ολυμπιακός που είναι μπροστά από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ 12,13 και 18 βαθμούς αντίστοιχα, χάνει ένα ντέρμπι και μιλάει μια ολόκληρη μέρα για τη διαιτησία.

Όπως φαντάζομαι ότι θα έκανε και η ΑΕΚ αν έχανε αυτή το παιχνίδι, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πανηγυράκι της Super League.

Δεν θεωρώ ότι ο αγώνας χάθηκε εξαιτίας του Μάνταλου. Ούτε θεωρώ ότι το κέρδισε η ΑΕΚ επειδή ήταν καλύτερη. Μιλάμε για ένα ντέρμπι που κρίθηκε από ένα γκολ που μπήκε κατά λάθος. Αν η μπάλα δεν έβρισκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα όταν ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, λογικά σήμερα οι τίτλοι των εφημερίδων θα ήταν «σούπα στο ΟΑΚΑ», «Όλα Χ στο Στάδιο» ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο.

Επειδή όμως η πόρνη έκανε το χατίρι του Σουηδού ξεφύγαμε από τα τετριμμένα και ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του Θεοδωρίδη και του Καραπαπά. Οι οποίες μπορεί και να έχουν βάση αφού στον χθεσινό αγώνα αν ισχυριστεί κάποιος ότι η έδρα πήρε τα σφυρίγματά της δεν θα τον πει κανείς και τρελό.

Όμως στον Ολυμπιακό θα ήταν προτιμότερο να κάτσουν και να αναλύσουν τους λόγους που η ομάδα φέτος είναι η πλέον αντιτουριστική από την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη και μετά. Τους λόγους για τους οποίους στηρίζεται ένας προπονητής που έχει φέρει τα χειρότερα ευρωπαϊκά αποτελέσματα στα ματς του Φαλήρου από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια. Τους λόγους για τους οποίους ο Πάουλο Μπέντο κάνοντας συνεχώς «φάουλ» δεν έχει καμία συνέπεια να φοβάται.

Και τέλος, να βρουν τον άνθρωπο που θα τους φτιάξει ομάδα και θα κερδίζει και τους διαιτητές...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αυτά έγραψε ο Μάνταλος στο φύλλο αγώνα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αυτά έγραψε ο Μάνταλος στο φύλλο αγώνα

Νέες καταγγελίες από Θεοδωρίδη για τον Μάνταλο

Νέες καταγγελίες από Θεοδωρίδη για τον Μάνταλο

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved