Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ ζητάει από την Κίνα η ΔΟΕ

Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ ζητάει από την Κίνα η ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η Κίνα θα διασφαλίσει την ελεύθερη λειτουργία του ίντερνετ, το οποίο θα παρέχεται χωρίς περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων του 2022, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΟΕ, αν και η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία διευκρίνιση για το τον τρόπο που θα τα καταφέρει.

Η Κίνα διατηρεί έναν σφιχτό έλεγχο στο διαδίκτυο και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι τα social media, κυρίως ξένων υπηρεσιών, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αποσταθεροποιητική δύναμη για την κινεζική κοινωνία, ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Δημοφιλείς ιστότοποι ξένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το YouTube, το Instagram και το Facebook, καθώς και η κύρια μηχανή αναζήτησης της Google Inc και η υπηρεσία Gmail είναι όλα απρόσιτα στην Κίνα και χωρίς εξειδικευμένο λογισμικό.

«Είναι εγγυημένο από το συμβόλαιο της υποψηφιότητας του Πεκίνου», απάντησε σε δημοσιογράφους στην κινεζική πρωτεύουσα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, γιος του αείμνηστου προέδρου Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ (ηγήθηκε της ΔΟΕ από το 1980 μέχρι το 2001), όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχει ελεύθερο ίντερνετ στους Αγώνες του 2022.
«Όλη η εμπειρία που είχαμε με το Πεκίνο είναι ότι οι διοργανωτές πάντα κρατούν το λόγο τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί το ίδιο», πρόσθεσε ο Ισπανός παράγοντας.

Η Κίνα είχε δεσμευτεί να παρέχει στα ΜΜΕ με την ίδια ελευθερία του 2008, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Τότε πάντως, όταν άνοιξε το Βασικό Κέντρο Τύπου, οι δημοσιογράφοι είχαν διαμαρτυρηθεί ότι δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιους ιστότοπους, αφού τους είχε μπλοκάρει η κυβέρνηση. Μάλιστα, αργότερα, στέλεχος της ΔΟΕ είχε παραδεχθεί ότι κάποιοι παράγοντές της, είχαν συμφωνήσει να μπλοκαριστούν από την Κίνα συγκεκριμένες διευθύνσεις στο διαδίκτυο.

Ο Ζανγκ Γιαντόνγκ, αντιδήμαρχος του Πεκίνου και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, είπε ότι η Κίνα έχει παράσχει ήδη δεσμεύσεις για ελεύθερο διαδίκτυο από την περίοδο της διεκδίκησης των Αγώνων. «Κατά την διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων του 2022 θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους πελάτες και βέβαια στις εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αγωνισμάτων, στο Ολυμπιακό Χωριό και άλλα μέρη».

Η υπόσχεση των αξιωματούχων αυξάνει την προοπτική για τους Κινέζους θεατές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες, όταν θα παρακολουθούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής του Πεκίνου, δήλωσε πέρυσι, ότι «στους Κινέζους δεν αρέσουν ιστότοποι, όπως το Facebook και το Twitter, καθώς η χώρα διαθέτει τα δικά της social media, όπως το Weibo και το WeChat.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved