Εξάδα ή περιπέτειες

Εξάδα ή περιπέτειες

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη μάχη του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Μπαρτσελόνα Lassa που ξεκαθαρίζει ή θολώνει τα πράγματα

Ο …μαραθώνιος της φετινής Ευρωλίγκας μπαίνει στον 19ο γύρο και πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για καμία από τις ομάδες που κυνηγούν τον στόχο τους.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην έκτη θέση του πίνακα με ρεκόρ 10-8 συγκατοικώντας με Ερ. Αστέρα και Νταρουσάφακα που ακολουθούν στην έβδομη και την όγδοη αντίστοιχα. Οι Καταλανοί από την πλευρά τους βρίσκονται ακριβώς έξω από την πύλη της οκτάδας με ρεκόρ 8-10 και ψάχνουν απεγνωσμένα το αποτέλεσμα που θα τους φέρει μια ανάσα από θέση πρόκρισης, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως έχουν κερδίσει το «τριφύλλι» στη Βαρκελώνη. Άρα, τα πράγματα όσο δύσκολα είναι άλλο τόσο απλά τα κάνουν με νίκη αύριο στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι». Αν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ρίξουν στο καναβάτσο αυτούς του Γιώργου Μπαρτζώκα τότε θα ενισχύσουν τη θέση τους ως προς την κατάληψη της έκτης θέσης και θ’ αφήσουν την παλιά αγάπη του Τσάβι να κυνηγά κάποιον άλλον με μειωμένες ελπίδες πρόκρισης.

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες έχει μπει σε διαδικασία ανασύνταξης – αντεπίθεσης. Τα τρομερά προβλήματα που την έχουν ταλανίσει αρχίζουν και μειώνονται, ενώ η απόκτηση του Βίτορ Φαβεράνι τους ενισχύει πολύ μέσα στη ρακέτα. Αν σε αυτά προσθέσουμε την επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου και την ξεκούραση, καθώς δεν έδωσε αγώνα το Σαββατοκύριακο, θα καταλάβουμε πως στην Αθήνα έρχονται πάνοπλοι προκειμένου να παίξουν τα ρέστα τους (απουσιάζει μόνο ο Όλεσον).

Από την άλλη, οι «πράσινοι» μετά το διπλό στο ΣΕΦ δεν φαίνεται πως περνούν και τις καλύτερες των ημερών τους ενώ ο τραυματισμός του Κρις Σίνγκλεντον μπορεί να αποτελέσει έναν παράγοντα καταλυτικής σημασίας. Αν παίξει ο Αμερικάνος ο Πασκουάλ θα έχει στο παρκέ ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά του γρανάζια και μια διαρκή απειλή από μέση και μακρινή απόσταση για τους αντίπαλους ψηλούς. Επίσης, θα είναι κομβικό να βγουν και άλλοι πρωταγωνιστές πάνω στο παρκέ ώστε ν’ ανοίξει το ροτέισον όπως έγινε για παράδειγμα με τον Παππά στην Πάτρα.

ΥΓ: Για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου δεν θα μπούμε στο τρυπάκι καθώς ο τελικός είναι μακριά και υπάρχουν μπροστά πολύ, μα πολύ, πιο σημαντικά παιχνίδια. Το μόνο που θα πούμε είναι ότι όποιος ξεστομίζει κάτι θα πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα και όχι για την …παραγωγή εντυπώσεων. Άνθρωποι θα μεταφερθούν όπου γίνει ο τελικός και όχι γίδια. Η ασφάλεια είναι το παν. Αυτό.

ΥΓ2: Επίσης, κάνεις μια γύρα να μάθεις σε τι κατάσταση είναι τα ελληνικά κλειστά που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έναν τελικό και σε πιάνει κατάθλιψη. Ρημαγμένα γήπεδα ενώ υπάρχουν πόλεις που θεωρούν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ τον τελικό προκειμένου να μη μπλέξουν σε περιπέτειες.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved