Άντριτς: «Η λογική λέει οκτάδα στους Ολυμπιακούς»

Άντριτς: «Η λογική λέει οκτάδα στους Ολυμπιακούς»

Την οκτάδα έθεσε ως εφικτό στόχο της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Ντράγκαν Άντριτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του «γαλανόλευκου» συγκροτήματος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης (12/07) στα γραφεία της ΚΟΕ για την παρουσία της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ήδη επιτυχία που η ομάδα του θα δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, ενώ προέβλεψε ότι η Εθνική έχει μέλλον και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν, επίσης, ο αρχηγός της εθνικής Γιώργος Αφρουδάκης, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αρχικά ο Άντριτς αναφέρθηκε στον τελευταίο μήνα προετοιμασίας της εθνικής, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε στις 6 Ιουνίου με 22 υδατοσφαιριστές. Συμπληρώθηκε ένας μήνας και τώρα έχουν μείνει οι 13 που θα πάνε στο Λονδίνο. Έδωσα πριν λίγες μέρες τα ονόματα των παικτών που θα μας εκπροσωπήσουν. Αμφιταλαντεύτηκα, αλλά επέλεξα αυτούς που ήταν πιο έτοιμοι γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα πλέον το κλίμα στην ομάδα θα είναι πιο ήρεμο. Μέχρι τότε υπήρχε μια νευρικότητα, αφού όλοι ήθελαν να μάθουν ποιοι θα μετέχουν και ποιοι όχι στην Ολυμπιακή αποστολή».

Αναφορικά με το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τις προσδοκίες του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επόμενη ημέρα της εθνικής, ο Άντριτς επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι άριστη. Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι μετέχουν για πρώτη φορά στο μεγάλο αυτό γεγονός. Είναι ένα όνειρο, όμως, για όλους που έγινε πραγματικότητα. Είναι ήδη επιτυχία που θα βρεθούμε στο Λονδίνο. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να είμαστε στην οκτάδα. Να κερδίσουμε δηλαδή το Καζακστάν και στην συνέχεια την Αυστραλία ή την Ισπανία. Στόχος μου στους Ολυμπιακούς δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι η ποιότητα σε κάθε παιχνίδι. Να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας σε κάθε αγώνα. Φυσικά και με ενδιαφέρει η νίκη, αλλά, εάν δεν έρθει, θα είμαι πολύ ικανοποιημένος, αν έχουμε αποδώσει το μάξιμουμ. Είναι μεγάλη μου χαρά που το πόλο είναι η μοναδική Εθνική ομάδα που μετέχει στους Ολυμπιακούς. Είμαι υπερήφανος εγώ, τα παιδιά, οι συνεργάτες μου και η ΚΟΕ για τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Έχω μια ομάδα έτοιμη για μετά το Λονδίνο. Για την επόμενη μέρα έχω παίκτες ποιοτικούς και μια καλή ομάδα που θα κρατήσει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε μέλλον και, επειδή η FINA ετοιμάζει αλλαγές, ώστε να κάνει το άθλημα πιο γρήγορο και τεχνικό, τότε είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αφρουδάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι 18 ολόκληρα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Έχω πάει σε 4 Προλυμπιακά τουρνουά. Μπορώ αβίαστα να σας πω ότι η πιο δύσκολη πρόκριση ήταν αυτή στο Έντμοντον του Καναδά και αυτό, γιατί εδώ και 4 χρόνια η Ελλάδα ήταν έξω από τις μεγάλες διοργανώσεις και είχε χάσει τη δύναμή της. Το γεγονός ότι καλύψαμε το κενό αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση. Το γεγονός ότι είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνιστά μια μεγάλη επιτυχία. Δεν το κρύβω ότι σίγουρα ο όμιλος μας είναι ο πιο εύκολος. Πρέπει να κερδίσουμε το Καζακστάν και την Αυστραλία για να βρεθούμε στην οκτάδα. Στη συνέχεια, οφείλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, αλλά όλα τα λεφτά είναι το χιαστί παιχνίδι της 8ης Αυγούστου απέναντι στους καλύτερους του άλλου ομίλου. Ανεξαρτήτως ποια θέση θα πάρουμε στον όμιλο μας, εκείνη τη μέρα πρέπει να τα παίξουμε όλα απέναντι στην Ουγγαρία ή στη Σερβία ή στο Μαυροβούνιο ή στις ΗΠΑ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θέλω όμως να υποσχεθώ σε όλους τους Έλληνες ότι θα πολεμήσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν υπάρχει μεγαθήριο σε αυτή τη διοργάνωση. Μπορεί να είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ στον αγώνα της 8ης Αυγούστου. Όμως, πιστεύω ότι ποτέ δεν είμαστε τόσο κοντά ακόμα και με την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα, θέλω να πιστεύω ότι θα κλείσω την καριέρα μου με μια μεγάλη διάκριση για το ελληνικό πόλο. Αν δεν τα καταφέρουμε να προκριθούμε στην 4άδα και τα μετάλλια, τότε όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα. Ακόμα και η 5η θέση συνιστά μια μεγάλη επιτυχία, αφού η Ελλάδα, με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 που πήρε την 4η θέση, ποτέ άλλοτε δεν έχει βρεθεί στη 5η θέση».

Από την πλευρά του, ο Διαθεσόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία της εθνικής ομάδας πόλο είναι τιμή για την ΚΟΕ, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Στην Ολυμπιακή ομάδα μετέχουν 30 αθλητές της ΚΟΕ στο σύνολο των 105 που θα βρεθούν και θα φορούν το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Όλοι οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέβαλαν μία τεράστια προσπάθεια και βρέθηκαν στην Ολυμπιάδα μέσα από πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Έναν ανταγωνισμό που η πρόκρισή τους μας κάνει περήφανους. Θα είναι μεγαλύτερη η χαρά μας, εάν γυρίσουν και Ολυμπιονίκες. Η πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν τεράστια, γιατί έγινε κάτω από αντίξοες και ανεπίτρεπτες συνθήκες. Δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα».



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved