Ενας φαύλος κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει...

Ενας φαύλος κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει...

Μπορεί οι «τίτλοι τέλους» να έπεσαν στην υπόθεση του πρίγκιπα Φεϊζάλ και να γράφτηκε έτσι ο επίλογος σε ένα σενάριο που ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό για περίπου ενάμισι χρόνο, ωστόσο διάχυτη είναι η εντύπωση πως η «περιπέτεια» των «πράσινων» δεν σταματάει εδώ.

Και δεν εννοώ τα... παρεπόμενα της απόφασης της διοίκησης Αλαφούζου να μην δώσει στον πρίγκιπα την παράταση που ζήτησε, αφού έτσι κι αλλιώς είναι αναμενόμενο να υπάρξουν και να συντηρηθούν για κάποιες μέρες, αν μη τι άλλο από την πλευρά του πρίγκιπα που θα αναζητηθεί από τα ΜΜΕ (κι αν δεν αναζητηθεί, θα τα... αναζητήσει), προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για τα τεκταινόμενα.

Ούτε πάλι αναφέρομαι στις συζητήσεις - που κι αυτές θα ακολουθήσουν... - για το αν έπρεπε να δοθεί τελικά αυτή η παράταση με το σκεπτικό ότι κάποιος που έκανε... υπομονή τόσο καιρό και ανεχόταν αυτό το θέμα να συντηρείται και να επανέρχεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στο προσκήνιο, θα μπορούσε να κάνει άλλες τέσσερις μέρες, δίνοντας στον πρίγκιπα μια τελευταία «ευκαιρία» ή κατ’ άλλους «ξεμπροστιάζοντάς» τον, οριστικά και αμετάκλητα.

Aυτές οι συζητήσεις θα κρατήσουν λίγο και σε τελική ανάλυση δεν θα βλάψουν τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ’ όσο το έχουν κάνει ως τώρα.

Υπάρχουν όμως κι άλλες που μόλις ξεκίνησαν, οι οποίες θα συντηρηθούν περισσότερο και θα συντηρήσουν με τη σειρά τους το κλίμα δυσπιστίας, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει ήδη, δυσκολεύοντας την προσπάθεια της διοίκησης Αλαφούζου να προχωρήσει και να βάλει την ομάδα στη νέα εποχή.

Το «στίγμα» για τις νέες συζητήσεις έδωσαν ήδη τα όσα ακολούθησαν τις δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη σχετικά με τους ανθρώπους που τον προσέγγισαν για να σταθεί στο πλευρό του πρίγκιπα στην προσπάθειά του να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου. Ο γνωστός δικηγόρος έκανε λόγο για παράγοντες του Παναθηναϊκού που στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτήσει το σύλλογο, οι οποίοι τού ζήτησαν να συμμετάσχει στο ΔΣ του Πρίγκιπα.

Ολοένα αυξάνονται οι φωνές εκείνων που απαιτούν να αποκαλύψει τους ανθρώπους που τον προσέγγισαν, δείγμα του ότι υπάρχει πολύς κόσμος του «τριφυλλιού» που θεωρεί πως κάποιοι απ' αυτούς που έφυγαν (ή και... όλοι) βρίσκονται ακόμα εκεί και κινούν τα νήματα, επιχειρώντας απλώς να κερδίσουν χρόνο για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.

Και το γεγονός αυτό, είτε ισχύει είτε όχι, θα εξακολουθήσει να συντηρεί μια αρρωστημένη κατάσταση που θα εμποδίσει τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει μπροστά.

* Με εκπεφρασμένη λοιπόν την παραδοχή του Γιάννη Αλαφούζου ότι δεν κατάφερε να «κερδίσει» τον κόσμο το εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και άρα να προκύψουν μέσα από το λαό του «τριφυλλιού» τα χρήματα που θα δώσουν ανάσα στην ομάδα,

* με δεδηλωμένη την δική του πρόθεση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό συναισθηματικά και όχι οικονομικά (δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, είπε και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό)

* με το «παραμύθι» (;) του πρίγκιπα να έχει πια ολοκληρωθεί

* με τους παλιούς μετόχους, είτε να έχουν αποτραβηχτεί, είτε να έχουν δηλώσει αδυναμία να ανταποκριθούν οικονομικά

* και για όσο καιρό ο... εκκεντρικός επιχειρηματίας που θα βάλει χρήματα στην ομάδα χωρίς να ρωτήσει και να ψάξει τα «πώς» και τα «γιατί», δεν βρίσκεται, ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε αδιέξοδο.

Σε ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν πρόκειται να τον βγάλει το δάνειο των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (αν καταφέρει να το πάρει) και οι όποιες προσπάθειες αποψίλωσης του ρόστερ από «βαριά» συμβόλαια, γεγονός που με τη σειρά του προϋποθέτει αρκετή υπομονή από πλευράς του κόσμου, για όσο καιρό χρειαστει να «χτιστεί» μια αξιόλογη νεανική ομάδα που θα μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο και να φέρει διακρίσεις.

Τουλάχιστον για όσο διάστημα υπάρχουν «σκιές» για το αν ο Τσάκας λειτουργούσε για λογαριασμό κάποιου άλλου (ενδεχομένως και διαφορετικού στις δύο διαφορετικές «εμφανίσεις» του με διαφορετικούς πρίγκιπες...) και οι οπαδοί του «τριφυλλιού», ή τουλάχιστον ένα τμήμα τους, είναι τόσο απελπισμένοι που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε πρίγκιπες αληθινούς ή... γιαλαντζί (γενική και αόριστη η αναφορά και όχι ειδικά και συγκεκριμένα για τον Φεϊζάλ) και περιμένουν απ’ αυτούς να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση.

Γιατί το άνοιγμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσα ένα δάνειο μπορεί να καλύψει και η υπομονή του κόσμου είδος εν ανεπαρκεία μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχουν συντελέσει στο να «μικρύνει» πολύ η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Και όσο τα «φαντάσματα» του παρελθόντος (όπως τα εννοεί ο καθένας, ανάλογα με την πλευρά που υποστηρίζει...) συνεχίζουν να αιωρούνται πάνω από την ομάδα αυτή θα παραμένει χαμένη σε ένα φαύλο κύκλο...



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved