Κοινωνικό μέρισμα: Τελικές οδηγίες στους δικαιούχους λίγο πριν λήξει η προθεσμία

Κοινωνικό μέρισμα: Τελικές οδηγίες στους δικαιούχους λίγο πριν λήξει η προθεσμία

Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης (12/12/2017) θα έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr, για το κοινωνικό μέρισμα του 2017.

Συνολικά 1.195.286 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών ανέρχονται σε 281.942, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 532.084, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 591.243 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 55.349.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

- Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή «άσχετα» άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

- Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Οι νέες οδηγίες ενημερώνουν τους πολίτες για διορθώσεις που μπορούν να κάνουν για να μην απορριφθεί η δήλωσή τους.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Σχετικά με το κριτήριο του ΕΦΚΑ

Αν έχετε υπάρξει ασφαλισμένος κάποια στιγμή και το σύστημα σας δείχνει να μην έχετε ασφαλιστεί:

Πηγαίνετε στον ΕΦΚΑ -στο υποκατάστημα του παλιού σας ταμείου- και ζητήστε να δουν τα στοιχεία σας: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ασφαλισμένο χρόνο.

Αν έχει πρόβλημα το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ θα το διορθώσουν και θα μπορείτε την ίδια στιγμή να κάνετε αίτηση.

Αν δεν έχουν πιστοποιήσει χρόνο ασφάλισης (είναι παλιά μεροκάματα κτλ), ζητήστε τους να στείλουν στην ΗΔΙΚΑ το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας λέγοντας ότι πιστοποιούν αυτοί τον ένα μήνα τουλάχιστον ασφάλισης. Μέχρι το βράδυ η ΗΔΙΚΑ θα σας έχει καταγράψει σε ειδικό αρχείο που ξεπερνάει το πρόβλημα. Μην στέλνετε απευθείας μήνυμα στην ΗΔΙΚΑ. Τα αγνοούν γιατί δεν μπορούν να κρίνουν αυτοί αν έχετε χρόνο ασφάλισης ή όχι. Αν δεν πάει μήνυμα από τον ΕΦΚΑ η ΗΔΙΚΑ δεν κάνει τίποτα.

Αν δεν έχετε ασφαλιστεί ποτέ, δεν πληροίτε τα κριτήρια. Οπότε δεν έχει νόημα να πάτε στον ΕΦΚΑ να ανοίξετε καρτέλα. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη του στοιχεία μόνο πριν την 31/10/2017.

Σχετικά με προβλήματα ή λάθη στα Ε1

Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μέσω των ΔΟΥ. Ακόμα και τροποποιητική να κάνετε δεν θα ληφθεί υπόψη γιατί τα στοιχεία έχουν παγώσει στις 31/10/2017. Μην πηγαίνετε στις ΔΟΥ χωρίς λόγο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved