Συνέλευση στην Metrosport

Συνέλευση στην Metrosport

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε γενική συνέλευση εργαζομένων στην Metrosport, με την παρουσία του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΜΘ. Θυμίζουμε πως η τελευταία είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία στην εν λόγω εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα, αλλά την ανέστειλε, καθώς εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι.

Αγωνία...

Η ξαφνική σύγκληση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων στον «Φίλαθλο» είναι λογικό επακόλουθο να δημιουργεί αγωνία στους συναδέλφους σχετικά με το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει.

Όλη την σειρά μπιτς-σόκερ

Η ΕΤ3 απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα ολόκληρης της σειράς του Πρωταθλήματος μπιτς-σόκερ, το οποίο θα διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τούτο το καλοκαίρι. Οι μεταδόσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ολοκληρωθούν στις 7 Αυγούστου με τους τελικούς.

Μόνο διαφημιστικό χρόνο...

Ιδού τι αποφάσισε το Δ. Σ. της ΕΡΤ (έχει ενδιαφέρον το κομμάτι που αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 χάντμπολ ανδρών):

1.      Ενέκρινε το πρόγραμμα διενέργειας ελέγχων του Εσωτερικού Ελεγκτή για το Β΄ εξάμηνο του 2011, καθώς και τον προϋπολογισμό  του κόστους εφαρμογής του.

2.      Ανανέωσε για τρία χρόνια (1.1.2011 έως 31.12.2013) τη συνεργασία της ΕΡΤ Α.Ε με το Δημόσιο Τηλεοπτικό Δίκτυο της Αυστραλίας S.B.S. (Special Broadcasting Service Corporation). Με τη συμφωνία αυτή η ΕΡΤ επιτρέπει την καθημερινή μετάδοση από το S.B.S του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις  21:00 για την ενημέρωση της Ομογένειας, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

3.      Ενέκρινε τη συμφωνία της ΕΡΤ Α.Ε. με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάδοση αγώνων κατά την περίοδο 2010-2011. Ειδικότερα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης παραχώρησε δωρεάν στην ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις διοργανώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών και του All Star Game Γυναικών. Για τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών, το Πρωτάθλημα Α1 Γυναικών και του Beach Volley 2011, η ΕΡΤ παρέχει στους χορηγούς της Ε.Ο.ΠΕ. διαφημιστικό χρόνο έως 200 δευτερόλεπτα ανά αγώνα.

4.      Αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ», διάρκειας 100 λεπτών, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του κ. Κωνσταντίνου Χαραλάμπους.  Η συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 90.000 ευρώ, επί συνολικού προϋπολογισμού 702.459,48 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Το ποσοστό κυριότητας της ΕΡΤ είναι 12,812%, ενώ η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση αποτιμάται σε ποσοστό ίσο με το ήμισυ της συμμετοχής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (6,41%). Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της ταινίας από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Ελλάδα και την ΕΡΤworld θα γίνει μετά την παρέλευση 24 μηνών από την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

5.      Ενέκρινε την εσωτερική παραγωγή 45 επεισοδίων της εκπομπής «ΓΥΝΑΙΚΕΣ». Το κόστος κάθε επεισοδίου, με διάρκεια 120 λεπτά, ανέρχεται σε 724 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

6.      Απεδέχθη την πρόταση ναυτιλιακής εταιρείας για χορηγία στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ». Η  εταιρεία θα παράσχει στην εκπομπή δωρεάν εισιτήρια για αποστολές της εκπομπής σε διάφορα νησιά, με αντάλλαγμα τη διάθεση από την εκπομπή πεντάλεπτων ρεπορτάζ για τους συγκεκριμένους προορισμούς, που θα προβάλλονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης των πλοίων της εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ έκρινε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα λειτουργήσει θετικά, αφενός στην προβολή της εκπομπής και αφετέρου στην προώθηση του τουρισμού στα νησιά.

7.      Ενέκρινε την πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων -μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης-  με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, για την κάλυψη θέσεων «Σκηνογράφων-Ενδυματολόγων».

8.      Ενέκρινε την πρόσληψη ενός ηχολήπτη τηλεόρασης – μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης – σε αντικατάσταση άλλου υποψηφίου, που δεν είχε αποδεχθεί την πρόσληψή του σε προηγούμενη διαδικασία προκήρυξης θέσεων εργασίας.

9.      Ενέκρινε την καταβολή ποσού 136.544 ευρώ στον πολιτιστικό σύλλογο του προσωπικού «ΕΣΤΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΤ» για τη φιλοξενία 223 παιδιών εργαζομένων της εταιρείας, που δικαιούνται και θα λάβουν μέρος στη φετινή κατασκηνωτική περίοδο.

10. Ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την ενοικίαση μονοκάμερων τηλεοπτικών συνεργείων ENG DVCPRO 25 και 50-DIGITAL BETA.

11. Aπεδέχθη αίτημα συνεργασίας των εκδόσεων ΙΑΝΟS. Η ΕΡΤ Α.Ε. θα είναι χορηγός επικοινωνίας.

12. Ενέκρινε την παράταση της σύμβασης του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» με την εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» από 1/5/2011 έως 30/11/2011.  Επίσης, ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια χάρτου, υπηρεσιών εκτύπωσης, βιβλιοθεσίας, σακουλοποίησης (με ένθεση DVD, CD, εντύπων ή άλλων προσφορών) κι υπηρεσιών σάρωσης και χρωματικής επεξεργασίας φωτογραφιών για το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» καθώς και για άλλες εκδόσεις.

13. Αποφάσισε ότι κατά τη μετάδοση προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών ΕΤ1, ΝΕΤ και ERTworld μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ (www.ert.gr), θα προβάλλονται και όλα τα διαφημιστικά μηνύματα που περιλαμβάνονται σε κάθε μεταδιδόμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι στις τιμές που καθορίζονται στους ισχύοντες τιμοκαταλόγους διαφημίσεων της ΕΡΤ Α.Ε., συμπεριλαμβάνεται και η μετάδοση των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω του διαδικτύου για πιλοτικό διάστημα έξι μηνών.

14. Απεδέχθη την πρόταση συνεργασίας με την εταιρεία SONY (“SNEE”), για να ενσωματώσει τη διαδικτυακή παρουσία της ΕΡΤ και των υπηρεσιών που προσφέρει (web TV, video on demand, κ.α.) στα νέα προϊόντα της (τηλεοράσεις, play station κλπ).

15. Ενέκρινε τη διάθεση πολιτικών θεμάτων, όπως συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, ομιλιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων, σε ειδησεογραφικά sites που τα ζητούν. Σε ό,τι αφορά στη διάθεση θεμάτων άλλου περιεχομένου, οι ιστότοποι θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις που επεξεργάζεται η εταιρεία και θα ισχύουν για τα pools που θα διατίθενται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

16. Ενέκρινε τη δαπάνη για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011. Σημειώνεται ότι στον φετινό διαγωνισμό απαιτήθηκε η διοργάνωση δύο εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών. Στην πρώτη εξ αυτών παρουσιάστηκαν τα έξι τραγούδια που είχαν προεπιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή, ενώ στη δεύτερη επελέγη το τραγούδι που εκπροσώπησε την ΕΡΤ. Το συνολικό κόστος για τις ανωτέρω παραγωγές ανέρχεται στο ποσό των 66.476 ευρώ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (photo)
Ολυμπιακός: Στο Ηράκλειο η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (photo)
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης