Χτίστε πάνω του και όχι απ’ τα λεφτά του

Χτίστε πάνω του και όχι απ’ τα λεφτά του

Λεφτά δεν υπάρχουν. Ούτε διάθεση από τους μετόχους για να βάλουν, προκειμένου να γίνουν κι άλλες υπερβάσεις.


Τα έξοδα της ΠΑΕ, πολλά. Η λύση, απλή και εύκολη. Περικοπές. Σε όλα και σε όλους. Δηλαδή, μειώσεις και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Συμβόλαια θα λυθούν, συμβόλαια θα μειωθούν (θα προταθεί τουλάχιστον) και έχει ο Θεός. Όλα αυτά το καλοκαίρι που μας έρχεται. Κάπου εκεί αρχίζει να λούζει τους Παναθηναϊκούς κρύος ιδρώτας. Με αιτία τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος, το διάστημα που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα έχει κατορθώσει, χωρίς ίχνος υπερβολής, να αποδείξει ότι πολλές φορές δεν είναι πάντα ο σύλλογος πολύ πιο μεγάλος από έναν άνθρωπο, αλλά ίσως ο άνθρωπος να είναι ισάξιος με έναν σύλλογο. Έχει την φιλοδοξία, την μαγκιά, τον τσαμπουκά, την ποιότητα, που είναι τα ιδεατά στοιχεία για όποιον αγαπά το «τριφύλλι».

Αντιπροσωπεύει το σήμερα, το αύριο, τα θέλω. Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Σε κερδίζει με τον τρόπο που παίζει, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, με τον τρόπο που μιλάει, με κάθε του κίνηση. Συνδυάζει τον σταρ, τον αθλητή που όλα τα παιδιά θέλουν να του μοιάσουν και τον αρχηγό που κάθε προπονητής θέλει να έχει μέσα στο γήπεδο.
Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, ποιος θα πάρει την ευθύνη να τον πουλήσει; Ποιος θα υπογράψει για να πάρει μεταγραφή; Το αναφέρουμε επειδή το πρόβλημα αυτό είναι τεράστιο και δεν έχει να κάνει μόνο με την αγωνία των Παναθηναϊκών για το αν θα φύγει. Αλλά αφορά την φιλοδοξία, το μέλλον που θα έχει η ίδια η ομάδα βρε αδερφέ.

Ξοδεύτηκε ένα… τσουβάλι λεφτά για να έρθει στον Παναθηναϊκό. Τα έχει βγάλει και με το παραπάνω μέχρι τώρα. Όμως, όπως προείπαμε, είναι ένα παιδί γεμάτο φιλοδοξία. Αν λοιπόν η ίδια η ομάδα του δείξει ότι δεν έχει την ίδια φιλοδοξία και πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συντηρηθεί και όχι να πρωταγωνιστήσει, καλύτερα ας το πάρουμε απόφαση πως θα τον χαιρόμαστε για λίγο καιρό ακόμη. Την ίδια ώρα φυσικά, δεν μπορείς να κάνεις… οικονομικά εγκλήματα μόνο και μόνο για να κρατήσεις έναν παίκτη-έστω κι αν αυτός είναι ο Σισέ-ανοίγοντας τρύπες σε ένα καράβι που ήδη παλεύεις να το σώσεις από τα νερά που έχει αρχίσει να μπάζει.

Χρειάζεται ξεκάθαρα πράγματα. Να τον φωνάξεις, να του εξηγήσεις πως έχουν τα πράγματα και να του ζητήσεις να ηγηθεί μιας προσπάθειας. Όποιος δει τον Σισέ ως ψυχρά νούμερα, ως συμβόλαιο που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ (χωρίς την εφορία) ετησίως, το έχασε το παιχνίδι. Μπορούμε με ευκολία να βρούμε οικονομικά… μαζέματα που θα γίνουν το καλοκαίρι. Π.χ. ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Με βαρύ κι ασήκωτο συμβόλαιο, το οποίο λήγει το καλοκαίρι. Ε, συγνώμη κιόλας, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει παίκτη με προσφορά ανάλογη με αυτή του Βραζιλιάνου, με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ τα 2,5 εκατ. ευρώ. Απλά, δεν θα έχει το ίδιο όνομα. Οικονομικά όμως, θα μιλάμε για κέρδος συγκριτικά με αυτά που σπαταλά τώρα το «τριφύλλι».

Και στο τέλος τέλος, δεν είναι δουλειά μας και ούτε έχουμε την ικανότητα να βρούμε εμείς τη λύση στον γρίφο. Ξέρουμε όμως ότι αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός ως ομάδα και ο κόσμος του, είναι να δει τον Σισέ να μένει. ΟΙ σημαίες χρειάζονται στο ποδόσφαιρο. Και ο Γάλλος μπορεί να μείνει και να κυματίζει περήφανα στον ιστό του. Επειδή σε αυτή την ομάδα, μας έφαγε χρόνια και χρόνια τώρα, η λανθασμένη λογική ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές». Τα πρόσωπα κάνουν τις ομάδες, μην το ξεχνάμε αυτό. Ο Σισέ είναι επιβεβλημένο να μείνει. Αν μας έλεγε κάποιος αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ποσοστά, τότε θα λέγαμε ότι είναι 70-30, για να φύγει ο Γάλλος. Αυτό το 30% πρέπει να αυξηθεί με τις προσπάθειες των αρμόδιων της ΠΑΕ. Προκειμένου να χτιστεί ο Παναθηναϊκός γύρω από τον Σισέ, γύρω από την φιλοδοξία του. Κι όχι να πανηγυρίζουμε κιόλας επειδή γλιτώσαμε ένα «βαρύ» συμβόλαιο.

Υ.Γ.1: Πολλοί απορούν για ποιον λόγο είπε όχι ο Αδαμάντιος Πολέμης, στην πρόταση ανάληψης της προεδρίας. Η απάντηση απλή. Όταν ένας άνθρωπος χαμηλού προφίλ, διαβάζει και ακούει ότι είπε «ναι» στην προεδρία, χωρίς να έχει αποφασίσει καν, ότι είναι έτοιμος να βάλει πολλά λεφτά για να πάρει περίπου το 25% της ΠΑΕ, τότε θα την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, πριν εκτεθεί κι άλλο στα μάτια του κόσμου. Ψάξτε λοιπόν αν έκαναν καλό οι διαρροές στον Τύπο και το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ.2: Αν δεν βρεθεί ηγέτης με πυγμή και προσωπικότητα για την ΠΑΕ, δύσκολα θα προκύψει και η διάθεση στους μετόχους για να βάλουν χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved