Καθαρός αθλητισμός λένε WADA και γγΑ

Καθαρός αθλητισμός λένε WADA και γγΑ

Συνάντηση με τον Διευθυντή Αντιντόπινγκ της WADA, Ρούνε Άντερσεν είχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, παρουσία και του Ισίδωρου Κούβελου με θέμα τους «καθαρούς» αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ ο κ. Ρούνι Άντερσεν τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι απ' τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό του WADA και το πέτυχε. Για αρκετό διάστημα υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η Ελλάδα αποτελεί μοντέλο, πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τη νομοθεσία κατά της φαρμακοδιέγερσης. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις προϋποθέσεις στον τομέα της πολιτικής για το αντιντόπινγκ και γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία για τον καθαρό αθλητισμό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το ΕΣΚΑΝ».

Ο κ. Άντερσεν επισήμανε ακόμη: «Το σύστημα αντιντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, βελτιώνεται συνεχώς. Η ΔΟΕ έχει στη διάθεσή της περισσότερα μέσα για να πολεμήσει το ντόπινγκ. Βέβαια δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτό απολύτως, οπωσδήποτε όμως οι αγώνες θα είναι, κατά το δυνατόν, καθαρότεροι κι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με στόχο το καλύτερο δυνατό».

Παρόντες ήταν επίσης από το ΕΣΚΑΝ η πρόεδρος Χαρά Σπηλιοπούλου, η αντιπρόεδρος Αθανασία Σμυρνιώτου το μέλος Ιωάννης Καρράς, του ΕΚΑΕ (δ/ντης Σταύρος Χάντζος), της Δ/νσης Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ (δ/ντης Μανώλης Λυρής), καθώς και οι νομικοί που συμμετείχαν στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, Μπάμπης Χαραλαμπέας και Ηλίας Αργυροηλιόπουλος.

Ο κ. Μπιτσαξής πρόσθεσε από την πλευρά του: «Στη συνάντησή μας με τον κ. Άντερσεν, πιστοποιήσαμε την εξαιρετική συνεγασία, που υπάρχει μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Άντερσεν εξέφρασε την ικανοποίησή του WADA για τη νέα νομοθεσία, που έχουμε εισαγάγει και την οποία θεωρεί μοντέλο και για άλλες χώρες, και γενικά για την πρόοδο του αντιντόπινγκ στην Ελλάδα. Ο κ. Άντερσεν θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΑΝ, το εργαστήριο Αντιντόπινγκ και το ΕΚΑΕ. Πιστεύουμε, με αυτή την επίσκεψή του, ότι εγκαινιάστηκε μια νέα φάση στη συνεργασία μας με τους Παγκόσμιους Οργανισμούς που ασχολούνται με το αντιντόπινγκ, μια παραγωγική συνεργασία, στην οποία η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει. Η νομοθεσία μας έχει πλήρως εναρμονιστεί με τον Παγκόσμιο Κώδικα αντιντόπινγκ και ήδη, δυστυχώς, έχει εφαρμοστεί σε μια περίπτωση, που αφορά ποδοσφαιριστή».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε και μια βελτίωση του συστήματος Αντιντόπινγκ στη χώρα μας, τόσο με τους ελέγχους των απαγορευμένων ουσιών όσο και του λεγόμενου θετικού αντιντόπινγκ, με την ενεργοποίηση του ΕΚΑΕ, ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους αθλητές. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε με σαφήνεια ότι "μακριά από εμάς η μεταλλιολαγνεία. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός" και στη θέση αυτή επιμένουμε. Η Ελλάδα μπορεί να μη βρεθεί ποτέ στην πρωτοκαθεδρία των μεταλλίων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε μετάλλια, αλλά μπορεί να βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία του ολυμπιακού πνεύματος. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε με σταθερότητα».

Τόνισε δε ότι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους αθλητές και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα «έχουμε πολλές επιτυχίες Ελλήνων αθλητών, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε, σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε να χαρούμε, να έχουμε επιτυχίες και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Οπως δήλωσε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση, μετά την συνάντηση: «Έχουμε μια πολιτική, ως ολυμπιακή επιτροπή, που στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της WADA. Είμαστε στο ίδιο πλοίο και ο στόχος μας είναι κοινός, να έχουμε καθαρούς αθλητές και καθαρό αθλητισμό. Πάνω σ΄ αυτό δουλεύουμε και βεβαίως συμμορφωνόμαστε σε οποιαδήποτε οδηγία της WADA. Θα έχουμε ελέγχους πριν από τους Ο.Α. σε όλους τους αθλητές, αλλά εκτός απ΄ αυτό θα κάνουμε και επιμόρφωση στους προπονητές, το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Θα δώσουμε οδηγίες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν σωστά, έτσι ώστε η ελληνική αποστολή να είναι σωστή και πλήρως ενημερωμένη στους νέους κανονισμούς της WADA».

Εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρξουν διακρίσεις στο Λονδίνο: «Βλέπουμε πολλές ελληνικές επιτυχίες τελευταία σε παγκόσμιο επίπεδο κι ελπίζω ότι οι έλληνες αθλητές θα πετύχουν παρόμοιες επιτυχίες και στο Λονδίνο. Εμείς θέλουμε πάνω απ΄ όλα καθαρό αθλητισμό, αυτό έχει για μας σημασία, όπως και η συμμετοχή των ελλήνων αθλητών και κάθε αθλητή ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα θα έρθουν και κάποιες επιτυχίες, είτε από αθλητές που περιμένουμε, είτε από κάποιους που θα είναι έκπληξη, όπως συνηθίζεται στους Ο.Α. Είμαστε αισιόδοξοι».

Γα τα προβλήματα στην ολυμπιακή προετοιμασία, είπε: «Τα προβλήματα δεν ισχύουν μόνο για τον αθλητισμό, ισχύουν παντού. Η Ελλάδα διέρχεται μια κρίση και βεβαίως και ο αθλητισμός πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ όλα τα άλλα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το συζητάμε, αυτό που έχει σημασία είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε. Δουλεύουν οι αθλητές, δουλεύουν οι Ομοσπονδίες παρά τις αντιξοότητες και πάντα είμαστε αισιόδοξοι, ότι το ωραίο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, θα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, θα είναι η λαμπερή πλευρά της Ελλάδας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης