Με φουλ αποστολή στο Λονδίνο η Ελλάδα

Με φουλ αποστολή στο Λονδίνο η Ελλάδα

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος διαβεβαίωσε πως οι Έλληνες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο Λονδίνο, διαψεύδοντας τα όποια δημοσιεύματα από ξένα ΜΜΕ, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ήθελαν την Ελλάδα να μην στέλνει αποστολή * «Η εύρεση χορηγών βοήθησε σε αυτό» είπε ο Σπύρος Καπράλος * «Όσα μετάλλια και να φέρουν οι αθλητές, δεν θα σας χρεώσουμε με επιπλέον βάρος», είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, η εταιρεία του οποίου θα είναι χορηγός στους Αγώνες.

Παραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο 2012. Σε αυτήν, βασικός ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Το Onsports σας μετέφερε Live εικόνα με την εκδήλωση και την ομιλία.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ομιλητές τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Σπύρο Καπράλο, ενώ στο βήμα βρέθηκε και ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος που αναφέρθηκε στην χορηγία της Olympic Air και στην χρησιμότητα των χορηγών για την ύπαρξη της ΕΟΕ. «Σε πείσμα των καιρών και τις δυσμενείς συγκυρίες, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους για την Προολυμπιακή προετοιμασία. Η χώρα που γέννησε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετέχει ανελλιπώς σε αυτούς και φέτος αντιμετώπιζε πρόβλημα συμμετοχής. Ξεκινήσαμε εντατικές προσπάθειες για να συνεργαστούμε με χορηγούς και να βρούμε τα έσοδα και τα καταφέραμε σε ικανοποιητικό στάδιο», δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Καπράλος.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως, «Όσοι αθλητές έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα λάβουν μέρος σε αυτούς!».

«Ο κ. Βγενόπουλος είναι λάτρης του αθλητισμού αφού και ο ίδιος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόναχο το 1972 με το άθλημα της ξιφασκίας, οπότε δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία», είπε ο κ. Καπράλος που στη συνέχεια του δώρισε τη δάδα των Αγώνων του Λονδίνο, για να την έχει ως ενθύμιο.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να μπορούμε να στηρίξουμε την Ολυμπιακή Επιτροπή και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός. Εις την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος εμείς υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε μία δραστηριότητα που είναι συνδεδεμένη με την χώρα. Εύχομαι όχι μόνο την καλή συμμετοχή και την τιμητική διάκριση! Να γνωρίζουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή πως όσα μετάλλια και να φέρουν οι αθλητές, δεν θα σας χρεώσουμε με επιπλέον βάρος».

Ερωτηθείς ποια είναι τα κίνητρα να κάνει χορηγία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού δεν συνηθίζει τις χορηγίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε: «Δεν είναι ακριβές ότι η Ολυμπιακή δεν κάνει χορηγίες. Το ανάποδο θα έλεγα γιατί είναι συνεχώς βρίσκεται δίπλα σε Πολιτιστικές και Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ήταν όχι μόνο προσωπική μου απόφαση αλλά όλου του Δ.Σ. για το αυτονόητο, το όνομα της εταιρείας». Και αστειεύτηκε, απευθυνόμενος στον Σπύρο Καπράλο, «Σας κάναμε την χάρη να σας δώσουμε τους κύκλους μας». «Έναν λιγότερο» συνέχισε το αστείο ο πρόεδρος της ΕΟΕ. «Εμείς σας τους δώσαμε, εσείς πήρατε έναν λιγότερο», είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Η χώρα έχει ανάγκη από διακρίσεις, κυρίως σε μία τέτοια περίοδο. Θα παρελάσουμε πρώτοι στο Λονδίνο, όπως σε κάθε Ολυμπιάδα και μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν ξεκινήσει από την χώρα μας. Στιγμές που βιώνει η Ελλάδα, αυτό είναι σημαντικό. Αυτά δεν μπορούν να μας το πάρουν. Αυτά θα υπενθυμίσουν ποια είναι συμβολή της Ελλάδας εις τον πολιτισμός για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις», συνέχισε.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ολυμπιακής με την Aegean, ενώ είπε χαριτολογώντας. «Δεν περίμενα ότι θα δεχτώ επιχειρηματικές ερωτήσεις σε μία τέτοια εκδήλωση».

Ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε στη συνέχεια, «Θα μπορούσε η Πολιτεία να δώσει κάποια κίνητρα πστους αθλητές, τα οποία κατήργησε λόγω ντόπινγκ και πρέπει να τα επαναφέρει. δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομικά, αλλά είναι και άλλα. Δεν γίνεται ένας αθλητής να παίρνει άδεια άνευ αποδοχών για να προετοιμαστεί, ούτε ένας μαθητής - αθλητής να μην έχει επιπλέον, μόρια για να περάσει στο Πανεπιστήμιο. Εάν δεν είναι καλός μαθητής κάποιος, θα τον αποβάλει το σύστημα. Δεν αποτελεί κόστος για την Πολιτεία κάτι τέτοιο αλλά είναι περισσότερο γραφειοκρατικό ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν υπήρχε ο κίνδυνος να μην στείλουμε αποστολή στο Λονδίνο, ο Σπύρος Καπράλος είπε: «Κίνδυνος θα υπήρχε να είχαμε πολύ μικρότερη αποστολή. Αν δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε χορηγίες να τους στείλουμε στα Προολυμπιακά τουρνουά τότε δεν θα είχαν πάει στο Λονδίνο. Ευτυχώς σε αυτό μας βοήθησε από την αρχή η Ολυμπιακή. Βρήκαμε χρήματα να τους στείλουμε σε ταξίδια για να πάμε στα Προολυμπιακά τουρνουά και τα χρήματα για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε για τη βία, λέγοντας: «Το 1972 το έζησα από κοντά τη βία. Μου φέρατε μνήμες. Είμαστε υπερήφανοι από τη μια ως έθνος για τον εμποτισμό του Ολυμπισμού και από την άλλη είναι ντροπή που υπάρχει βία. Ως μέτοχος του Παναθηναϊκού και σύμφωνα με την προσωπική μου στάση, δεν έχω μιλήσει ποτέ για αντιπάλους και διαιτητές γιατί με αυτόν τον τρόπο προκαλείται η βία. Δεν υπάρχει διάθεση από φορείς της Πολιτείας και της ΠΑΕ για να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Όσο υπάρχει ανεκτή φραστική βία τότε δεν θα σταματήσει η φυσική βία».

«Αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν συμφέροντα που δεν γίνονται τα αυτονόητα προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά», είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος που πρότεινε την παρουσία εισαγγελέα στα γήπεδα και με την ενδοεπικοινωνία να ενημερώνει το διαιτητή για τις ύβρεις και μετά τις συνεχείς παρατηρήσεις, να τιμωρείται η ομάδα ακόμα και με μηδενισμό.

«Χρειαζόμαστε ένα σκληρό πρόγραμμα για να επαναφέρει την αξιοπρέπεια στα γήπεδα. Η καρδιά μου από το παρελθόν είναι εδώ και νιώθω περίπου σαν το σπίτι μου», κατέληξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε, θυμηθείτε όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί.

Με φουλ αποστολή στο Λονδίνο η Ελλάδα



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved