Η Πολιτεία δεν εκτίμησε το κιμπαριλίκι του

Η Πολιτεία δεν εκτίμησε το κιμπαριλίκι του

Μόλις ξύπνησα και πίνω τον καφεδάκι μου, το πιο χρήσιμο εργαλείο για να επανέλθω σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Αφού είδα ένα βίντεο που αυτό το μοσχάρι ο Μπαλοτέλι δεν μπορεί να βάλει μόνος του δύο φανελάκια προπόνησης, κάθισα και σκέφτηκα γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Το κεντρικό πρόσωπο είναι σίγουρα ο Ζαγοράκης. Η αλήθεια είναι πως αρχικά, αποδείχτηκε κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ πως ο πρώτος που στάθηκε απέναντί του, ήταν η ελληνική Πολιτεία. Το λάθος του, ήταν πως ουδέποτε το κατάλαβε ή ουδέποτε το κατέγραψε με μία δημόσια τοποθέτησή του.

Η Πολιτεία θα έπρεπε να χαρεί για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Έλα όμως που συνήθισε να ελέγχει την ΠΑΕ μέσα από δικούς της τύπους στυλ Μπατατούδη και Γούμενου.

Ο Ζαγοράκης ζήτησε ρύθμιση των χρεών που δημιούργησαν αυτοί οι δύο. Όχι χάρισμα, ρύθμιση που να μπορεί να την πληρώνει. Συνάντησε όλους τους υπουργούς οικονομικών της τελευταίες τετραετίας, όμως ουδείς προχώρησε το αίτημα του ΠΑΟΚ, που για ιδιώτες, αρκεί να είχαν κανά γνωστό βουλευτή στο χωριό τους, ήταν το μόνο εύκολο.

Ο ΠΑΟΚ έλεγε, «σας πληρώνουμε, αλλά να μείνουμε ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί» αλλά η Πολιτεία αντί να τρέξει να το κάνει αυτό, πέταξε χυδαία τον αετό της. Μάλιστα, το ξεκάθαρο συμφέρον της ήταν ο ΠΑΟΚ να είναι ανταγωνιστικός, αφού μέσα από αυτή τη λογική η ετήσια καταβολή φόρων της ΠΑΕ έφτασε μέχρι και τα 4εκατ. ευρώ. Από εκεί που ήταν με το ζόρι 600 χιλιάρικα που ουδέποτε πληρωνόντουσαν.

Το κουσούρι να είναι ο ΠΑΟΚ μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, στοίχησε και στο κομμάτι της σχέσης με τη Γ.Γ.Α. Τον κ. Μπιτσαξή.

Ο τύπος αυτός, ξεκίνησε την ρήτρα βίας από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε 1,5 εκατ. ευρώ από το κονδύλι που θα λάμβανε για τα έργα της επικίνδυνης τότε Τούμπας γιατί 200 οπαδοί έκαναν επεισόδια στη Λαμία. Δηλαδή ο Ζαγοράκης πλήρωσε το ότι δεν είπε 200 ανθρώπους να μη κάνουν επεισόδια στο χάντμπολ, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν τι θα συμβεί και η αστυνομία ήταν σε διακοπές.

Όταν ήρθαν τα γεγονότα του Καραϊσκάκη, ο Μπιτσαξής ξέχασε τις απειλές στην ομάδα που πρωταγωνίστησε και έβαλε χέρι την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να ξεφωνήσει τον συγκεκριμένο κύριο για κάτι δημόσιες τοποθετήσεις του νωρίτερα. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ ξαναπλήρωσε και για το Καραίσκάκη. Μέχρι βέβαια που έβγαλε μόνος τα μάτια του, αλλά εδώ μπορεί κάλλιστα να μπει στη κουβέντα και η έλλειψη ισονομίας που ως ένα βαθμό έχει μπει στο πετσί του οπαδού του για τα καλά.

Πάμε στο κομμάτι της ΕΠΟ. Βγαίνει εχθές ο Ερμείδης που είναι του Μπέου λογικά και λέει πως το περυσινό Άρης – ΠΑΟΚ ήταν στημένο. Σώπα!

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ήταν ο πρώτος που το είπε δημόσια, πλην από εμάς τους «γραφικούς» που βλέπουμε ποδόσφαιρο από τη μέρα που γεννηθήκαμε, έχουμε δουλέψει δίπλα σε καμιά τριανταριά προπονητές και έχουμε γνωρίζει καμιά τετρακόσιους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η ΕΠΟ έπαιξε και αυτή το ρόλο της στο «φάγωμα» Ζαγοράκη. Στο πριόνισμά του. Στη πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του Σάντος, τα πλέι οφς ήταν το καμπανάκι. Στη δεύτερη, ήρθε ο Σπάθας. Όταν ο Πορτογάλος έφυγε, όπως και ο Βρύζας, ήταν πιο εκτεθειμένος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και το κυνήγι ξεκίνησε από την αρχή.

Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα παζλ γεγονότων που όταν τα έχεις ζήσει και συνδυάσεις το πού γίνονται, κατανοείς πως τον Ζαγοράκη δεν τον ήθελαν. Το βασικότερο όμως σημείο, είναι πως όλα αυτά τα έχει υποστεί επειδή ο ίδιος δεν ξεκίνησε ένα ανοιχτό μέτωπο με τις αρχές, δεν τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο, έτσι ώστε να τον έχει μαζί του.

Προφανώς φοβήθηκε την αντίδρασή του, αλλά έλα που η αντίδραση εμφανίστηκε απέναντί του τελικά. Σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το ποδόσφαιρο, ο παραγοντικός πολιτισμός ισοδυναμεί με την στάση του Κυριάκου να πείσει την Κούλα να γυρίσει σπίτι. Η Κούλα θα γυρίσει, αλλά η πιθανότερη εικόνα που αναμένεται να εμφανιστεί είναι να φοράει στραπ ον (σ.σ. δονητής με ζώνη που φοράνε γυναίκες) και ο Κυριάκος να είναι στα τέσσερα.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο ΠΑΟΚ πληρώνει το κιμπαριλίκι του, το οποίο δεν έγινε κατανοητό ακόμη και στο κοινό του που διψούσε για κόντρα. Ο Ζαγοράκης κράτησε μία στάση σοβαρή, απέφυγε να ακολουθήσει τα χνάρια άλλων παραγόντων, όμως αποδεικνύεται πως σε αυτή τη χώρα αν δεν είσαι προκλητικός, γραφικός και νταβατζής, δεν σε σέβεται η Πολιτεία των λαμόγιων, των απατεώνων, αυτών που χωρίς να έχουν δουλέψει μία ημέρα στη ζωή τους, ορίζουν τις τύχες όλων μας.

ΥΓ Εννοείται πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Άφησε τον Ζαγοράκη μόνο, αναλώθηκε στα εσωτερικά μέτωπα και συμμετείχε σε αυτόν τον αποκλεισμό που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ έθεσε τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούσε ο καιρός, τόσα λιγότερα στηρίγματα βρήκε, τόσο μεγαλύτερη απόσταση δημιουργήθηκε απέναντι σε αυτόν και το κοινό της ομάδας. Πολλοί λένε πως δεν κατάλαβε ότι έχει ολόκληρο στρατό από πίσω του. Το ερώτημα που μάλλον ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του είναι «Αυτός ο στρατός με ποιον είναι»; Και αποδείχτηκε τους τελευταίους μήνες, πως μαζί του δεν ήταν σίγουρα. Αλλα η βασική ευθύνη για το συγκεκριμένο γεγονός είναι δική του. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο γηραιότερος σκόρερ στα ευρωπαϊκά γήπεδα!
«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο γηραιότερος σκόρερ στα ευρωπαϊκά γήπεδα!
«Χρυσή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο!
«Χρυσή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο!
Η Πιερία ενώνει της δυνάμεις της!
Η Πιερία ενώνει της δυνάμεις της!
ΑΕΛ: «Δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Μάντσεστερ»
ΑΕΛ: «Δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Μάντσεστερ»
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos
Έκρηξη Manchester: Οχτάχρονη με ελληνικό όνομα ανάμεσα στους αγνοούμενους
Έκρηξη Manchester: Οχτάχρονη με ελληνικό όνομα ανάμεσα στους αγνοούμενους
Βίντεο - ΣΟΚ: «Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ήταν μόνο η αρχή»
Βίντεο - ΣΟΚ: «Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ήταν μόνο η αρχή»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης