Εκλογές τον Σεπτέμβριο στον ΕΔΟΕΑΠ

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στον ΕΔΟΕΑΠ

Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα συσταθεί επιτροπή για τον έλεγχο της υπόθεσης των αποθεματικών, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα 28 Ιουνίου 2012, αφού εκτίμησε την κατάσταση και στάθμισε τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη Γενική Συνέλευση, συνεκτιμώντας τις θέσεις των τεσσάρων Ενώσεων μετόχων μελών του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού μας για το συμφέρον των ασφαλισμένων του, ομόφωνα προχώρησε στις παρακάτω αποφάσεις:


1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον Κλάδο:

· Επειδή δεν κατάφερε να πείσει ένα μέρος των ανθρώπων του Κλάδου, για τη λήψη μέτρων ως αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ, την οποία επιβάλλει η πιο δραματική στιγμή της Μεταπολιτευτικής περιόδου για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και του Τύπου. Μέτρα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να είναι σε θέση να στηρίζει τους ανθρώπους μας στο παρόν και στο μέλλον και στα πιο δύσκολα: στην αρρώστια και στα γηρατειά.

· Επειδή μέσα στο εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στη Γενική Συνέλευση δεν κατάφερε να παρουσιάσει ολοκληρωμένα την εικόνα των χειρισμών του για την προστασία των Αποθεματικών μας και τη διαχείριση του Οργανισμού, που σε κάθε περίπτωση έγινε με τρόπο νόμιμο και επωφελή, εξυπηρετώντας άμεσες ανάγκες λειτουργίας και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

· Επειδή στην προσπάθεια του, να αποκαλύψει με επίσημα στοιχεία την εν ψυχρώ «ληστεία» που επιφύλαξε η ΤτΕ στα Αποθεματικά του Οργανισμού μας, πρόβαλε εμφατικά τις δραματικές επιπτώσεις αυτών των μονομερών ενεργειών της ΤτΕ, αφήνοντας περιθώρια να πυροδοτηθεί η αγωνία των συναδέλφων για την τύχη του Ταμείου μας. Έτσι, επικράτησε σύγχυση και σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα που εντατικά καλλιεργήθηκε, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν κατάφερε εγκαίρως να καταστήσει σε όλους κατανοητό, ότι με τα μέτρα που έχει λάβει και με την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των Αποθεματικών, επιτεύχθηκε η παράταση της διάρκειας βιωσιμότητας του Ταμείου.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ λαμβάνοντας υπόψη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του Κλάδου σε συνδυασμό με τα μέτρα, που έχουν ληφθεί περιορίζοντας το εύρος των παροχών του Οργανισμού μας, δεσμεύεται ότι θα τα επανεξετάσει στην κατεύθυνση αφενός μεν της διασφάλισης της βιωσιμότητας του Οργανισμού, αφετέρου δε της περαιτέρω στήριξης εκείνων των συναδέλφων και των οικογενειών τους, που με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια ανήκουν σε ευαίσθητες και σκληρά δοκιμαζόμενες κατηγορίες.

3. Ζητά από τις τέσσερις Ενώσεις να ορίσουν από κοινού, άμεσα το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου 2012, Ανεξάρτητη Ελεγκτική Αρχή για τον οικονομικό έλεγχο της διαχείρισης των Αποθεματικών του Οργανισμού ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

4. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελεγκτικού πορίσματος, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, με την παράδοση του πορίσματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ δεσμεύεται ότι θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Επιθυμία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2012.

5. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ δεσμεύεται ότι θα συγκεντρώσει όλα τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση και θα δώσει άμεσα πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις, αποδίδοντας πλήρη οικονομική και νομική ανάλυση των ενεργειών του.

Ο ΕΔΟΕΑΠ:

-Το πρώτο Ταμείο, που επέστρεψε ως απαράδεκτο το υπόλοιπο του λογαριασμού της ΤτΕ

-Το Ταμείο που δημοσιοποίησε το θέμα αναγκάζοντας την ΤτΕ να ομολογήσει τον αδιαφανή τρόπο διαχείρισης του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου όλων των Ελλήνων

-Το Ταμείο των σκληρά εργαζομένων στα ΜΜΕ που έβαλε τον εισαγγελέα στην ΤτΕ, δηλώνει, προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Εναρμονισμένο με τις αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του Κλάδου θα εντείνει τους αγώνες του ενάντια στο ληστρικό «κούρεμα» του PSI και μέχρι να γυρίσει και το τελευταίο ευρώ από την ΤτΕ στο Ταμείο των σκληρά εργαζομένων ανθρώπων του Τύπου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος

ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ, Γεν.Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, Ταμίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, Πρόεδρος ΤΥΠ

ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ, Μέλος Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ Μέλος Δ.Σ.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ, Μέλος Δ.Σ.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΦΤΣΗΣ Μέλος Δ.Σ.».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης