Ρίο 2016: Κουμάντο κάνουν οι Σέρβοι

Ρίο 2016: Κουμάντο κάνουν οι Σέρβοι

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό, η Σερβία νίκησε 86-83 την Κροατία και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το παιχνίδι αναμενόταν και τελικά ήταν πολύ μεγάλο ντέρμπι, με τους δύο αντιπάλους να αρνούνται να χάσουν και τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Κροάτης Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν ασταμάτητος και με 16 πόντους οδήγησε την ομάδα του με προβάδισμα έξι πόντων (38-32) στην ανάπαυλα. Η τρίτη περίοδος όμως ανήκε αποκλειστικά στο συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο Σέρβος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πήρε το... όπλο του και με προσωπικά καλάθια και μεγάλα σουτ βοήθησε τους «πλάβι» όχι μόνο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά να ξεφύγουν και με διψήφιες διαφορές.

Στο 32' ο φωτεινός πίνακας της «Καριόκα Αρίνα» έγραφε 69-55 υπέρ της Σερβίας, αλλά ουδείς από τους Κροάτες είχε διάθεση να τα παρατήσει. Βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, αλλά και τον Μάριο Χεζόνια, το σύνολο του Άτσο Πέτροβιτς επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι φορτώνοντας με άγχος -αλλά και με φάουλ- τους αντιπαλούς του.

Τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε από την ψυχραιμία στις βολές, εκεί όπου οι Σέρβοι αστόχησαν μόνο σε δύο (μία ο Ραντούλιτσα και μία ο Μάρκοβιτς), ενώ σε ισάριθμες αστόχησαν και οι Κροάτες. Με 2'' να απομένουν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ευστόχησε στην πρώτη βολή κι αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, ο Ντάριο Σάριτς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αντί να πασάρει προσπάθησε να σκοράρει σε σουτ δύο πόντων -που δεν θα άλλαζε κάτι- χωρίς επιτυχία και ο αγώνας ολοκληρώθηκε

Από την πλευρά των θριαμβευτών ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς χάρη στο κρεσέντο του στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους. Ψύχραιμος ο Γιόκιτς από τη γραμμή των βολών με 4/4 στο τελευταίο λεπτό και δώδεκα πόντους συνολικά. Μόλις εννιά πόντοι από τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος οργάνωσε εξαιρετικά μοιράζοντας δέκα ασίστ.

Για τους ηττημένους, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έμοιαζε να παλεύει μόνος του, αλλά οι 28 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί, ενώ ο Χεζόνια πρόσθεσε 16 και ήταν απόλυτα εύστοχος στις βολές στο τέλος. Μεγάλη απογοήτευση ο μοιραίος Ντάριο Σάριτς ο οποίος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς σημείωσε μόνο επτά πόντους, αλλά έκανε πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία κι έδωσε το μομέντουμ στους αντιπάλους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 52-64, 83-86

ΚΡΟΑΤΙΑ (Άτσο Πέτροβιτς): Μπάμπιτς 4, Σιμόν 8, Χεζόνια 16 (2), Σάριτς 7, Ούκιτς 4 (1), Πλάνινιτς 6, Μπιλάν 10, Μπογκντάνοβιτς 28 (4).

ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9 (1), Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 18 (3), Μάρκοβιτς 12, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς, Ραντούλιτσα 12, Γιόκιτς 12 (1), Στίματς, Γιόβιτς 9 (1), Μάτσβαν 8 (2).



Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved