«Επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Λονδίνο» (photos)

«Επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Λονδίνο» (photos)

Η κοινή εκδήλωση των ΟΠΑΠ ΑΕ και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) για να ευχηθούν «καλό ταξίδι και καλή τύχη» στους 105 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/07) στο Ζάππειο Μέγαρο, το Ολυμπιακό Χωριό των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός της Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος και ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Οι συμβολισμοί είναι ανεξάντλητοι στην μακρά ιστορία της χώρας και ιδιαίτερα αυτής που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε αρχικά ο κ Σπανουδάκης, αναφερόμενος στο Ζάππειο Μέγαρο που φιλοξένησε την εκδήλωση, συμπληρώνοντας: «Ο αθλητισμός, όπως άλλωστε και ο Πολιτισμός είναι δύο τομείς άρρηκτα δεμένοι με τις χορηγίες. Την παράδοση αυτή συνεχίζει με συνέπεια η ΟΠΑΠ ΑΕ πάνω από μισό αιώνα».

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ανέφερε: «Οφείλω σήμερα να σας τονίσω, ότι για εμάς στην ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη είστε νικητές. Γνωρίζουμε ότι για να φθάσετε ως τη σημερινή ημέρα, γυμναστήκατε και αγωνιστήκατε πολύ σκληρά. Η πίστη και οι κόποι σας ανταμείφθηκαν με το φτάσιμο ως εδώ», για να καταλήξει:

«Ο αθλητισμός, ο Πολιτισμός και η Παιδεία, είναι οι τρεις από τους πυλώνες του χορηγικού προγράμματος που κάθε χρόνο υλοποιεί η ΟΠΑΠ ΑΕ.
Η εταιρεία, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτήν, οι 5.000 πράκτορές της, αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, σας εύχεται στους αθλητές μας καλό ταξίδι και καλή τύχη».

Από την πλευρά του ο κ Καπράλος, τόνισε: «Η μεγάλη στιγμή έφθασε. Σε πέντε ημέρες, οι 103 αθλητές και αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπουν στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, μεταφέροντας εκτός από τα δικά τους όνειρα, τις ευχές όλων των Ελλήνων για διάκριση στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η ΕΟΕ είχε δεσμευτεί ότι όποιος αθλητής έπιανε το όριο θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς. Άλλωστε θεωρούσα αδιανόητο η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα που τους αναβίωσε το 1896 και συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις από τότε, να μην είναι σε θέση το 2012 να στείλε αθλητές στο Λονδίνο.

Για να πετύχουμε το στόχο μας, όμως, καθοριστική ήταν η βοήθεια της ΔΟΕ και το χορηγών μας, οι οποίοι εκτός από την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας συνέδραμαν και στις υπόλοιπες δράσεις της ΕΟΕ.

Εξέχουσα θέση βέβαια, μεταξύ των χορηγών μας έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ που συνέβαλε για το 2011 και το 2012 με 5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι με τ δημιουργία αυτής της αποστολής κατακτήσαμε ήδη το πρώτο μετάλλιο και βέβαια είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν κι άλλα στους Αγώνες στο Λονδίνο».

Ο κ Ιωαννίδης τόνισε εκ μέρους της Πολιτείας, υπογράμμισε: «Οι αθλητές μας που βρίσκονται εδώ κοντά μας και από αύριο αναχωρούν για το Λονδίνο, πιστεύω ειλικρινά ότι θα μας εκπροσωπήσουν επάξια. Είμαι βέβαιος, ή καλύτερα γνωρίζω ότι οι ικανότητές τους, οι επιδόσεις τους, η υπομονή και επιμονή τους είναι τα στοιχεία που τους ανέδειξαν και όχι η τύχη. Γνωρίζω επίσης τις όχι ιδανικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια προπονούνται καθώς και τις ελλείψεις χρηματοδότησης.

Δυστυχώς προσωρινά η Πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί και τα ζητήματα του αθλητισμού υπό καθεστώς κρίσης και ύφεσης και όταν λέω να διαχειριστεί δεν εννοώ απλό μοίρασμα επιχορηγήσεων, αλλά ποιοτική διαχείριση και κατάλληλο ενδιαφέρον, κυρίως προς τον ανθρώπινο παράγοντα. Πάντα υπάρχει δυνατότητα να νοιάζεσαι για τον αθλητισμό ακόμα και χωρίς να ρέουν χρήματα οι κρουνοί».

Ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ και αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο (για 2η συνεχή φορά μετά το 200 στο Πεκίνο), Ισίδωρος Κούβελος αφού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ ΑΕ για την πολύτιμη βοήθειά της, συνεχάρη τους αθλητές που προκρίθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Αγώνες, τόνισε: «Κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά σε αθλητές που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στον ωραίο αγώνα που προσφέρει ο αθλητισμός, η σκέψη μου πάει στη σοφία που περικλείουν οι αξίες του Ολυμπισμού.

Η συμπεριφορά σας μέσα και έξω από τους στίβους πρέπει να είναι κόσμια και αντίστοιχη της ιστορίας που κουβαλάτε στους ώμους σας. Να κάνετε πράξη το Φερ Πλέι και να αποδέχεστε τις αποφάσεις των κριτών χωρίς αντιρρήσεις και κριτική. Να τηρείτε σχολαστικά το whereabouts, να επιδιώξετε την τελειότητα στην απόδοσή σας και να συνεχίσετε να σέβεστε τη διαφορετικότητα μεταξύ των συναθλητών σας. Και τέλος προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολικές δηλώσεις τόσο μετά τη νίκη σας όσο και μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Κρατείστε τον πήχη των εντυπώσεων χαμηλά, ώστε η επιτυχία σας να προσλάβει μεγαλύτερη αξία».

Στην εκδήλωση τέλος μίλησαν και τρεις αθλητές που εκπροσώπησαν όλη την ολυμπιακή ομάδα. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο σημαιοφόρος της αποστολής, επεσήμανε: «Ως αθλητής θέλω να πω λίγα λόγια αφού προτιμώ τα έργα. Εύχομαι να φέρουμε διακρίσεις από το Λονδίνο και να τηρήσουμε το ευ αγωνίζεσθε. Αναχωρούμε τη Δευτέρα με όνειρα και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες τόσο αγωνιστικά, όσο και με το ήθος μας».

9 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Μια ακόμα ζαριά...
Μια ακόμα ζαριά...
Γιουβέντους-Ολυμπιακός στα Ματς του Κουπονιού του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Γιουβέντους-Ολυμπιακός στα Ματς του Κουπονιού του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Παναθηναϊκός: Την Πέμπτη η επιτροπή σωτηρίας, που θα «τρέξει» την ΠΑΕ
Παναθηναϊκός: Την Πέμπτη η επιτροπή σωτηρίας, που θα «τρέξει» την ΠΑΕ
Ολυμπιακός: Κοντά στην... επιστροφή ο Καμπιάσο
Ολυμπιακός: Κοντά στην... επιστροφή ο Καμπιάσο
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης