Κορακάκη: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κορακάκη: «Ήταν όνειρο ζωής»

Περήφανη που έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατάφερε να πάρει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση εμφανίστηκε η Άννα Κορακάκη κατά την άφιξή της, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα… ξεχάσει τις δυσκολίες της προετοιμασίας της.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, έφτασε στην χώρα μας, λίγο μετά τις 13:30 με πτήση από την Ρώμη και την υποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η Άννα Κορακάκη έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ στις πρώτες της δηλώσεις μετά την άφιξή της, στάθηκε στη μεγάλη της επιτυχία, χωρίς να ξεχνάει τις δυσκολίες που έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Εσείς με βοηθάτε να το καταλάβω (σ.σ. με την υποδοχή), γιατί εκεί (σ.σ. στο Ρίο) τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα», ήταν τα πρώτα λόγια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που στηρίζεται από την Stoiximan.gr.

Όσον αφορά στα μετάλλια που κατέκτησε και τι σημαίνουν αυτά, απάντησε: «Τα πάντα. Ήταν ένα όνειρο ζωής, πριν ακόμα γίνω αθλήτρια. Πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να έχεις παγκόσμια ρεκόρ, αλλά να μην καταφέρεις να πάρεις ποτέ τέτοιο μετάλλιο. Το έχουμε δει αυτό να γίνεται. Όμως, δούλεψα πολύ σκληρά και ήρθαν αυτά τα δύο μετάλλια και είμαι ευτυχισμένη».

Για το αν περίμενε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, σχολίασε: «Ονειρευόμουν να πάρω ένα μετάλλιο στο αγώνισμα που έχω και τα ρεκόρ, στο αεροβόλο, αλλά εκεί ήρθε το χάλκινο. Προσπάθησα και στο πιστόλι και τελικά εκεί ήρθε το χρυσό. Στόχος μου ήταν να είμαι στον τελικό, γιατί οι προπονήσεις μου το τελευταίο διάστημα ήταν ενθαρρυντικές. Διαχειρίστηκα καλά τα συναισθήματά μου στον τελικό και τα κατάφερα».

Αναφορικά με το γεγονός πως έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με 2 Ολυμπιακά μετάλλια, τόνισε: «Με κάνει πολύ περήφανη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που το καταφέρνω. Όμως, ελπίζω να μην είμαι και η τελευταία».

Για το αν η επιτυχία την… κάνει να ξεχνά τις δυσκολίες που έχει περάσει, απάντησε: «Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Τα μετάλλια δεν αναιρούν πράξεις από τρίτους. Ακόμα και να μην το πετύχαινα, πάλι θα τα ανέφερα λεπτομερών. Δεν μπορώ να τις ξεχάσω».

Παράλληλα μίλησε και για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια στον ελληνικό αθλητισμό: «Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Όμως, μπορώ να πω για τους αθλητές και ελπίζω να τους δώσει ένα έξτρα κίνητρο για να τα καταφέρουν. Να δώσω κίνητρο και στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Ακόμα, η Άννα Κορακάκη, υποστήριξε: «Ήταν μία από τις προσδοκίες που είχα. Ήταν ένα όνειρο εκτός από την κατάκτηση. Να γίνει η σκοποβολή γνωστή στην Ελλάδα και να ασχοληθούν περισσότερο με την σκοποβολή. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με την σκοποβολή μειώνεται διαρκώς.

Τέλος, αναφορικά με το που αφιερώνει τα μετάλλια, σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου. Εκεί ανήκει και ο πατέρας μου που είναι και προπονητής μου. Σε όσους με στήριξαν πριν από όλο αυτό, αλλά και σε αυτούς που θα το κάνουν, ακόμα και μετά απ’ όλο αυτό. Δεν έχω κάποιο… γούρι. Ένα βραχιόλι έχω από την γιαγιά μου μετά το ευρωπαϊκό στην Μόσχα».



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved