Ο κλασικός Ολυμπιακός του Μπέντο

Ο κλασικός Ολυμπιακός του Μπέντο

Δεν έβγαλε κάποια φοβερή είδηση ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Οσμάνλισπορ

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την τουρκική ομάδα έχοντας υπέρ τους τα στατιστικά, όμως η εμφάνισή των ποδοσφαιριστών του Πάουλο Μπέντο ήταν μια πιστή αντιγραφή των φετινών ευρωπαϊκών εμφανίσεων του Ολυμπιακού. Νωθρός, χωρίς την ενέργεια που έβγαζε επιθετικά μέσα στο γήπεδό του τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς τον ποδοσφαιριστή που θα γεμίσει σιγουριά και τους συμπαίκτες του.

Παίζοντας στην έδρα τους οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την υπεροχή, τις ευκαιρίες και τις φάσεις να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι η υπόθεση πρόκριση θα περάσει από την Άγκυρα.

Αν αξίζει κάτι σχολιασμού είναι η εμμονή του Πορτογάλου προπονητή να χρησιμοποιεί τον Καρντόσο στην επίθεση όταν δεν παίζει ο Ιντέγε. Ο Παραγουανός επιθετικός είναι σίγουρα αυτή τη στιγμή το πιο μεγάλο όνομα στο λιμάνι μετά τον Καμπιάσο, όμως η απόδοσή του δεν έχει πείσει κανέναν…

Φαίνεται αργός σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η παρατεταμένη γκίνια του τον έχει κάνει να χάσει την αίσθηση του killer που διέθετε τα περασμένα χρόνια. Ο προπονητής του του δείχνει συνέχεια την εμπιστοσύνη του, του δίνει ευκαιρίες όμως ο Καρντόσο ακόμα δεν έχει δικαιώσει ούτε τον Μπέντο, αλλά ούτε και το «βαρύ» του συμβόλαιο, οπότε ίσως έχει έρθει η ώρα να πάρει ο Ανσαριφάρντ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κερδισμένος δεν θα βγει ο Ιρανός αλλά ο Ολυμπιακός συνολικά, αφού μέχρι στιγμής φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Καρντόσο δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Πάουλο Μπέντο φαίνεται ότι ακολουθεί πιστά το πλάνο της ομάδας όσον αφορά την ανάδειξη των ποδοσφαιριστών από τα «σπλάχνα» της ομάδας. Για μια ακόμη φορά ξεκίνησαν οι Ρέτσος και Ανδρούτσος, ενώ πέρασε και ο Μανθάτης ως αλλαγή.

Αυτό μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας αφού θα δουν νεαρούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές να αποκτούν γρήγορα την εμπειρία που χρειάζονται τέτοιοι αγώνες. Όμως στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει κάτι, ειδικά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Αντίθετα, έχει παίξει πολλές φορές με την φωτιά και σώθηκε. Έφτασε στη φάση που είναι, πέτυχε αντίπαλο στα μέτρα του όμως πλέον κινδυνεύει για μια ακόμα φορά με αποκλεισμό από ομάδα που δεν είναι φόβητρο.

Φυσικά και για αυτό δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες, αφού η παρουσία τους κρίνεται ικανοποιητικοί. Πιτσιρικάς βέβαια είναι και ο Βιάνα που σήμερα δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Πιτσιρικάς από την Βραζιλία. Ο πιο ασταθής αμυντικός της ομάδας φέτος κατά γενική ομολογία κι όμως όσο λείπει ο Ντα Κόστα, μόνιμος στόπερ της ενδεκάδας. Αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να λύσει ο Μπέντο.

Σήμερα δεν χάθηκε τίποτα, αφού το 0-0 είναι σκορ ανοιχτό και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός προλαβαίνει να την κάνει δική του. Χρειάζεται ψυχή και πάθος, αφού στην Άγκυρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα και η ατμόσφαιρα αρκετά εχθρική. Το θέμα είναι ότι η ομάδα χρωστάει φέτος μια καλή ευρωπαϊκή εμφάνιση και στον ίδιο της τον εαυτό, αλλά πολύ περισσότερο στους οπαδούς της.

Αν την πραγματοποιήσει στην Τουρκία και πάρει την πρόκριση κανείς δεν θα θυμάται την διαδρομή της μέχρι την επόμενη φάση. Αν χάσει τον αγώνα από τους Τούρκους και αποκλειστεί, όλοι θα θυμηθούν αμέσως τις φετινές μέτριες εμφανίσεις και τις εμμονές του προπονητή της…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0: Ραντεβού στην Άγκυρα

Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0: Ραντεβού στην Άγκυρα

Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα με Οσμάνλισπορ

Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα με Οσμάνλισπορ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved