Προσφορά για την Εμπορική

Προσφορά για την Εμπορική

Σχέδιο για τη διεξαγωγή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του εναπομείναντος μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου (4%) της ελληνικής θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας ΑΕ υπέβαλε η Credit Agricole, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, σύμφωνα με το newscode.gr.

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ανέρχεται στα 1,76 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει premium περίπου 30%.

Η Credit Agricole S.A. κατέχει περίπου το 91% των μετοχών της Εμπορικής και, αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης Δημόσιας Πρότασης, ενεργεί συντονισμένα (όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία) με τη Sacam, η οποία είναι κατά 5% μέτοχος της Εμπορικής.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση: 

1 Η ανώνυμη εταιρεία, Crédit Agricole S.A., η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, με κεντρικά γραφεία στην οδό boulevard Pasteur 91-93, 75015 Παρίσι, με αριθμό μητρώου εταιριών στο Mητρώο Eμπορίου και Eταιρειών του Παρισιού 784 608 416 (ο Προτείνων) ανακοινώνει προαιρετική δημόσια πρόταση (Δημόσια Πρόταση) για την απόκτηση κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαιώματα ψήφου στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., ελληνική ανώνυμη εταιρεία με έδρα το Δήμο Αθηναίων (Σοφοκλέους 11, 105 59, Αθήνα) (Εμπορική), σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3461/2006 (Νόμος).

2 Δυνάμει έγγραφης συμφωνίας την 23.05.2011 μεταξύ του Προτείνοντος και της Sacam International (Sacam International ), η Sacam International «ενεργεί συντονισμένα» με τον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης μόνο. Η Sacam International είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, με κεντρικά γραφεία στην οδό rue de la Boetie 48, 75008 Παρίσι και με αριθμό μητρώου εταιρειών στο Mητρώο Eμπορίου και Eταιρειών του Παρισιού 437 579 949.

3 Η Lazard Frères Banque S.A., πιστωτικό ίδρυμα που έχει συσταθεί σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο και έχει τα κεντρικά γραφεία της στην οδό boulevard Haussmann 121, 75008 Παρίσι, Γαλλία, ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντος (υπό την έννοια του άρθρου 12 του Νόμου) (Σύμβουλος). Ο Σύμβουλος έχει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια γαλλική αρχή “Autorité de Contrôle Prudentiel” για την παροχή στην Ελλάδα των υπηρεσιών αναδοχής χρηματοπιστωτικών μέσων ή της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων με δέσμευση ανάληψης (ήτοι για την παροχή των υπηρεσιών που περιγράφονται στο άρθρο 4(1)(στ) του Νόμου 3606/2007, ο οποίος ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (2004/39/ΕΚ) (MiFID)).

4 Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής ανέρχεται σήμερα σε €512.228.885 και είναι διηρημένο σε 512.228.885 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας €1 ανά μετοχή (Μετοχές). Οι Μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) (Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών και θα μεταφερθούν στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση από την 30.05.2011).

5 Σύμφωνα με την Δημόσια Πρόταση, ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει όλες τις Μετοχές της Εμπορικής τις οποίες δεν κατέχουν άμεσα ο Προτείνων και η Sacam International την 23.05.2011, ήτοι είκοσι εκατομμύρια τετρακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες και επτακόσιες σαράντα πέντε (20.466.745), Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής (Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης).

6 Ο Προτείνων προτίθεται να καταβάλλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους €1,76 ανά Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης (Προσφερόμενο Τίμημα). Περαιτέρω, το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 του Νόμου και της διευκρινιστικής ανακοίνωσης της ΕΚ με ημερομηνία 19.03.2010 και είναι:

(α) 37,5% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος των Μετοχών στις 23.05.2011, και

(β) ίσο με την ανώτερη τιμή στην οποία απέκτησε ο όμιλος του Προτείνοντος και η Sacam International ως πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα Μετοχές στην Εταιρεία κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Περισσότερα στο newscode.gr

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ω ναι! Βγάλανε συσκευή που μετατρέπει το κινητό σου σε Gamebοy
Ω ναι! Βγάλανε συσκευή που μετατρέπει το κινητό σου σε Gamebοy
Κλήρωση Champions League: Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
Κλήρωση Champions League: Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
Στους ομίλους ΑΠΟΕΛ και Λίβερπουλ - «Ξεσπασε» η Σπόρτινγκ
Στους ομίλους ΑΠΟΕΛ και Λίβερπουλ - «Ξεσπασε» η Σπόρτινγκ
Με… οδηγό τον Σαριέγκι στο Μπιλμπάο! (pics)
Με… οδηγό τον Σαριέγκι στο Μπιλμπάο! (pics)
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης