Το… 50-50 έφταιξε για την ήττα του Παναθηναϊκού

Το… 50-50 έφταιξε για την ήττα του Παναθηναϊκού

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Onsports για τις δύο βασικές αιτίες της ήττας του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το τελικό 3-1 είναι «μαγική» εικόνα. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε την κατοχή, αλλά μέχρι τα τελευταία λεπτά δεν φαινόταν ότι θα φτάσει σε αυτό το σκορ. Παράλληλα οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες ήταν για τον Παναθηναϊκό με τον Ταυλαρίδη στο 28’ να μην κάνει από κοντά το 0-2, ενώ ο Μαμούτε στο 77’ δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρομπέρτο και πλάσαρε άουτ.

Πάμε τώρα στις δύο αιτίες του αρνητικού αποτελέσματος για το «τριφύλλι».

Αρχικά ο διαιτητής Κύζας. Ο άνθρωπος ο οποίος έχει σφυρίξει διψήφιο αριθμό αγώνων του Ολυμπιακού στην καριέρα του και μετράνε οι Πειραιώτες μόνο νίκες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Το γκολ των γηπεδούχων με το οποίο ισοφάρισαν είναι ξεκάθαρο οφσάιντ, κάτι που αποδεικνύεται από τον κανονισμό ο οποίος λέει πώς αν οποιοσδήποτε παίκτης βρίσκεται σε σημείο που επηρεάζει τη φάση, τότε το γκολ πρέπει να ακυρωθεί.

Το τέρμα με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν προβάδισμα προέρχεται από φάουλ που έδωσε ο Κύζας χωρίς να υπάρχει υπέρ του Φορτούνη. Αυτό ήταν ένα από τα δέκα που δόθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία σε σημεία επικίνδυνα γύρω από την «πράσινη» περιοχή.

Φυσικά για μία ακόμα φορά δεν αποβλήθηκε ο Μιλιβόγεβιτς, σε μία κατάσταση που έχει καταντήσει πλέον… αστεία με τον Σέρβο να παίζει πολύ σκληρά και να μην τιμωρείται. Ενώ είχε παρατηρηθεί με κάρτα ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον Ταυλαρίδη, ενώ χτύπησε και σε διεκδίκηση με τον αγκώνα του τον  Αμπέντ ένα λεπτό μετά.

Το υπόλοιπο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός με το κοουτσάρισμα δεν φαίνεται να έχει καλή σχέση. Μετά τα «εγκλήματα» με τον ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» έβαλε την σφραγίδα του αλλά με αρνητικό τρόπο.

Ενώ το στήσιμο της ομάδας ήταν εξαιρετικό –παρά το γεγονός ότι βλέποντάς το υπήρξαν ανησυχίες-, οι αλλαγές ήταν καταστροφικές. Ο Βιγιαφάνιες είχε χτυπήσει και ορθώς βγήκε, αλλά δεν γίνεται να μην περάσει στο γήπεδο κάποιος παίκτης με τρεξίματα αλλά ο Εσιέν. Ο Αργεντινός κάλυπτε πολύ καλά τακτικά την θέση του, ενώ από την στιγμή που μπήκε ο Γκανέζος στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η είσοδος του Μαμούτε κρίνεται μάλλον ακατανόητη, καθώς υπήρχε και ο Καλτσάς, ενώ κανείς δεν κατάλαβε γιατί έμεινε εκτός ο Βλαχοδήμος. Η τρίτη αλλαγή είναι… ως μη γενόμενη καθώς γίνεται μετά το 3-1, με τον Πέτριτς να περνάει στο γήπεδο.

Εν κατακλείδι ο «Στράμα» έχουμε ξαναπεί ότι είναι νωρίς να κριθεί, αλλά οι κινήσεις του προκαλούν πολλές απορίες που δεν λύνονται από την απόδοση της ομάδας στο χορτάρι.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή ομάδα. Να λέγεται μόνο γιατί δεν είναι. Έτσι εξηγείται μόνο το γεγονός ότι άνθρωπος της ασφάλειας των Πειραιώτων πήγε δίπλα στον πάγκο του Παναθηναϊκού κι έβρισε τον Λέτο και την οικογένειά του με αποτέλεσμα να προκληθεί φασαρία, ενώ στη συνέχεια φυγαδεύτηκε. Άραγε ο Κύζας είδε τίποτα από αυτά για να τα γράψει στο φύλλο αγώνα;

ΥΓ 2. Ο Λέτο απέδειξε ότι παρά την ατυχία και την επέμβασή του στο κεφάλι, η μπάλα δεν ξεχνιέται. Όσο είχε δυνάμεις έκανε πλάκα στους αντιπάλους του, ενώ έβγαλε την υπέροχη μπαλιά στον Μπεργκ για το γκολ του Παναθηναϊκού.

ΥΓ 3. Ο Στάθης Ταυλαρίδης είναι ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής που πάντα προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Σε δεύτερο φετινό ντέρμπι –είχε προηγηθεί εκείνο της Τούμπας- κάνει «παιδικό» λάθος καθώς δεν διώχνει την μπάλα σε κομβικό σημείο και η ομάδα του δέχεται γκολ…

ΥΓ 4. Η χρονιά τα έχουμε ξαναπεί είναι πλήρως αποτυχημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίζει κανείς με το όνομα του «τριφυλλιού». Κανείς και πουθενά.

ΥΓ 5. Για να μην ξεχνιόμαστε… Όσο υπάρχουν κατηγορούμενοι παντού… χωμένοι μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «εγκληματικές οργανώσεις» σοβαρή κριτική δεν μπορεί να γίνει... 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved