Είδα Πρέμιερ Λιγκ και μ’ έπιασε η καρδιά μου

Είδα Πρέμιερ Λιγκ και μ’ έπιασε η καρδιά μου

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Onsports για τα όσα είδε στο λονδρέζικο ντέρμπι, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στο –αστείο- ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεσημέρι στο γραφείο έχοντας… πήξει με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η τηλεόραση έπαιζε Τότεναμ – Άρσεναλ. Τι καλύτερο; Εκεί λοιπόν για μία ακόμα φορά όσοι το παρακολούθησαν κατάλαβαν τι σημαίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ποδόσφαιρο.

Χωρίς στημένους διαιτητές, χωρίς χούλιγκανς –εντός γηπέδων, διότι εκτός υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον τους έχουν διώξει από τις εξέδρες- και φυσικά χωρίς να ξέρεις το αποτέλεσμα πριν τη σέντρα. Μάλιστα σήμερα ήταν από τις σπάνιες φορές που έγιναν επεισόδια έξω από το γήπεδο, αλλά φυσικά όσοι ενεπλάκησαν σε αυτά και μέσα δεν μπήκαν και δεν θα ξαναμπούν για πολύ καιρό.

Τι είδαμε λοιπόν; Τέσσερα γκολ, συγκλονιστική εξέλιξη, γεμάτο παιχνίδι κι έναν διαιτητή ο οποίος σφύριζε λίγο κι έκανε δύο μεγάλα λάθη, ένα εις βάρος κάθε ομάδας. Κανείς όμως δεν διαμαρτυρήθηκε διότι ήταν ξεκάθαρο πως έδινε ό,τι έβλεπε. Και τα λάθη του ήταν ανθρώπινα και όχι «ανθρώπινα» όπως στην Ελλάδα που τρεις –υποτιθέμενοι- διαιτητές δεν είδαν ένα πεντακάθαρο πέναλτι πριν μερικές μέρες και τίναξαν άλλον έναν αγώνα στον αέρα για χατίρι της αγαπημένης τους –και του συστήματος- ομάδας.

Κάπως έτσι μ’ έπιασε η καρδιά μου καθώς αναλογίστηκα τι βλέπω στη «Σούπερ» Λίγκα. Άδεια γήπεδα, διαιτητές με εντεταλμένη υπηρεσία, ομάδες κακού επιπέδου, αγωνιστικούς χώρους για… βοσκή.

Όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (;) από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Εκεί που θα σταθώ είναι ότι η διακοπή μίας διοργάνωσης δεν είναι λύση. Πρέπει να διακοπεί και το πρωτάθλημα μέχρι να φύγουν από το ποδόσφαιρο όλοι οι ποινικά κατηγορούμενοι.

Σε οποιαδήποτε χώρα αυτά θα είχαν γίνει αυτά τα απλά πράγματα από την πρώτη στιγμή που θα υπήρχαν παράγοντες κατηγορούμενοι για παράνομη δράση.

Εδώ είναι Ελλάδα όμως και δεν έχει τέτοια, άλλωστε ζήσαμε για να μάθουμε ότι μέλος της διοίκησης μεγάλης ομάδας έκανε παράπονα στον πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής επειδή δεν τον ρώτησε πριν συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ των μεγαλομετόχων. Για τέτοια ανεξαρτησία και αξιοπιστία μιλάμε…

ΥΓ. Για τον Ανδρέα Παππά τα είχαμε γράψει ΕΔΩ. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος απέδειξε ότι στην Λεωφόρο πήγε για να μην αρχίσει το ντέρμπι.

ΥΓ 2. Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός σέβεται τις αποφάσεις των διαιτητών κι αφού ζήτησε ο ρέφερι να βγουν στο γήπεδο βγήκαν. Μόνο στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φώναζε στα αποδυτήρια ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κατέβουν. Πως αλλάζουν οι καιροί…

ΥΓ 3. Όλων των ειδών τα επεισόδια καταδικάζονται, ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ορισμένοι ότι υπάρχουν και… τρελοί των οποίων το αίμα «βράζει» και δεν θέλουν και πολύ να ξεσηκώνονται. Και το κακό είναι ότι βγαίνουν εκτός εαυτού δικαιολογημένα –με τα αίσχη που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα- αλλά δυστυχώς ξεπερνούν τα όρια.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved