Δεν αντέχει το 50-50 ο Ολυμπιακός

Δεν αντέχει το 50-50 ο Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου που έγινε μεταξύ συγγενών και... εχθρών και για τον Ολυμπιακό που με δίκαιη διαιτησία ζορίζεται

Επιτέλους έγινε ο τελικός Κυπέλλου κι αυτής της σεζόν με δίκαιη νικήτρια την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που ήταν καλύτερα προετοιμασμένη από τον αντίπαλό της κι έφτασε στην επικράτηση παίζοντας πανέξυπνα... Στον αντίποδα οι Πειραιώτες ήταν αλλού γι' αλλού και παρουσίασαν ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο.

Γι' αυτή την εικόνα υπάρχουν φυσικά πολλές δικαιολογίες όπως η αποχή. Βέβαια όπως είπαμε είναι απλά δικαιολογίες. Άλλωστε η ίδια ομάδα, ο Ολυμπιακός, πάλι μ' έναν μήνα αποχή είχε νικήσει τη σεζόν 2007-08 τον καλό Άρη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον τελικό Κυπέλλου που είχε λάβει χώρα στο «Καυτανζόγλειο». Άρα δεν στέκει κάτι τέτοιο και χρησιμοποιείται μόνο και μόνο από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς των «ερυθρόλευκων» για να καλύψουν την τραγική παρουσία της ομάδας του Σίλβα, με τον Πορτογάλο αντί να κοιτάει τα χάλια της ομάδας του στο γήπεδο, να ασχολείται όλη την ώρα με την διαιτησία.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ο οποίος -όλως τυχαίως- έπαιξε φέτος όλη τη σεζόν ένα ματς του Ολυμπιακού, στον τελικό έκανε την καλύτερη διαιτησία Έλληνα ρέφερι εδώ και χρόνια. Ήταν ακριβοδίκαιος -όπως και οι βοηθοί του-. Δεν «τσίμπησε» σε καμία από τις 17 (μετρημένες) βουτιές των παικτών του Σίλβα. Έδωσε όλα τα φάουλ που ήταν, αλλά κανένα από αυτά που προσπαθούσαν να πάρουν με το... ζόρι οι Πειραιώτες. Αυτά δηλαδή που έπαιρναν όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα και από τα οποία σημείωναν ουκ ολίγα γκολ.

Φυσικά την ώρα του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» ούρλιαζαν προς τον «άρχοντα» του ματς, για έναν λόγο. Επειδή η συνήθεια είναι κακό πράγμα κι έχουν συνηθίσει με το παραμικρό να κερδίζουν φάουλ σχεδόν σε όλα τα ματς της Σούπερ (;) Λίγκας. Με «πενηνταρίσια» διαιτησία, ο Ολυμπιακός φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν είναι τόσο δυνατός όσο έδειξε το απίστευτο ρεκόρ των 28 νικών στο πρωτάθλημα. Από την ΑΕΚ έχασε δύο φορές πεντακάθαρα και φάνηκε ότι δεν είναι άτρωτος.

Στο τέλος του τελικού αυτό που μένει είναι ότι η ΑΕΚ γύρισε στις επιτυχίες και τους τίτλους μετά από πέντε χρόνια, ότι η εικόνα των άδειων εξεδρών στιγμάτισε τον αγώνα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ότι ο Ολυμπιακός χωρίς έστω τα «σπόρια» είναι μία γήινη ομάδα που στην κακή της μέρα -όπως όλες οι ομάδες στον κόσμο- μπορεί να χάσει. Κι έχασε. Κι αυτό δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολα από κάποιους που έχουν μάθει μόνο να κερδίζουν και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved