Αυτό που κάνουν οι Έλληνες, έχει όνομα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αυτό που κάνουν οι Έλληνες, έχει όνομα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θα με συγχωρήσετε για τη μπασκετική διακοπή, ωστόσο βλέποντας και ακούγοντας πως παγκοσμίως αρχίζουν οι συνάνθρωποί μας ν’ αντιδρούν σε όλα όσα μας …φορτώνει ο ζυγός των Τραπεζιτών -  Κυβερνητών μας, έχω την αίσθηση ότι οφείλουμε από το βήμα μας, να μοιράσουμε τις πληροφορίες, τις σκέψεις και τη διεθνή αλληλεγγύη προς τον λαό της πατρίδας μας.

Αλήθεια, θα ήταν ενδιαφέρον αν «ξοδεύατε» τρία λεπτά από τον χρόνο σας, προκειμένου να διαβάσετε το άρθρο του Λόντε Βάνοοστ, ενός διακεκριμένου Βέλγου πολιτικού αναλυτή, που μιλά με στοιχεία στις καρδιές μας, υπενθυμίζοντας πως αυτό που κάνουν οι Έλληνες, έχει όνομα και λέγεται: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (απλά για να το θυμίσουμε και εμείς σε αυτούς που, δυστυχώς, ορίζουν τις τύχες μας). 

«Λιτότητα στην Ελλάδα: Είναι ζήτημα ιδεολογίας, όχι οικονομίας»
«Γιατί οι Έλληνες δεν αποδέχονται το λογικό; Ξέρουν κάτι που εμείς αγνοούμε; Ναι, ξέρουν! Ξέρουν τί πραγματικά διακυβεύεται και αρνούνται να πάρουν το ρίσκο. Βλέπουν πίσω από τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και κυρίως, βλέπουν πίσω από το ιδεολογικό προπέτασμα δακρυγόνων που κατασκευάζει η Κυβέρνηση Τραπεζιτών τους, προκειμένου να «θολώσει» τις πραγματικές της προθέσεις.

Αλλά για καθίστε… Η Ελλάδα είναι απένταρη, έτσι δεν είναι; Το κράτος έχει κατασπαταλήσει, έχει κακοδιαχειριστεί, έχει φθαρεί και δεν έχει πια καθόλου έσοδα. Η λιτότητα είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση.

Είναι; Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε βομβαρδιστεί με «στοιχεία» για τον τεμπέλη Έλληνα εργάτη, τη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, την τεράστια φοροδιαφυγή που κάνουν όλοι οι Έλληνες. Ειλικρινά, αυτά πρέπει να σταματήσουν.

Λοιπόν, το καταλάβαμε, όπως σε κάθε άλλη χώρα, οι ελληνικές Αρχές πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματα των φορολογουμένων, πιο αποτελεσματικά, για την εξυπηρέτηση του λαού. Αν αυτό το Κράτος δεν μπορεί να οργανώσει επαρκώς τα έσοδα του, η λιτότητα είναι η μόνη λύση. Η Ελλάδα ήδη το κάνει αυτό.

Περίπου 36% του ΑΕΠ δαπανάται σε μισθούς (είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε).

Περίπου 11% του εργατικού δυναμικού απασχολείται στο δημόσιο τομέα, επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. και φυσικά από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους.

Άρα το ελληνικό κράτος είναι φτωχό, οι Έλληνες είναι φτωχοί, αλλά η Ελλάδα δεν είναι…

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως πλούσια. Και ιδού μερικά στοιχεία.

Περίπου 4100 πλοία ανήκουν σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, ήτοι 16% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

Το 2010 τα ετήσια έσοδα τους έφτασαν τα 15,4 δις ευρώ. Για αυτά δεν πληρώνουν φόρους.

Οι ελληνικές δημοσιονομικές αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, έτσι ή, αλλιώς βρίσκονται στην Ελβετία, ή στο Λονδίνο.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει μερίδια στην Εθνική Τράπεζα, σε ξενοδοχεία, σε παρκινγκ, σε σούπερ μάρκετ, σε επιχειρήσεις, δάση και βουνά. Είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος γης της χώρας. Τα περισσότερα έσοδα της είναι αφορολόγητα.

Επίσης, περίπου 560 δις ευρώ βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, αυτό ισοδυναμεί με το διπλάσιο του ΑΕΠ.

Και υπάρχουν και άλλα. Η Γαλλία -ένα από τα πλέον πρόθυμα να τιμωρήσουν την Ελλάδα ευρωπαϊκά κράτη- της πούλησε το 2009 πολεμικά πλοία και ελικόπτερα αξίας 3 δις ευρώ! Το 2009, στα μέσα δηλαδή της κρίσης! Και είναι αλήθεια, πως η άμυνα είναι ο μόνος κρατικός τομέας που δε γίνονται περικοπές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να μην το βλέπει αυτό.  

Εδώ στις Βρυξέλλες, κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό νέο βιβλίο του Πίτερ Μέρτενς με τίτλο «Πώς τολμούν;», κι αν και αγνοήθηκε από τα ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, αποτελεί ήδη «top seller». Περιλαμβάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Σε έναν αξιοπρεπή κόσμο το βιβλίο θα μεταφραζόταν στα αγγλικά (και στα ελληνικά), ή μάλλον όχι, σε έναν αξιοπρεπή κόσμο δε θα χρειαζόταν τέτοια βιβλία καν να γραφούν. 

Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα. Οι Τραπεζίτες δοκιμάζουν για πόσο ακόμη μπορούν να ξεφεύγουν. Το σχέδιο τους είναι ν’ απαξιώσουν τις μελλοντικές εκλογές, να κάνουν τη δημοκρατία περιττή, κενή, ανούσια …αδέκαρη. Περισσότερα για εμάς, τίποτε για εσάς.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε στην ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού να συνεχίσει να μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη και για μαζική διεθνή αλληλεγγύη. Το πρώτο συμβαίνει ήδη, το τελευταίο όχι (ακόμη). Αυτό που κάνουν τώρα οι Έλληνες στους δρόμους έχει όνομα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (πρόκειται για ελληνική λέξη, φίλοι μου!). Εξαρτάται από εμάς, το να τους βοηθήσουμε, το χρωστάμε στους Έλληνες, παλεύουν για το μέλλον όλων μας».

ΥΓ: Το άρθρο του Λόντε Βανοοστ δημοσιεύτηκε ακόμη και στην ιστοσελίδα του μεγαλύτερου αγγλόφωνου τηλεοπτικού ρωσικού δικτύου (Russia Today).

ΥΓ 1: Δεν περίμενα πως θα ερχότανε η στιγμή να …καταχραστώ την αθλητική γωνιά μου για ένα άρθρο πολιτικού αναλυτή, είναι κάτι που δεν ταιριάζει ίσως με τα …χρώματα μου, αλλά νομίζω πως όλοι οφείλουμε ν΄ αντιδράσουμε, με τον τρόπο του ο καθένας. Εξάλλου το να βρίσκεσαι στη μακρινή Ρωσία και να διαβάζεις για την «μικρή» Ελλάδα, σε αγγίζει.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης