Ξένοι ή Έλληνες; Οι καλύτεροι

Ξένοι ή Έλληνες; Οι καλύτεροι

Στην Ελευσίνα ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τρεις ξένους στην ενδεκάδα του, ενώ στα... σοβαρά ματς, όταν παίζουν οι περισσότεροι που θεωρούνται βασικοί, συμβαίνει το αντίθετο, με τους Έλληνες στο αρχικό σχήμα να είναι λίγοι.

Αυτή η συζήτηση ή μάλλον και αυτή η συζήτηση, έχει ανοίξει εδώ και καιρό στην κοινωνία του Δικεφάλου που αρέσκεται να ψάχνει αφορμές και αιτίες για να βρει την αιτία που η ομάδα δεν φέρνει τίτλους.

Βέβαια αν κανείς το ερευνήσει το θέμα πιο βαθιά θα καταλήξει ότι η βασική κουβέντα, δεν γίνεται για το αν παίζουν οι Έλληνες ή οι ξένοι, αλλά αν παίζουν οι παίκτες του νυν αθλητικού διευθυντή και αδικούνται οι άλλοι. Και οι δύο συζητήσεις όμως μόνο κακό κάνουν στην ομάδα και τις θεωρώ και εντελώς άχρηστες! Ας το πιάσουμε απο την αρχή και πριν πάμε στο "παίκτες του Μίχελ" ας δούμε το Έλληνες παίκτες.

Η τελευταία ομάδα του ΠΑΟΚ, που ακόμα θυμούνται και νοσταλγούν οι φίλοι του Δικεφάλου, δηλαδή αυτοί του Σάντος αλλά και μία χρονιά μετά τον Σάντος, έπαιζε με ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της.

Τι πάει να πει να παίζει ο Έλληνας, το δικό μας παιδί; Σημασία έχει να παίζει ο καλύτερος! Ούτε συμφωνώ ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ή ένας που έρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας, παίζει με περισσότερο πάθος ή αγαπάει περισσότερο τον σύλλογο. Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο.

Να θυμηθώ μήπως το 2014 όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος ποιοι παίκτες "πούλησαν" την ομάδα μέσα στη σεζόν, με αποτέλεσμα εκεί που ήταν ενδεκάδα να μην χρησιμοποιούνται γιατί είχαν συμφωνήσει αλλού; Μήπως δεν ήταν ο ένας από τις ακαδημίες των ασπρόμαυρων; Ή μήπως αρκετές φορές δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στα αποδυτήρια από Έλληνες παίκτες; Δεν έχει λοιπόν τόσο σημασία, αν ο ποδοσφαιριστής είναι Έλληνας ή ξένος, όσο αν είναι ικανός και έμπειρος. Σίγουρα μετράει, να γνωρίζει ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται και να... νιώθει από την φανέλα της ομάδας αλλά όσο και να... νιώθει αν δεν είναι ικανός θα έχει "ταβάνι".

Ο συνδυασμός των δύο φυσικά θα είναι το καλύτερο, να έχει δηλαδή ο ΠΑΟΚ του καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους βασικούς διεθνείς. Όμως δεν τους έχει. Οπότε αυτή την συζήτηση δεν μπορώ να την καταλάβω. Όσον αφορά το πιο σημαντικό που λέγεται και γράφεται για τους παίκτες του... Μίχελ και τους... άλλους θεωρώ πως είναι μία συζήτηση που αδικεί τους πάντες.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν σκοράρει συχνά φέτος αλλά παίζει αυτός ή αλλιώς στη θέση του ο Κουλούρης. Είναι κανείς παίκτης του Μίχελ; Είναι επιλογή του Λούμπος Μίχελ ο Γκάρι Ροντρίγκες μήπως ή ο Λέοβατς; Ούτε φυσικά ο Γλύκος. Παίζουν οι καλύτεροι λοιπόν. Εκτός αν υπάρχει καλύτερος του Μάτος στην ομάδα ή καλύτερος του Κάνιας ή ακόμα και του Κρέσπο. Επιλογή του Λούμπος Μίχελ είναι ο Βαρέλα, που δεν ικανοποιεί ακόμα αλλά παίζει περισσότερο από τον πολύ καλό Μαλεζά, όμως από την άλλη, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τον έφερε στον ΠΑΟΚ ο Σλοβάκος, αλλά κάθεται στον πάγκο.

Άλλωστε πουθενά στον κόσμο, δεν παίρνει ένας Αθλητικός διευθυντής ποδοσφαιριστές και δεν αγωνίζονται ή δεν τους στηρίζει ο ίδιος και η ομάδα, ειδικά τους καινούργιους, που θέλουν χρόνο προσαρμογής. Μόνο που στον ΠΑΟΚ ο χρόνος προσαρμογής, διαρκεί μόλις λίγους μήνες, για αυτό και έχουν χαθεί σημαντικά χρόνια, τίτλοι, άξιοι παίκτες και πολύ χρήμα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved