Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: «Οι Κροάτες θα ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους»

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: «Οι Κροάτες θα ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους»

«Τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθούν αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους», σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των Κροατών κατηγορουμένων, Βασίλη Νουλέζα.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, συνεχίζονται από τις Αρχές, 25 ημέρες μετά τη φονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων συνεργών τους, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι 105 κατηγορούμενοι επιμένουν ότι είναι αθώοι

Οι Κροάτες εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ήρθαν στην Ελλάδα με φίλους, χωρίς μαχαίρια ή άλλα όπλα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντα του STAR.

«Απλώς φίλαθλος είμαι, όχι οργανωμένος. Με τους φίλους μου, ήρθαμε στην Αθήνα για την προπόνηση. Δε γνώριζα ότι θα έρθουν τόσοι πολλοί. Ήταν σίγουρα 70 άτομα. Δεν ξέρω από πού βρήκαν τα καδρόνια. Προσπαθούσα να φύγω από το σημείο. Δεν ξέρω ποιος το οργάνωσε, ούτε ποιος έκανε τη συνεννόηση.

Σπουδάζω και τελειώνω τον Σεπτέμβριο. Πριν από επτά χρόνια πέθανε η μητέρα μου, ο πατέρας μου είναι στη φυλακή. Μένω με την μικρότερη αδελφή μου. Πριν από έναν μήνα, πέθανε ο παππούς μου», υποστήριξε ένας 23χρονος Κροάτης με τα αρχικά J.L.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι οι Κροάτες ετοιμάζονται να ζητήσουν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθούν αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, με την καταβολή εγγύησης ή την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι δικοί μου εντολείς θα μισθώσουν διαμέρισμα, για να έχουν γνωστή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα».

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή προετοιμάζει μνημόσυνο και παρεκκλήσι στη μνήμη του

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή ετοιμάζεται για το 40ήμερο μνημόσυνο στην Ελευσίνα, περιμένοντας απαντήσεις για τον δολοφόνο που τούς «βύθισε» στο πένθος. Ο κόσμος εξακολουθεί να αφήνει λουλούδια και κασκόλ έξω από την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» στη μνήμη του, ενώ, θα χτιστεί και ένα παρεκκλήσι.

Μιχάλης Κατσούρης: Η Αστυνομία επιβεβαίωσε το σημείο που μαχαιρώθηκε

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Το αίμα που βρέθηκε στο χώρο που σημειώθηκαν τα επεισόδια μετά την έφοδο των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανήκει στον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσούρη, όπως επιβεβαίωσαν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι οι σταγόνες του αίματος από το παγκάκι, μέχρι το περίπτερο όπου κατέρρευσε ο Μιχάλης Κατσούρης, ανήκουν στον ίδιο, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Πλέον, μπορεί να προσδιορισθεί εκτός από το σημείο που μαχαιρώθηκε ο 29χρονος αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ, αλλά και η διαδρομή που ακολούθησε μέχρι την κατάρρευσή του. Στα 19 αυτά σημεία βρίσκονται δείγματα αίματος σε αλληλουχία.

Μιχάλης Κατσουρής: Νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία – «Ήμουν δίπλα του, είδα ότι είχε χτυπηθεί»

Μέσα από τις μαρτυρίες δύο νεαρών στο Mega που τη ματωμένη νύχτα ήταν κοντά στον 29χρονο και σώθηκαν από καθαρή τύχη θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε το παζλ του εγκλήματος έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Ήμουν δίπλα του, είδα ότι είχε χτυπηθεί», δήλωσε ο Γιώργος, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του Μιχάλη Κατσουρή. «Μας πήρανε στο κυνήγι, ήταν μία νύχτα χάους», δήλωσε ο Γιάννης, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος Μιχάλη Κατσουρή.

Οι δύο νεαροί ξέρουν πως θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί εκείνοι το μοιραίο χτύπημα. Ήταν πολύ κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή και είδαν με τα μάτια τους τη φονική επίθεση. «Εμείς φθάσαμε μέχρι το τρίτο παγκάκι κι εκεί έγινε η συμπλοκή σώμα με σώμα», είπε ο Γιώργος. «Ο Μιχάλης σίγουρα εκεί δέχθηκε το τραύμα», ανέφερε ο Γιάννης.

Οι ανεγκέφαλοι έχουν φτάσει απροειδοποίητα στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφασισμένοι να κάνουν κακό. Αιφνιδιάζουν τους πάντες στο σημείο και αρχίζουν να χτυπούν αδιάκριτα. «Το παιδί έχει χάσει πολύ αίμα από την αρχή», είπε ο Γιώργος.

Είναι λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Όπως λένε στο Mega οι δύο φίλοι και αυτόπτες μάρτυρες, ο 29χρονος μαχαιρώνεται και αρχίζει να τρέχει προς το γεφυράκι και το περίπτερο λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που τον μαχαίρωσαν.

Ο Μιχάλης τρέχει αιμόφυρτος κ περνάει μπροστά από τις καφετέριες. Είναι αιμόφυρτος και άοπλος αλλά τα άγρια κι άνανδρα χτυπήματα συνεχίζονται. Σε κάθε βήμα που κάνει το αίμα στο σώμα του λιγοστεύει. Μπροστά από ένα γκράφιτι, ο Μιχάλης Κατσουρής, εξαντλημένος, βγάζει το κράνος και προχωράει προς το γεφυράκι.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά φτάνει στο περίπτερο, όπου οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν. 18 μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία, οι έρευνες για το έγκλημα συνεχίζονται με συγγενείς και φίλους του Μιχάλη να περιμένουν να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που του στέρησαν τη ζωή.

Μιχάλης Κατσουρής: «Κροάτης τον μαχαίρωσε» - Αποκαλυπτική μαρτυρία οπαδού της ΑΕΚ

Καρέ καρέ περιέγραψε στην ανακρίτρια ο Αριστείδης, ο οπαδός της ΑΕΚ με την κόκκινη μπλούζα, τη δολοφονία του αδικοχαμένου 29χρονου. Ο Αριστείδης, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να τρέχει δίπλα στον Μιχάλη, μίλησε για τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τους χτυπούσαν με καδρόνια και ρόπαλα.

Όπως είπε ο μάρτυρας – «κλειδί», ένας από τους τέσσερις, που έφερε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσε στο χέρι τον Μιχάλη Κατσουρή , το οποίο έμελλε να είναι το μοιραίο τραύμα. Δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντας του χέρι και πόδι.

Ταυτόχρονα, έπεσε φωτοβολίδα δίπλα τους, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να σαστίσουν προσωρινά και ο ίδιος με τον Μιχάλη, να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν να τρέχουν.

Η κατάθεση του μάρτυρα, επιβεβαιώνει την εκδοχή του συνηγόρου του Μιχάλη Κατσούρη, Χρήστου Μαυρομάτη, ο οποίος υποστήριξε στην προηγούμενη τηλεοπτική «Δίκη» ότι το θανατηφόρο χτύπημα είχε προηγηθεί χρονικά της καταδίωξης που δείχνει το βίντεο.

Γι΄αυτό και στη συνέχεια σχηματίστηκε το κόκκινο μονοπάτι από το αίμα του Μιχάλη, αρκετά μέτρα πριν την καταδίωξη του ροπαλοφόρου χούλιγκαν που αποτυπώθηκε στο βίντεο.



Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved