Σεβασμός στον «Βασιλιά»

Σεβασμός στον «Βασιλιά»

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Onsports για τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον πληρέστερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Σεβασμός. Μόνο αυτό του αξίζει. Τον έχουν κατηγορήσει ότι είναι «loser», τον έχουν κατηγορήσει ότι μπορεί να κάνει κάτι μόνο αν έχει στο πλευρό του παικταράδες. Τον έχουν κατηγορήσει ότι στα μεγάλα παιχνίδια δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων…

Ποιον; Τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία οδηγώντας το Κλίβελαντ στην επικότερη ανατροπή όλων των εποχών σε σειρά τελικών. Τόσα χρόνια δεν είχε καταφέρει κανείς να γυρίσει από το 1-3. Και οι δύο ομάδες που είχαν ισοφαρίσει 3-3, τελικά είχαν λυγίσει στο έβδομο παιχνίδι.

Ο «Βασιλιάς» όμως δεν θα μπορούσε να λυγίσει. Και πώς να λύγιζε ο πληρέστερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο άνθρωπος που παίζει το μπάσκετ του μέλλοντος και που έκανε μία πόλη που μεγάλες γενιές και γενιές με πραγματικούς «losers», να πιστέψει σε αυτόν. Και στο τέλος συγκινημένος να τους αφιερώνει το επίτευγμά του. Αυτός που όταν ρωτήσεις κάποιον για το τι κάνει καλύτερα στο παρκέ δεν θα ξέρει τι να σου απαντήσει. Κι αυτό επειδή τα κάνει όλα τέλεια και όπως δεν τα έκανε κανείς στο παρελθόν.

Οι αριθμοί ας μιλήσουν. Μετά το προβάδισμα των Ουόριορς με 3-1 ο Λεμπρόν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και «έγραψε» κατά μέσο όρο 36,3 πόντους, 11,7 ριμπάουντ, 9,7 ασίστ, 3 μπλοκ ανά αγώνα. Τα ξημερώματα της Δευτέρας υπέγραψε με triple doubleτην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Καβαλίερς.

Αυτά δεν τα έχει κάνει και –κατά πάσα πιθανότητα- ούτε πρόκειται να τα κάνει ξανά κάποιος…  Η «μαγεία» που υπήρχε όταν ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του για την τελευταία επίθεση, δεν θα βρεθεί ποτέ στο μέλλον.

Ποιον ενδιαφέρουν όμως πραγματικά οι συγκρίσεις; Όταν βλέπεις μπροστά σου ένα μπασκετικό «θαύμα», έναν άνθρωπο που προτιμά να τρέξει για την τάπα στον Ιγκουοντάλα ένα λεπτό πριν το τέλος, από το να δεχτεί η ομάδα του το καλάθι και να πάρει την τελευταία επίθεση –αυτό θα έκανε ο οποιοσδήποτε σούπερ σταρ-, τότε δεν έχεις παρά να υποκλιθείς…

Ο καθένας έχει την αξία του. Για άλλους είναι καλύτερος ο Τζόρνταν, για άλλους ο Μάτζικ και για άλλους ο Λεμπρόν. Σημασία έχει ότι ο τελευταίος είναι ο πληρέστερος όλων… Και αξίζει τον σεβασμό όλων, ειδικά μετά την περσινή –που για μένα ήταν ακόμα πιο μάγκικη- αλλά και τη φετινή παρουσία του στους τελικούς.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved